Milojević pred Napoli: "Ne postoji igrač na svetu koga se plašimo"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 17.09.2018.
12:52
Izvor: Sportske.net

Poštovanje, naravno, postoji. Šta Zvezdin trener kaže o Anćelotiju, da li je Mihajlović pomagao i šta njegovi igrači moraju sutra da urade.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Crvena zvezda sutra debituje u Ligi šampiona, a trener Vladan Milojević rekao je da svi jedva čekaju utakmicu i ponovio da se njegov tim ne plaši nikoga, pa ni Napolija.

"Evo, došli smo do ovog trenutka i mislim da svi jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Kako sad ovo najaviti, šta nama znači ova utakmica= Mislim da mnogo znači za klub, Zvezda je mnogo veliki klub, to smo mnogo puta napominjali, što se tiče navijača i istorije. Ova generacija je napravila veliki uspeh.

Mi smo u svlačionici intimno hteli da vratimo na staze stare slave. Ona to zaslužuje svojom istorijom. Što se tiče Lige šapiona, to smo hteli, uradićemo sve da ne stanemo na ovome
", rekao je Milojević.

Napoli je, naravno, veliki favorit u sutrašnjem duelu, a Milojević je kazao da se slaže sa ocenom trenera Napolitanaca pred početak ovog duela.

"Hteo bih da kažem da se slažem sa rečima Karla Anćelotija, o kome ne treba trošiti reči ni o kao treneru ni kao o čoveku. Ali, rekao je jako interesantnu stvar, a to je da je Zvezda fascinantan autsajder. Želeli smo negde da vidimo tu Ligu šampiona, mi smo jedini iz regiona koji je igraju. Nije lako ući i igrati u kremu evropskih klubova", rekao je Milojević.

Što se tiče same utakmice i onoga što ćemo videti na terenu, Milojević priča svoju priču, kao i uvek, ali je sada naglasio jednu stvar.

"Teška utakmica, ne treba tu nešto posebno pričati. Mi ćemo se spremati kao i do sada. Motivisani smo, hteli smo da igramo sa takvim veličinama. Sutra će se biti u ritmu Crvene zvezde i Srbije. Biće spektakl, uz veliki respekt prema Napoliju, probaćemo da budemo ono što smo bili sve do sada, ponavljam da se ne plašimo nikoga, neka bude onako kako će biti", rekao je Milojević.

Zvezdin trener će nasuprot sebe imati legendu svetskog fudbala Karla Anćelotija, za koga Milojević ima veliko poštovanje.

"Jako poštujem gospodina Anćelotija, mislim da je jedan od najboljih trenera ne samo u Evropi, nego u svetu. Ja sad da li sam star ili mlad trener, ali sam mnogo toga naučio i od gospodina Anćelotija.

Sada ću imati priliku da igram protiv njega i moći ću da napredujem, kao i što igrači napreduju kada igraju sa takvim protivnicima. Ja se nadam da će biti mnogo stvari koje mogu da naučim od takve veličine kao što je Anćeloti
", rekao je Milojević.

Što se tiče prvih 11, novinar je primetio da "deluje da timu koji je igrao protiv Radnika fali samo Ben" pa da to bude sastav za Napoli, Milojević je uz osmeh odgovorio: "Samo deluje".

A kakva je situacija sa Benom i imate li taktiku za Napoli?

"Što se tiče Bena, situacija je sigurno bolja nego što je bila ranije. A ovo što pričamo...jako sam siguran u sebe i znam otprilike...ne otprilike, nego sam sa mojim stručnim štabom pronašao način kako ćemo se suprotstaviti Napoliju", rekao je Milojević.

Italijanski novinar je postavio pitanje Milojeviću da izdvoji trojicu igrača Napolija, uz konstataciju da je trener rekao da se plaši svih igrača italijanskog tima.

"Ne znam da li sam razumeo italijanskog novinara. Nisam rekao da se bojimo, ne bojimo se nikoga, nijednog igrača na svetu. Poštujemo ih sve, da ih se plašimo, ne bismo ni izlazili na teren", odmah je kazao Milojević, a onda nastavio.

"Što se tiče Napolija, ne postoji slabo mesto. Napoli je sa Sarijem pravio ozbiljne rezultate, bio je na pragu osvajanja skudeta. Ne postoji slabo mesto. Mislim da je Napoli i jedan od favorita za osvajanje skudeta i ove sezone. Mi ćemo igrati našu igru, kao što smo igrali do sada. Mi apsolutno nemamo razloga da se plašimo bilo koga, mi ćemo uraditi šta je do nas", rekao je trener Zvezde.

Pričalo se i o legendama Crvene zvezde, a jedna od njih je i Siniša Mihajlović.

"Istina je, čuo sam se sa gospodinom Mihajlovićem i razmenili smo nekoliko podataka fudbalskih, ali ne bih ulazio u detalje. Javno se zahvaljujem Mihajloviću na svim savetima koje mi je uputio", kratko je rekao trener.

Mečevi sa Salcburgom ovog leta proglašavani su za najvažnije Zvezdine u polsednjih 20 godina. Pred koji je meč veći pritisak, pred revanš u Austriji ili sad?

"Ja ću iskreno da vam kažem, pritisak osećam skoro svaki dan kad se bavim ovakvim poslom. Ja sam potisnuo bilo kakav pritisak, zato što jednostavno pokušavam da razmišljam na sasvim drugačiji način. Razmišljam o mojoj ekipi, mojim igračima, da sa mojim stručnim štabom odradimo najbolju utakmicu.

Verujem i da će naši navijači pokazati da su najbolji navijači na svetu. I u takvim uslovima, ne vidim zašto bi imali pritisak? Što se tiče rezultata, sav pritisak je na meni, ja sam taj koji je najodgovorniji. Na mojim igračima je samo da uživaju, da daju sve od sebe i budu to što jesu i ništa više", rekao je Vladan Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola RED_DEVIL
Monday, 17.09.2018
17:50

Kakav gospodin.. Ja ne verujem kakvog mi genija imamo u klubu.. Samo da ostane sto duze!

avatar
NikkiCFC
Monday, 17.09.2018
14:02

Nejmar, Mbape, Kavani ce da uniste Liverpul sutra sa 3,4 komada zamislite tek sta ce Zvezdi da urade?

avatar
DekiStankovic5
Monday, 17.09.2018
20:52

Ti bi trebalo da prestanes da ostavljas komentare vise,ne ide ti bas!

avatar
Апис
Monday, 17.09.2018
13:59

Г О С П О Д И Н!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 17.09.2018
13:23

Zvezda sve postuje, ali se nikoga ne plasi jer mi smo Zvezda, jer mi smo Zvezdasi.