Milojević priča šta posle CSKA, ali i o svojoj budućnosti u Zvezdi

Autor: Pavle Knežević
subota 24.02.2018.
12:32
Izvor: Sportske.net

Trener crveno-belih poručuje da se mora ići dalje, ne želi da se preteruje u hvalospevima, a ponovo je odgovarao na pitanja o svojoj budćnosti u klubu.

Epa/Maxim Shipenkov
Epa/Maxim Shipenkov

Povezane vesti

Nije mnogo vremena prošlo od eliminacije Crvene zvezde iz Evrope, nikome u klubu nije lako, što Vladan Milojević i priznaje, ali kaže da njegovi igrači sada moraju da gledaju unapred.

"Nije lako, ali sportista se pokazuje u velikim sitzaciujama. Utakmica sa CSKA ide u zaborav, u anale, i ne možemo drugačije da razmišljamo. Juče smo imali sastanak, popričali, stavili smo ad akta. Sigurno ćemo je analizirati prvom prilikom, jer iz takvih utakmica možemo mnogo da naučimo, ali sada moramo da razmišljamo samo o Subotici.

Znam da je sada situacija kod naših igrača malo teža, ali toliko ste veći sportista ako možete brzo emocije da potisnete. Nema, gotovo je. Ovo je prvenstvo, mislim da neće da bude nikakvih problema. Igrači su verovali, kao i svi mi, da možemo da napravimo nešto veliko. To je sport, čestitali smo protivniku, idemo dalje, život teče dalje
", rekao je Milojević trojici novinara koji su došli na konferenciju za medije pred meč sa Spartakom u Super ligi.

Da li je pobeda CSKA bila pitanje iskustva ili nešto drugo?

"Treba biti iskren, da li je iskustvo ako se priča o promašenim šansama? Promašaj Radonjića ili nastup Akinfejeva, koji je odbranio fenomenalno. Mislim da je to sklop okolnosti. Uvek je sreća na strani velikih ekipa. To sam tako prihvatio, jednostavno to ne može da se objasni. Koliko god da ga tražimo, objašnjenje ne postoji.

Nemamo za čime da žalimo. Moramo da damo sve od sebe, da znamo koga predstavljamo, čiji dres nosimo. Mi smo sada predstavnici Crvene zvezde. Pre utakmice sam govorio da ne mogu da pričam kako je jer nisam znao kako je, a posle možemo i toj priči ne bi bilo kraja. Taj jezičak uvek negde preovladava ekipi koja je favorit
", rekao je Milojević.

Napravili ste veliku stvar ove sezone i u podizanju kluba, može li se to nadograditi i na sledeću sezonu i eventualni korak dalje?

"Ništa mi drugo nismo uradili, nego što smo dali sve od sebe. Verovali smo, jako mi je bitno da smo trud i energiju stavili u funkciju kluba. Mislim da je stvarno dosta toga urađeno, ali ne bih voleo da preterujemo u tim hvalospevima. Trudili smo se da predstavimo Zvezdu na najbolji mogući način. Mislim da smo to pružili, ali ne bih voleo da idemo u velika preterivanja, iako smo tome skloni.

Imali smo svoju filozofiju, svoj cilj, jer je to jedini pravi način jednog kolektiva da uspe u bilo čemu. Uvek kolektiv izbaci pojedinca, ne može pojedinac da izbaci kolektiv. Samo treba da radimo i izvlačimo pouke. Nova sezona su novi izazovi, u fudbalu se stvari dešavaju veoma brzo. Treba da se okrenemo domaćem prvenstvu, da ostvarimo zacrtane ciljeve
", rekao je Milojević.

Svi se slažu da ste vi ključ i osnov neke nove evropske Zvezde. Zimus niste hteli da pričate o svom ostanku u klubu, znate li sada, hoćete li produžiti ugovor.

"Ne bih da pričam o tome jer nije ni trenutak. Ne bih voleo da nešto može da poremeti ekipu. Ja sam najmanji problem i uvek sam bio. Uvek velike zasluge pripadaju igračima, zasluge pripadaju celom stručnom štabu. Imamo mnogo stvari ispred nas da radimo koje su važnije. Ne bih voleo da se oko toga pravi bilo kakva fama, izbegavam to. Videćemo, sešćemo, razgovaraćemo, ja sam najmanji problem. Sada me interesuju samo ekipa i tim. Uvek sam bio timski igrač i gledao sam samo interese tima. Tako ću i ovog puta gledati samo interese Crvene zvezde", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi G0L iz kornera
Saturday, 24.02.2018
14:23

Kakav covek, kakav Zvezdas, kakav Gospodin je nas Miloje.

avatar
Damir111
Saturday, 24.02.2018
13:41

Ma napustice zvezdu cim tako kaze ici ce U Rusiju ili u Grcku

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 24.02.2018
14:27

Pa cek,zasto bi isao u Grcku,cak i da racunamo da bi vodio Oli? Njemu ce biti ponudjeno BAR 500k eura za sledecu sezonu plus neki bonusi(LE,LS,Kup,JSL) da naraste na oko 1m,a Oli bi mu max dao 1.5m mada tesko i toliko,plus sto ne bi imali strpljenja. Po meni odlazi u slucaju ponude nekog kluba sredine tabele top5 liga,ako ne bude toga,ostaje.