Milojević: "Zvezda ne odustaje, ide preko granica mogućnosti"

Autor: Beta Beta
subota 30.09.2017.
14:34
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da je veoma zadovoljan svojim fudbalerima, koji "idu preko granica mogućnosti" i nikad ne odustaju.

EPA/SASCHA STEINBACH
EPA/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

"Psihološki momenat je jači od fizičkog, vidite da igrači ne odustaju, idu preko granica mogućnosti, imaju karakter i zbog toga mi je posebno drago. Ni u jednom trenutku nisam sumnjao da oni to mogu", rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Zvezda će u nedelju gostovati Napretku u srpskom prvenstvu, tri dana nakon velike pobede u Kelnu u Ligi Evropa.

"Dva faktora su veoma bitna, emotivno i fizičko pražnjenje. Neki put ne znate da li treba fizički ili psihički odmorite. Nemamo problem što se toga tiče, na putu smo da dignemo Zvezdu tamo gde treba da bude", kazao je Milojević.

On je naveo da se dogadja nešto novo, pošto ekipa nije prošla pripreme, igrači su dolazili periodično, što nije slučaj u nekim drugim klubovima.

Trener Zvezde je ponovio da ne želi da govori pojedinačno o igračima, već da mu je najvažniji tim.

"Fudbal je kolektivan sport, a u dobroj kolektivnoj igri iskoče pojedinci koji više odrade posao. Zadovoljan sam kako cela ekipa radi. Godi nam kako igramo, ne primamo golove, to je potvrda našeg rada, ali je to i obavezujuće da uvek moramo da dižemo lestvicu i budemo bolji. Daćemo sve od sebe da nastavimo ovim putem", rekao je Milojević.

Po njegovim rečima, fizička istrošenost je uzrokovana time što njegovi fudbaleri mnogo više trče od protivničkih.

"Momci daju sve od sebe, mnogo trče i logično je da imamo problem. Baš iz tog razloga će nam ova pauza dobro doći da se odmorimo. Protiv Kelna smo pretrčali 116 kilometara, za razliku od Kelna koji je prešao 114. Tako je bilo i protiv Krasnodara"
, rekao je trener crveno-belih.

Kada je reč o narednom protivniku Čukaričkom, Milojević je kazao da je koncentrisan na igru svog tima.

"Napredak je u vrhu našeg fudbala, igrački i organizaciono. Ne treba mnogo trošiti reči o njima, pogotovo kad igraju pred svojom publikom. Veoma je bitno da vidimo kako se osećamo i koji će igrači krenuti na put. Bićemo maksimalno spremni da odigramo dobru utakmicu
", rekao je Milojević.

Milojević je rekao da još ne zna na koga će moći da računa za utakmicu u Kruševcu.

"Ima igrača koji mogu da igraju preko praga bola, neki to ne mogu. Tim moram da pravim po sugestijama lekara. Prvenstvo je dugo, ima puno utakmica. Pauza će nam dobro doći jer nas čeka paklen ritam. Ima mnogo njih kojima treba malo duža pauza",
rekao je Milojević.

Utakmica izmedju Napretka i Zvezde igraće se u nedelju od 17.00 na stadionu u Kruševcu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DuskovicSRB
Saturday, 30.09.2017
17:57

Ne seri Miloje.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Saturday, 30.09.2017
16:41

U Super ligi za nas su svi mnogo mali i stvarno bilo bi glupo kad bi sa nasom dominacijom stali.

avatar
RealisticChelseaFan
Saturday, 30.09.2017
16:38

Ovo je mentalno najjaca Zvezda u poslednjih 15 godina. Maksimalno ozbiljan pristup igri tokom svih 90 minuta bez obzira na rezultat. Secam se utakmice protiv Bordoa u gostima pre par godina, kao i prosle godine protiv Ludogoreca. Te utakmice smo izgubili zato sto smo bili slabi u glavi, a ne zbog kvaliteta.

avatar
Man.United99
Saturday, 30.09.2017
21:42

Psiholoski momenat dolazi sa rezultatima, a rezultati dolaze sa fizickom spremom. Zvezda sad uspjeva sacuvati rezultat jer ima snagu da to ucini

avatar
Al(a)din
Saturday, 30.09.2017
16:16

Ma bravo legendo.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Saturday, 30.09.2017
15:11

Zvezda ne posustaje i od dominacije ne odustaje.