Milojević pun respekta za neatraktivnog rivala, objasnio Srnićevo odsustvo

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.07.2018.
18:25
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde je danas govorio pred novinarima uoči prve zvanične utakmice u sezoni.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević pojavio se danas na konferenciji za medije pred utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv letonskog Spartaksa, a njegovo mišljenje je da Crvena zvezda neće imati lak zadatak.

"Nadam se da ćemo se družiti dosta dugo. Ne mogu nešto novo da vam kažem, nova sezona, novo takmičenje, ovoga puta Liga šampiona. Igramo protiv protivnika koji je šampion svoje zemlje. Radi se o trkački dobroj ekipi, imaju svoj način igre. Znate da i ja i moji igrači respektujemo svaki klub, pa tako i Spartaks", istakao je trener Crvene zvezde.

Zna da će utakmice biti dobre jer je Spartaks u formi.  

"Biće dve dobre utakmice, dolazimo iz pripremnog perioda. Utakmice koje smo igrali nisu imale takmičarski značaj, bile su prijateljske, a Spartaks je u takmičarskoj sezoni. Jedno je igrati prijateljske, drugo takmičarske.

Spremićemo se na najbolji način, daćemo sve od sebe, bićemo koncentrisani i motivisani za utakmicu
", rekao je Milojević.

Koliko Milojević poznaje letonski fudbal?

"Dosta poznajem fudbal u vašoj zemlji, ja sam neko ko voli fudbal i ne postoji zemlja gde ne pratim. I u vašem sastavu imate našeg igrača. Zvezda je i u istoriji igrala protiv Ventspilsa... Dosta toga znam o fudbalu, jeste da taj sport ovde nije sport broj jedan, imate i druge sportove, ali sama činjenica da pored Spartaksa i druge ekipe imaju dosta stranaca koji su reprezentativci svoje zemlje, imaju dosta stranih trenera koji daju nešto novo", rekao je Milojević.

Utakmica će se odigrati pred oko 2.000, 3.000 gledalaca, prema podacima koje su nam plasirale kolege iz Letonije.

Slavoljub Srnić je ostao kod kuće, a Milojević je objasnio zašto.

"Imao je povredu, sanirali smo to donekle, ali nismo hteli da rizikujemo. To je jedan jedini razlog", rekao je Milojević koji je odbacio potencijalni transfer ovog fudbalera.

"Svi igrači koji prošle godine nisu bili u dobroj formi, sada je drugačija situacija. Imam strpljenja za igrače koji nisu još uvek u dobroj formi i koji su stigli ove sezone. Voleo bih da smo se malo pomerili, ali mislim da nismo što se tiče mentaliteta. Ili te svi dižu u nebesa ili pokopavaju. To je totalno negativno razmišljanje, pokušavam i svojim igračima da objasnim to. Ljubav se pokazuje na terenu, prenosim na svoje igrače da treba da damo sve od sebe i uz Božju pomoć je sve moguće", rekao je Vladan Milojević.

"Na početku sezone sam vam rekao da je živ prelazni rok i da je sve moguće, ali mislim da imamo napadače i planski smo radili. Znate da Pešić ima dozvolu da ide, reagovali smo dovođenjem drugih igrača i nismo bili zatečeni situacijom. To je živa stvar, to su sati i minuti, ne možete da razmišljate o tome. Ja samo gledam na sutrašnju utakmicu i rekao sam da morate da imate i plan A, B i C."

Crvena zvezda je imala trojicu fudbalera na Mundijalu u Rusiji, Milana Rodića, Miloša Degeneka i Nemanju Radonjića.

"Videćete sutra za startnih 11, to su igrači koji su predstavljali našu zemlju i Crvenu zvezdu. To su po svim parametrima igrači koji su pokazali da su u zavidnoj formi. Ostali igrači su imali više odmora od njih, ali ne igra se Svetsko prvenstvo svaki put. Profesionalci su, imaju želju da pomognu Crvenoj zvezdi. Sami su tražili da se što pre uključe, vredno su trenirali i ono što su pokazali jeste da su u dobroj situaciji", rekao je Milojević.

Šta je sa Lorencom Ebesiliom?

"On je igrač koji je dosta skautiran i neko ko po profilu igrača odgovara Crvenoj zvezdi. Daće nam dodatni kvalitet, dolazi iz jedne škole Ajaksa gde je prošao sve reprezentativne selekcije, stvarno je dobar igrač. Svi koji su se kasnije priključili jesu u nekom zakašnjenju što se tiče fizičke pripreme i tada ne možete da date neki maksimum, a vrlo lako možete doći do povreda. Nemamo baš puno vremena i moraćemo to da radimo u hodu i kroz utakmice. Daće on kvalitet više ovim momcima i ekipi", istakao je on.

"Prošle godina je bila bez nekih velikih ambicija, a za trenera je dobro da što više ima igrača sa kojima sam sarađivao. Znaju šta treba da rade na treningu i na utakmici i drago mi je da su svi ti momci ostali, imaju dosta toga da pruže Crvenoj zvezdi. Imamo obavezu da nastavimo gde smo stali u maju ove godine", rekao je on.

Utakmica Spartaks - Crvena zvezda igra se u sredu od 18 časova na stadionu Skonta u Rigi, a direktan prenos obezbeđen je na TV Arena Sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brajkoo
Tuesday, 10.07.2018
22:33

Prodali bi vi Srnica da ima budala koje bi dale makar onih 600 000 koliko ste vi Cuki...plus 30%od sledece prodaje,njegova zarada za ove 3 godine...

avatar
Südkurve München
Tuesday, 10.07.2018
18:39

I ove sezone ce se puno hvaliti Miloje, ali i Kovac, koliko osecam