Milojević pred "popravni": "Nemamo vremena da razmišljamo šta je bilo"

Autor: Pavle Knežević
subota 17.03.2018.
13:57
Izvor: Sportske.net

Zvezda ponovo protiv Mačve u Šapcu, ovog puta u prvenstvu. Milojević ističe opet da je glavni krivac za ispadanje iz kupa.

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ne beži od odgovornosti za ispadanje iz kupa i otvoreno priznaje da to nije bio cilj. Sada je pred novi duel sa Mačvom rekao da že njegova ekipa popraviti šta može pred "reprizu".

"Mačva je iskusna, disciplinovana i agresivna ekipa, pogotovo kada igra pred svojom publikom. Ispali smo, nažalost, iz kupa jer nismo tako želeli. Spremićemo se jer nemamo mnogo vremena da razmišljamo o tome. Hteli ili ne, moramo da se koncentrišemo za predstojeću utakmicu", rekao je Milojević.

Mačva je u sredu slavila na penale i oduzea Zvezdi jedan od ciljeva ove sezone. Trener je odmah posle meča preuzeo svu odgovornost, a igračima je kazao da ne može mnogo da zameri što se tiče zalaganja.

"Pogledaćemo utakmicu, analiziraćemo i popravićemo šta možemo da popravimo pred sutra. Da li će Mačva biti motivisanija? Normalno je da budu motivisani, ali mislim da su ključne tačke, pre motivacije, su ta disciplina u igri i iskustvo. Ekipa su koja dugo igra zajedno, to su elementi koji su jako značajni u fudbalu. Videćemo sutra kako će odigrati ekipa", rekao je Milojević.

U javnosti se posle srede povela polemika oko Radonjićevog promašaja u poslednjoj seriji. Da li je bilo planirano da šutira poslednji.

"Ne možemo da gledamo na to tako. Šta god da se desi negativno, ja sam taj koji donosi odluke. Nije Radonjić šutnuo da ne bi dao gol. Sad, da li je neko šutnuo prvi, treći ili peti...Penali su rulet, jednostavno je došlo do toga da mi promašimo, a oni daju. Kad dođete do penala, to je neka rulet partija.

Kazao sam posle utakmice i sada ponovo, ja sam jedan, jedini, isključivi krivac, preuzimam svu odgovornost. Postoji način na koji gledam na to. Nisam tako planirao, hteli smo da pucamo na sve trofeje, u fudbalu nekada to ne dođe, dovoljno sam hrabar da preuzmem odgovornost. Jedan sam jedini krivac za bilo šta što se desi
", rekao je Milojević.

Da li ste primetili nešto drugačije kod ekipe posle eliminacije iz kupa?

"Jednostavno, mi funkcionišemo i radimo kao što smo radili. Nekada dođu neke stvari koje ne priželjkujete. Prošle godine nam se nije nešto dešavalo, sada se dešava. Nisam o tome hteo da govorim jer se kod nas sve pogrešno tumači: jako je teško da igrate kad morate da menjate, kad igrate posebne utakmice gde ima puno faktora koji utiču na vašu igru i ne možete da prikažete bilo šta.

Ne pričam samo o Zvezdi, kod nas trenirate nešto na jedan način, a onda dođe utakmica sa nervozom. Neki igrači nisu navikli i ne shvataju da treba da igraju na drugačiji način. Tako je kako je. Sa druge strane, ušli smo u niz utakmica u kojima se nismo prilagodili na najbolji mogući način. Morali smo da menjamo način igre, ali u fudbalu je tako: ako ne date gol, ne možete da pobedite
", rekao je Milojević.

Trener je imao i dodatak: "Nisu igrači zaboravili da igraju, radimo mnogo na treningu, samo treba raditi i verovati i doći će do poboljšanja".

On je kazao da ima problema sa povredama, problematični su Stojković, Savić, Ben, Milić, Donald, dok Račić sigurno neće igrati zbog kartona.

"Mislim da sam od početka našeg druženja znate da sam neko ko stalno ima poverenje u sve svoje igrače. Kako nam je, tako nam je, ne treba da tražim izgovor. Nikada ga nisam ni tražio. Tražiću sastav koji je najspremniji, pa ćemo da vidimo", rekao je Milojević.

Utakmica Mačva-Crvena zvezda igra se sutra od 17 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke