Milojevićev plan, kako zaustaviti Natha i da li je izabrao kvartet stranaca?

Autor: Pavle Knežević
subota 21.09.2019.
13:26
Izvor: Sportske.net

Zna se da u derbiju nema favorita.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Vladan Milojević zna šta je derbi, kao i kompletna fudbalska javnost u Srbiji, ali uz svako uvažavanje protivnika i veličine derbija, ipak kaže da su "samo tri boda u pitanju".
 
"Pred svaki derbi pričamo isto otprilike. Sama činjenica da je derbi utakmica dosta toga govori, utakmica koja je prvenstvena. Na samom smo početku prvenstva, obe ekipe dolaze iz evropskih utakmica, poželeo bih da bude dobra predstava, koliko na terenu, toliko i van njega. Derbi privlači najveću pažnju gledalaca, tako da bih voleo da bude dobra utakmica i treba svi da uživamo u tome", rekao je Milojević.

Glavna dilema kada je Zvezda u pitanju jeste koji će stranci nastupiti sutra, jer je u Super ligi ograničen njihov broj.

"Došli smo u situaciju gde ne treba nešto da novo kažemo od onoga što znate, sigurno da imamo veliki broj stranaca koji mogu da budu u protokolu. Videćemo na današnjem treningu, razgovarao sam sam njima pre par kola, profesionalci su, shvatili su. Jedini je moj izbor koje strance ću upotrebiti za ovaj derbi, a nisam još odlučio ko će to biti", rekao je Milojević i dodao je da se prvi put susreće sa situacijom gde mora da bira koji će lider tima izostati.

Prvi put od kada je ovaj trener na klupi Zvezda u javnosti ne važi za izrazitog favorita, ali ta činjenica ne dotiče Milojevića, niti mu olakšava pristup.

"Nije mi bilo ni prošli put ni lakše ni teže. Da ne ponavljam – nema na derbiju favorita. Nijedna utakmica na ovom nivou nema favorita, niti postoji prednost domaćeg terena. Ne bih rekao ni da je dodatni pritisak. Znate kako je kod nas – mi sve to znamo unapred i kako treba da bude.

Ne osvrćem se na to. Kako god bi bilo, u pređašnjoj istoriji, nema to veze, ovo je prvenstvena utakmica. Prestiž je najbitniji, jer utakmica donosi samo tri boda. Nije kup pa da donosi trofej
", rekao je Milojević.

O Partizanu...

"Partizan ima dobru ekipu, ništa manje nije imao ni prošle godine. Imaju plan i zamisli, trener Milošević je duže sa njima, prošli su pripreme, usvojili su njegovu filozofiju i imali su vremena da usvoje detalje koje su opet hteli da prezentuju. Videćemo, sigurno Partizan je uvek Partizan", rekao je Milojević.

Da li vi možda imate dodatni motiv? Poslednji put kada ste igrali bilo je finale kupa, tu ste izgubili i odigrali možda najslabiju utakmicu od kada ste vi trener.

"Ne bih se osvrtao da treba da bude dodatni motiv. Ne znam šta kao trener možete da učinite kad igrate protiv protivnika kao što je Partizan? Ne treba ništa ni da im govorite. Da su specifične utakmice, jesu, svaki loš potez se meri puta deset. Nije isto kada se napravi greška u nekoj drugoj utakmici i na derbiju. Ali, tu postajete igrač", rekao je Milojević.

Bibras Natho se pokazao kao lider sada, da li imate plan kako da ga zaustavite.

"Videćemo, u svakom slučaju, složiću se sa vama da je pokazao da je lider, pokazao je ranije i igranju u PAOK-u i CSKA i Olimpijakosu, a najviše je pokazao kao kapiten reprezentacije. Doneo je nešto novo Partizanu, videćemo kako će se sutra ponašati", rekao je trener.

Da li se vi radujete derbiju?

"Ja se radujem svakoj utakmici, sigurno kada su tribine ispunjene do poslednjeg mesta, to je lepše i prijatnije za sve igrače", rekao je Vladan Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Saturday, 21.09.2019
20:22

Ama ljudi,Natho lider Partizana.Ako se misli da je on lider, onda je Partizan loš.Molim Vas,ako je lider zato što je dao gol iz penala i drugi gol tako što mu je lopta sama naletela.Kanga je dao Slaviji onakvu golčinu pa zar zato da postane lider kluba?



'

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 22.09.2019
11:48

Lider je zato sto je najskolovaniji i najbolji fudbaler kog je partizan imao godinama, nema to veze sa golovima protiv Az-a. Jednostavno se vidi da je covek kvalitet.

avatar
svetski prvaci 1991
Saturday, 21.09.2019
19:58

Smešno jako, ma koji Natho, ima drugih kojih se treba više plašiti.Čitam danas u novinama kako Ilijev upoređuje Vukotića i drge majstore sa Natohom.To je bivši direktor,pogrešan čovek na pogrešnom mestu.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 21.09.2019
13:58

Srđan Jovanović može da ga zaustavi sa svojim pomoćnicima.

avatar
Marko HM
Saturday, 21.09.2019
13:38

Samo da ne igramo kao strine. Napadački, pa ko je bolji neka pobedi!

avatar
Südkurve München
Saturday, 21.09.2019
13:31

Miloje ... znas vec