Milojević: "Spremni smo i motivisani, pripremamo se kao za svaku utakmicu"

Autor: Pavle Knežević
sreda 13.09.2017.
12:39
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde bio je miran pred početak Lige Evrope. Svestan je pritiska i kvaliteta rivala, ali kaže da njegovi igrači nemaju čega da se plaše.

Epa/Martin Divisek
Epa/Martin Divisek

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je pred početak Lige Evrope da se njegov tim priprema za utakmicu protiv BATE Borisova kao i za svaki meč, ali i da će se ekipa truditi da napravi što bolji rezultat.

"Došli smo do onoga što je cela zvezdaška javnost dugo čekala. Neću biti skroman, reći ću da je utakmica jedno lepo iskustvo, ali i utakmica kao i ostale. Možda je veća što Zvezda posle toliko vremena došla na mesto gde apsolutno pripada. Želeo bih da od ovog trenutka Zvezda bude učesnik ovako velikog takmičenja svake godine", rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda 10 godina nije igrala u grupnoj fazi Lige Evrope, a sada je u grupi sa Arsenalom, Kelnom i BATE Borisovim.

"Mi smo pripremljeni, spremni, igrači su motivisani. Pripremamo se kao pred svaku utakmicu. Mi ćemo da ozađemo i damo sve od sebe, kao i do sada. Ne treba trošiti reči o ekipi BATE. Dugo su bili u Ligi šampiona i šampioni svoje zemlje. Očekuje nas lepa i dobra utakmica. Trudićemo se da napravimo što bolji rezultat. Sigurno ćemo uživati, a i publika sa nama", rekao je Milojević.

"Igrači moraju da poštuju svakog protivnika, ali stvarno nemaju razloga nikoga da se plaše", naglasio je trener.

Novinari su primetili da je Arsenal "viđen" u nokaut fazi, a da će se Zvezda sa BATE-om i Kelnom boriti za drugo mesto, ali trener ne razmišlja na takav način.

"Ja ne gledam neku utakmicu protiv BATE-a mnogo različito nego drugu utakmicu koju ćemo da igramo. Ono što mi je dobro i drago je da su moji igrači to prihvatili. Sami smo sebi pokazali da imamo potencijal i to je na nama i igračima da budemo što bolji iz utakmice u utakmicu.

Ono što ne bih želeo i to napominjem igračima da je taj mentalitet da se brzo zadovoljavamo postignutim. To u sportu nema, uvek mora da se postavi lestvica iznad. Mi jesmo ušli u grupu i sada ćemo da probamo da napravimo rezultat. Lakše jeste jer nije nokauto faza, ali ne bih voleo da budemo ti koji će samo da učestvuju. Rezultat je jedino merilo ovde", rekao je Milojević.

Novinari su primetili i da je dobro što Zvezda prvu utakmicu igra kod kuće protiv glavnog konkurenta za drugo mesto, ali Milojević ne razmišlja na takav način.

"Za nas su sve utakmice podjednako teške i podjednako lake. Svejedno je gde se igra, ne znam da li igranje kod kuće i na strani ima prednosti i mana. Stvarno ne razmišljam na taj način. Isto bih rekao da igramo sa Arsenalom: jednostavno morate da igrate sve utakmice...Mora sve da zavisi od nas. Mislim da ćemo mi biti ti koji ćemo da kontrolišemo igru", rekao je Milojević.

Kapiten Mičel Donald rekao je da je ekipa spremna.

"Biće težak meč. Svi protivnici su dobri u Ligi Evrope. Jesu jak o dobar tim, sa iskustvom, ali biće lepa utakmica za naše navijače. Očekivanja su dobra, nije teško biti motivisan za ovakve utakmice. Jesmo opušteni, ali ne previše, fokusirani smo na meč", rekao je Donald.

Ulaznice za utakmicu još nisu rasprodate. U Zvezdi očekuju oko 45.000 ljudi, jer će biti smanjen kapacitet zbog bezbednosti. Očekuje se dolazak oko 200 navijača BATE-a. Klub će sutra pustiti u prodaju još jedan kontigent karata za navijače van Beograda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Wednesday, 13.09.2017
15:19

Spremni smo i motivisani i za Evropu inspirisani. Napred Zvezdo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore.

avatar
LuckyStrike
Wednesday, 13.09.2017
14:09

SVE STO ZELIM U OVOM TRENUTKUUUUU IGRAJ ZVEZDO IGRAJ I POBEDIIIII

avatar
Patrick Bateman
Wednesday, 13.09.2017
14:03

Vladan pripremamo se kao za svaku utakmicu Milojevic :D

avatar
Al(a)din
Wednesday, 13.09.2017
17:17
avatar
Al(a)din
Wednesday, 13.09.2017
12:53

Zaista iz dana u dan sam sve vise odusevljen smirenoscu Milojevica. Bravo majstore