Milojeviću mnogo znači igranje protiv kolega svetske klase, šta je za njega najveći benefit

Autor: Pavle Knežević
petak 19.10.2018.
12:53
Izvor: Sportske.net

Isto kao i fudbaleri i treneri hoće da napreduju i uče od najboljih.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Priprema se Crvena zvezda za utakmicu sa Radom u Super ligi, ali skoro cela fudbalska javnost usmerena je mislima ka novom duelu Lige šampiona, u gostima protiv Liverpula. Vladan Milojević je ranije više puta pohvalno govorio o Jirgenu Klopu, ali danas na pitanje novinara o omiljenim trenerima iz Evrope nije hteo da ga pominje imenom, niti da izdvaja bilo koga.

"Ima mnogo različitih stilova i različitih nivoa igranja, a ono što se vidi jeste da je brzina jako bitna. Imate trenere kojima je to jako bitan faktor i sva trojica trenera u našoj grupi su takva, imaju taj nemački mentalitet. Ima mnogo trenera koji forsiraju takvu igru", rekao je Milojević.

Stalno se priča o tome kako je igračima veliki izazov da igraju protiv velikih imena, ali se nekako uvek zaobiđu treneri. Kako je vama kada igrate protiv kolega tog kalibra? Koliko vam to znači?

"Meni mnogo znači. Mi smo isti kao igrači i mi hoćemo da napredujemo, možete mnogo toga da naučite. Poštujem ja sve moje kolege, ne samo ove na evropskom i svetskom nivou, nego i domaće.

Svi se trudite, ali kad igrate protiv takvih kolega, ne samo da mi predstavlja zadovoljstvo, nego mogu i mnogo toga da naučim, i ja i moji stručni štab. Tu možemo da vidimo nove tendnecije, i mnogo toga možemo da naučimo od njih i da prenesemo na srpski fudbal. To nam je možda najveći benefit", rekao je Milojević.

Zvezda i dalje igra na tri fronta, a ima i mnogo reprezentativaca, tako da je premor problem za trenera. Zato ga je jedan novinar pitao da li bi možda više voleo da ima manje reprezentativaca da bi se manje zamarali ili mu je i dalje čast i zadovoljstvo zato što crveno-beli imaju toliko igrača iz nacionalnih selekcija.

"Mi smo na sva tri fronta, a kad imamo pauze imamo mnogo reprezentativaca. Ja ne znam tačno, ali mislim da sada do decembra i te prve pauze odigramo više utakmica nego što smo odigrali za celu sezonu prethodnih godina. Nije samo drugačija priprema, nego i drugačija psiha. Juče sam dobio podatak o tome koliko ćemo utakmica igrati za sledećih mesec dana.

Sve su to neke stvari koje su dobre, jer treba da uđemo u taj ritam, to su tendencije fudbala, jer mislim da nisu naši igrači na to navikli. Moraju da naviknu i oni sami i da budu koncentrisani na jak rad, ali i da sami posvete šažnju svom odmoru, svom privatnom životu.

Istina, neki put bih voleo i da oni imaju priliku da se odmore. Rodić, recimo, nije imao nikakav odmor, sigurno bi bilo dobro da imaju pauzu. Nije to samo fizički, što i jeste, nego i psihički napor. Treba da budu malo sa svojim porodicama. Znate i sami da nekada dođe do prezasićenja. Sa druge strane sam jako ponosan jer igraju za svoje reprezentacije i brane boje svojih zemalja i jako mi je drago zbog toga
", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 19.10.2018
22:28

I Zvezda je evropska i svetska klasa.

avatar
DropkickMurphys
Friday, 19.10.2018
15:52

Uvek sam pisao,i opet cu.Nema kukanja kad igras ritam sreda-subota,pogotovo ne kada igras JSL gde je intenzitet utakmica smesan.Ako hoces da si u Zvezdi,da si dobro placen,i ako vec igras Evropu,a i sam kao igrac stremis da karijeu u istoj nastavis,nema kukanja.Da ne pricam kako mi imamo,u JSL,i letnje,a i zimske pripreme,od bezmalo dva,dva i po meseca.Toga u fudbalskoj Evropi,nema.