Milojević: "Zadovoljan sam, ali možemo da naučimo nešto od Irtiša"

 • Autor: Pavle Knežević

 • 20. jul 2017.

 • 23:27

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Zvezdin trener bio je zadovoljan pobedom, ali je ocenio da ima stvari koje bi njegovi igrači mogli da nauče od Kazahstanaca.

Milojević:
Foto: Beta/BranislavBožić/Mo
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da je zadovoljan pobedom nad Irtišom, za koji je rekao da je vrlo disciplinovana ekipa, ali i da očekuje da tim bude sve bolji u svakoj sledećoj utakmici.

"Irtiš je izuzetno, izuzetno disciplinovana ekipa i tačno zna šta hoće u svakom trenutku. To smo znali od prvog trenutka. Obe utakmice su bile teške. Mislim da smo zasluženo prošli, ali da iz ove dve utakmice možemo da izvučemo pouke o taktičkoj disciplini. To je bio akcenat na pripremama, ali smo to znali i pred prvi meč", rekao je Milojević novinarima posle utakmice.

Zvezda je večeras pobedila Irtiš sa 2:0 i tako se plasirala u treće kolo Lige Evrope. Trener crveno-belih nije se tu zaustavio u pohvalama kazahstanskom timu.

"Videli ste danas da je Galatasaraj ispao, što je najveće iznenađenje, a to znači da danas svi igraju fudbal. Mi nismo bili u Kazahstanu spremni na njihov stil igre...sa blokom koji se teško probija i brzim igračima za kontru. Čestitam ekipi, treba jako mnogo toga da popravimo. Nova smo ekipa, biće dolazaka, biće odlazaka, a oni moraju da se pipremaju kroz evropske utakmice. To je naša sudbina", rekao je Milojević.

Trener je kazao da "kao trener nikada ne može da bude zadovoljan" igrom.

"Idealno ne postoji. Morate da zadržite dobro i ispravljate ono što nije. Svaka utakmica je posebna za sebe. Igrači to moraju da shvate. Sada se vraćamo u našu ligu, a moja filozofija je drugačija. Ja tražim trčanje, borbenost, igru u prazan prostor, a za to treba dobra fizička priprema i mnogo vremena. Mislim d aćemo da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Iskreno, svojim igračima nikada ne mogu da kažem da sam zadovoljan igrom. Uvek ima nešto da se popravlja i popravljaćemo, ali za to služe treninzi", rekao je Milojević.

Zvezda u nedelju igra protiv Radničkog u prvom kolu Super lige Srbije, a onda sledeće nedelje igra protiv praške Sparte.

"Moja filozofija, koju sam rekao i igračima, jeste da je najvažnija svaka naredna utakmica. Ne razmišljamo o Sparti, razmišljamo o Radničkom. Moramo da se spremimo za tu utakmicu. Počinje naše prvenstvo u kome imamo visoke ambicije i verujte mi da u ovom trenutku niko ne razmišlja o Sparti", rekao je Milojević.

Trener Irtiša Dimitar Dimitrov ocenio je da je Zvezda zasluženo slavila.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi, bila je zaslužena. Naravno da je razlika u samoj klasi igrača velika. Trudili smo se da što boljom kolektivnom igrom i disciplinom pariramo, ali razlika u individualnim kvalitetima je pokazala svoje. Nažalost, od prošle godine nas je napustilo 15 igrača, mi svake godine stvaramo novu ekipu. Ali, na prvom mestu Zvezdi želim uspeh u sledećoj rundi", rekao je Dimitrov.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari