Milošević: "Kao za vreme sankcija"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.07.2015.
16:17
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Jedan od potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević poručio je da ga odluka Suda u Lozani podseća na vreme sankcija kada su rezultati takođe bili kreirani van terena.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije oglasili su se povodom presude Međunarodnog suda za sportsku arbitražu u Lozani kojom je preinačena ranija odluka UEFA po pitanju dešavanja na utakmici Srbije i Albanije odigrane u Beogradu.

Tokom dana svoj stav su izneli predsednik i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije a svoje mišljenje izrazio je i bivši jugoslovenski reprezentativac Savo Milošević koji obavlja potpredsedničku funkciju u srpskoj kući fudbala.

"Odluka Suda u Lozani definitivno ima političku konotaciju i samim tim u meni izaziva zgražavanje i revolt. Jasno mi je da taj bes pojačava i sve ono kroz šta sam prošao u igračkoj karijeri, kada smo moji klupski i reprezentativni drugovi i ja, bili izloženi političkim sankcijama i nepravdi onih kojima je sport bio samo mehanizam za pritiske i ucene" rekao je Milošević.

Nekadašnji reprezentativac dodao je da se u istoj poziciji sada nalaze srpski reprezentativci koji bi prihvatili poraz na terenu ali ne i onaj koji se nameće na sudovima.

"Ne govorim o fudbalskom kvalitetu, samo želim da on bude izražen kroz veštinu igranja, a ne lobiranja. Lakše je podneti sportski poraz na terenu, nego političku pobedu na sudu. Mi smo takmičari i neka nam dozvole da to stvarno i budemo" istakao je Milošević.

Podsećamo da je CAS dodelio Albaniji trijumf nad Srbijom i tri boda iz duela koji nije odigran zbog incidenata koji su se dogodili nakon albanske provokacije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke