Milojević saopštio loše vesti pred revanš

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 16.07.2018.
13:16
Izvor: Sportske.net

Strateg crveno-belih traži podršku navijača i poručuje da je njegovoj ekipi neophodno još takmičarskih utakmica kako bi dostigla željeni ritam.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Šampion Srbije u utorak igra revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv letonskog Spartaksa.

U prvoj utakmici u Rigi viđen je remi bez golova, a trener Crvene zvezde Vladan Milojević objasnio je šta je nedostajalo njegovoj ekipi da zabeleži bolji rezultat.

"Prošle nedelje smo igrali protiv ekipe koja je šampion svoje države i pokazalo se još jednom da sve ekipe imaju svoj način igre i sistem, bilo je evidentno da su u takmičarskom ritmu. Nažalost, mi ga nismo imali na toj utakmici", rekao je Milojević.

Zvezda je bila bolji rival od Spartaksa ali je otežavajuća okolnost za tim Vladana Milojevića bilo to što se litvanski šampion nalazi u takmičarskom ritmu.

"Uvek kada igrate protiv protivnika koji je uigran on ima prednost u nekim stvarima. Bez obzira na to, imali smo svoje šanse, ali prvo poluvreme završeno je bez golova. U drugom ćemo igrati pred našim navijačima, trenirali smo i dobro smo se spremili. Pozvao bih naše verne navijače da dođu da nam pomognu kao što su to činili i do sada, a od svojih igrača očekujem da odigraju dobru utakmicu", dodao je Milojević.

Trener Crvene zvezde imao je dosta vremena da svojim izabranicima objasni u čemu su grešili u prvoj utakmici i šta se od njih očekuje u revanšu.

"Neophodno je nekoliko odigranih utakmica da bi igrači ušli u ritam. Nisam zadovoljan tim ritmom koji želim da imamo, ali nismo mogli da dođemo do njega. Zašto, to smo analizirali i razgovarali, ima svega po malo. Na nama je da podignemo nivo igre i to očekujem već sutra", rekao je trener šampiona Srbije.

Milojević se potom osvrnuo na komentare vezane za izbor igrača u prvoj utakmici.

"Stojim pri tome da se uvek odlučim za onu ekipu za koju smatram da će da dâ adekvatan rezultat na datoj utakmici. Neki put ima igrača koji bi mogli i trebalo da igraju, ali imam po dva igrača na svakoj poziciji i imam više elemenata na osnovu kojih mogu da pravim svoje zamisli. Našim igračima treba ritam, nije u pitanju fizička priprema", rekao je on.

Loša vest je da u revanšu Milojević ne može da računa na Slavoljuba Srnića i Nikolu Stojiljkovića.

"Srnić i Stojiljković će biti van konkurencije, Nikola je obnovio povredu, a Slavoljub tek počinje da podiže ritam treninga, nije još spreman ali brzo će biti sa nama. Meleg je mogao da igra i prethodnu utakmicu, ali imao je sličan problem kao i Stojiljković, i nisam želeo da rizikujem", zaključio je Milojević.

Od povrede se oporavio Dušan Jovančić i on će biti u konkurenciji za tim.

Revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Spartaksa igra se u utorak od 20 časova i 30 minuta na našem najvećem stadionu.

Direktan prenos obezbeđen je na prvom programu TV Sportklub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke