Milojević sumirao utiske: "Neću trpeti nezadovoljne"

 • Autor: Beta

 • 23. jun 2017.

 • 21:14

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da su njegovi fudbaleri pokazali da imaju karakter i volju i istakao da neće da trpi nezadovoljne igrače i da svakome ko želi da ode, to treba da se omogući.

Milojević sumirao utiske:
Foto: crvenazvezdafk.com
Crvena zvezda je završila pripeme na Zlatiboru remijem bez golova s Rudarom iz Pljevalja u generalnoj probi pred start sezone i duel sa Florijanom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Nisam od trenera koji traži alibi. Pozitivno je to što je atmosfera izuzetno dobra i to je veoma bitno. Svežina će doći. Zanima me karakter i voljni momenat koji svako od njih ima. Pobede su dobre zbog psihe, ali nisu prioritet u ovakvim utakmicama. Drago mi je što daju sve od sebe. Što smo uradili, uradili smo, sada treba da se spremimo za prvu utakmicu", rekao je Milojević novinarima na Zlatiboru.

Vicešampiona Srbije duel sa Florijanom očekuje za šest dana, a trener Milojević kazao je da će ritam rada biti smanjen.

"Generalno sam zadovoljan nekim stvarima. Videla se želja igrača i sada treba da smanjimo ritam do utakmice protiv Florijane. Bićemo apsolutno spremni. Sada nismo imali brzinu koju želimo. Videlo se da ima želje, ali i grešaka. Nije pitanje jednog ili dva igrača, već cele ekipe", kazao je Milojević.

On je naveo da razume igrače, jer je nedavno završena za njih naporna sezona.

"Imali smo kašnjenja igrača, cela sezona, naporna, iza njih je, a mnogo njih nije naviklo na ovakav ritam. Psihički zamor je najveći problem jer treba vratiti ekipu posle svega", dodao je trener Zvezde.

Milojević je rekao da tim još treba da se uklopi, ali da je zadovoljan radom na Zlatiboru. On je istakao da ne želi nezadovoljne igrače u timu i da svako ko želi, treba da ide.

"Situacija je takva da mnogo pričamo sa igračima i u ovom trenutku ne želimo da govorimo na tu temu. Moramo da budemo profesionalci i svi moraju da budu fokusirani na Zvezdu. Svi koji su tu moraju da budu fokusirani na Zvezdu, a do kraja prelaznog roka ima vremena. Ne bih želeo da imam nezadovoljne igrače. Ko bude izrazio želju da je napusti, napustiće Zvezdu. Prvom prilikom kada budem video da je neko nezadovoljan, sigurno je da to neću trpeti", rekao je Milojević.

Vladan Milojević je naveo i da će klub reagovati u skladu sa ponudama, a da dilema oko tima ima stalno.

"To je otprilike to što imamo. Znam koji profili igrača su mi potrebni. Veoma mi je bitna energija kod igrača koji će igrati, da daju sve od sebe na terenu. Dešavaju se greške, ali svi koji budu ostali treba da daju maksimum. Ima mnogo razmišljanja, želja. Pitanje je koliko je realno da se to realizuje. Optimista sma i biće to sve okej", kazao je Milojević.

On je naveo da fudbalere ne deli na mlade i stare i da će svi dobiti šansu.

"Mladog igrača treba istrpeti. Dovoljno sam hrabar da to uradim. Imaju kvalitet i potencijal, nije sporno, ali moraju da shvate da način igre i odnos prema njoj treba da bude još jači. Nisu u omladinskom pogonu već u seniorskom i na dobrom su putu", rekao je Milojević.

Crvena zvezda će sezonu početi u četvrtak, kada će u Beogradu igrati protiv Florijane sa Malte, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. 
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari