Milojevića ne brinu povrede: "Svi zaslužuju da igraju"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 27.09.2017.
19:07
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde je spremio ekipu za sutrašnju utakmicu protiv Kelna.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Crvena zvezda je stigla u Keln, sutra od 19 časova se igra veoma bitna utakmica, a na konferenciji za novinare se pojavio trener ekipe Vladan Milojević.

On je istakao da je ovo veoma bitna utakmica za crveno-bele u okviru Lige Evrope i da će od nje dosta toga zavisiti kada se bude pravio poredak na kraju.

Nemački mediji smatraju da je ovo borba za drugu poziciju.

"Samim tim što smo nakon dosta godina vratili na evropsku scenu, mislim da Crvena zvezda svojom istorijom i svim ostalim zaslužuje da bude među elitom evropskog fudbala. Ovo je veliko iskustvo, nismo očekivali previše od ovih igrača, par igrača je igralo evropske utakmice. Od onog trenutka kada je izvučena grupa da je na papiru Arsenal najveći favorit, a na drugom mestu je Keln koji je Bundesligaš. Imali su fantastičnu sezonu. Negde se postavilo pitanje da će to biti borba za drugo mesto.

Mi  želimo da igramo onako kako smo do sada igrali, videćemo šta će nam to doneti. Želimo da se prikažemo u najboljem svetlu, ali igramo protiv ekipe koja je napravila veliki uspeh u Bundesligi prošle sezone
", rekao je Vladan Milojević.

Na konferenciji se pojavio i Damijan Le Talek, jedini štoper koji je siguran za sutrašnju utakmicu.

"Kao što je trener rekao, Keln je veoma dobar tim. Nisu igrali evropu 25 godina, ali igraju Bundesligu, to vam je kao da igraju Evropu. Pokušaćemo da napravimo dobar rezultat, imamo samopouzdanja", rekao je Damijan Le Talek.

Trener Crvene zvezde je istakao i da ekipa ima samopouzdanja da napravi sutra od 19 časova dobar rezultat ovde u Kelnu, ali da se ne sme usuditi da prognozira rezultat.

"Imamo samopouzdanja, sa rezultatima pravimo kontinuitet dobrih rezultata. Ovo su utakmice koje su specifične, ovo je Liga Evrope, igramo protiv Bundesligaša. Ne smete prognozirati, nemoguće je. Ono što treba da uradimo jeste da damo sve od sebe. Igramo za nas, kao što smo radili i do sad", istakao je naš trener.

Rekao je i da ne treba previše obraćati pažnju na utakmicu koja se odigrala ovde u sezoni 1989/90 kada je Crvena zvezda poražena.

"Istoriju treba ostaviti tamo gde treba da bude. Mnogo utakmica je na programu, mi ćemo se truditi kao ta generacija. U priči sa akterima sam saznao da se desilo šta se desilo, ali sledeća godina je bila fantastična, možda je dobro to što se desilo", rekao je Milojević.

Keln nije ista ekipa kao prethodne sezone, barem što se tiče rezultata, a Vladan Milojević se ne zavarava time.

"Ne možemo da gledamo na takav način, Keln je dobra ekipa. Kriza rezultata ili kriza igre, pitanje je. Par igrača imaju problem sa povredama, ne možemo da pričamo. Igraju Bundesligu, Keln je Keln, to je nemački fudbal koji se bazira na odgovornosti. Igraju takav fudbal gde ne odustaju i ne vidim da li to uopšte može da bude mana ili prednost", rekao je Milojević.

Povrede su poremetile Vladana Milojevića, Vujadin Savić neće igrati sutra.

"Moram da pohvalim da imam veliki roster dobrih igrača. Svi oni zaslužuju da igraju. Ne volim da pričam o onima koji nisu tu, Vujadin nije sa nama, a ja imam poverenje u svakoga. Imam neke nedoumice, ali za koga god se budem odlučio, taj zaslužuje da igra. Zavisi i od protivnika, svi koji su igrali su opravdali moje poverenje. Sve je to sastavni deo igre, posla, razmišljam samo unapred", rekao je Vladan Milojević.

"Ne znam koga će trener izabrati sutra, ali meni nije bitno. Babić ili Frimpong, u svakom slučaju ćemo dati sve od sebe", rekao je Damijan Le Talek.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Moša Pućka
Wednesday, 27.09.2017
19:20

NIKAKO Anđelković! Ako već ne može Rodić da igra, tu je ''Gobelja MULTIPRAKTIK''!