Milojević pred CSKA: "Mi k'o mi, da budemo što smo do sada bili"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 12.02.2018.
12:36
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde kaže da je ekipa jedva dočekala ovu utakmicu. Vrlo duhoviti odgovor na pitanje kako sprečiti da ekipu ne zanese huk sa tribina.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Crvena zvezda je konačno dočekala proleće. Trener Vladan Milojević kaže da će njegova ekipa biti to što je bila i do sada, a ulogu favorita je, kad već mora, prepustio CSKA. Branko Jovičić kaže da tim još ništa nije uradio.

"Dočekali smo proleće i tu utakmicu sa CSKA. Mislim da smo se dobro spremali. Ne bi trebalo trošiti reči o CSKA, to je ekipa koja dolazi iz grupne faze Lige šampiona. Ruska, jaka ekipa, izuzetno iskusna. Možda su imali malo problema u jesenjem delu u napadu, što su rešili dolaskom Muse.

Njihova poslednja linija ima više od 1.000 utakmica u istom klubu, jasno je da je apsolutno puna iskustva. To su igrači koji imaju i internacionalnog i domaćeg iskustva, a ruska liga je jedna od najjačih u Evropi", rekao je Milojević novinarima u Beogradu.

To je što se tiče protivnika, a šta se može očekivati od Zvezde?

"Mi k'o mi. Dobro smo odradili ove pripreme. Možda je mala prednost to što ni mi ni oni nismo igrali zvanične utakmice. Pripremne smo odigrali na dobrom nivou, ali biće sasvim drugačije od one sutra. To je utakmica za drugu rundu. Najviše smo se pribojavali da ne igramo pred praznim tribinama, ali Bogu hvala, želja nam se ispunila. Hvala našem rukovodstvu i ljudima iz Uefe, ipak je Zvezda bila najgledanija u prvoj fazi.

Očekujemo spektakl. Mi ćemo da budemo i dalje ono što smo bili. Igrači to znaju, daćemo sve od sebe, borićemo se. Ako treba da biramo favorita, neka to bude CSKA. Mi jedino možemo da garantujemo da ćemo dati sve od sebe. Videćemo kako će se završiti", rekao je Vladan Milojević.

Crvena zvezda

U ekipi nema većih problema sa povredama, jedino se ne zna u kakvom će stanju biti Boaći, ali to će se znati posle večerašnjeg treninga. Ostali igrači su, kako kaže trener, "orni, spremni, jedva čekaju utakmicu".

Ostalo je još oko 5.000 neprodatih ulaznica. Pitanje treneru je bilo i kako će igrači uspeti da se kontrolišu da ih ne ponese takva atmosfera.

"Kako? Tako što ću im ja reći 'nemojte da vas ponese huk', a oni će reći 'važi'", rekao je Milojević i nasmejao sve prisutne.

"To je pitanje iskustva i discipline. Ovo je spektakl, ovo Zvezda zaslužuje, kao i njeni navijači i ljudi u regionu. Mi moramo da budemo koncentrisani samo na ono na terenu. Neka taj huk negativno utiče na protivnika, a nama, kao i do sada, neka daje pozitivnu masu i nešto dobro", rekao je Milojević.

Da li je ovo najveća utakmica u vašoj karijeri?

"Svaka naredna u mom životu je najveća. Neke utakmice su značajne same po sebi, ali svaka naredna utakmica je prepreka koju treba da rešimo. To je opšti pogled na život: sada je CSKA, posle će biti neka prvenstvena ili prijateljska. Smatram da sportista treba tako da gleda. Neke utakmice su istorijski važnije, ali igračima pokušavam da prenesem da svaku narednu utakmicu gledaju kao najveću u karijeri", rekao je Milojević.

Branko Jovičić je proveo tri sezone u Amkaru iz Perma i dobro poznaje sutrašnjeg protivnika.

"CSKA je dugi niz godina u vrhu ruskog i evropskog fudbala, svake godine se bore za Ligu šampiona. Mi spremni dočekujemo utakmicu i daćemo sve od sebe. Čeka nas spektakl sutra. Ja dobro poznajem CSKA, ali naša ekipa neće zavisiti ni od mene ni od bilo kog pojedinca, već od svih u klubu. Vlada odlična atmosfefa. Mi do sada nismo ništa uradili, ovo je Zvezda, od nas se uvek očekuju pobede. U ekipi vlada odlična atmosfera, spremni dočekujemo sutrašnji duel sa CSKA", rekao je Jovičić.

Milojević je na kraju konferencije u ime igrača, stručnog štaba i svih u klubu još jednom izrazio saučešće porodici Nebojše Glogovca, koji je preminuo prošle nedelje.

Utakmica Crvena zvezda – CSKA igra se sutra od 18 sati, a revanš je 21. februara u Moskvi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Monday, 12.02.2018
17:35

Bolje da igra Ben nego Boaći, brži je. Štoperi im ne izlaze visoko, stoje blizu gola jer su spori, treba probati šutevima iz daljine, ali i akcijama po krilu gde se igra sa što manje dodira sa loptom.

avatar
Pixi G0L iz kornera
Monday, 12.02.2018
15:20

Napred Miloje, Napred Zvezdo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore.