Milojević ponosan na Zvezdino "jako dobro oružje"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.07.2018.
09:13
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Strateg Crvene zvezde Vladan Milojević pozitivno je ocenio debi Lorenca Ebesilija i oktrio na šta je posebno ponosan.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Pobedom nad Bohemijansom (1:0) u austrijskom Vindišgarstenu fudbaleri Crvene zvezde stavili su tačku na centralni deo priprema za novu sezonu.

Crveno-beli su kompletirali pripreme sa skorom 4 od 4 na kontrolnim mečevima i trener Vladan Milojević nema razloga da bude nezadovoljan.

"Drago mi je da bez obzira na to koliko smo umorni, a jesmo jer dobro smo radili ovde i nije lako kada za šest dana odigrate tri utakmcie, i s obzirom na to da smo imali za rivale ekipe koje su u svojim zemljama dobro kotirane, igrači pokazali mnogo. Videlo se da je umor prisutan, ali kada je tu umor pokazuje se karakter, želja, motiv, i to me posebno raduje kod njih. Videli ste da igraju do kraja, traže pobedu, ignorišu umor", rekao je Milojević za klupski sajt.

Nakon trijumfa brinu povrede Slavoljuba Srnića i Nikole Stojiljkovića. Krilni vezista povredio je skočni zglob, napadač mišić zadnje lože.

"Videćemo, nadam se da povrede nisu ozbiljne prirode, naš medicinski tim će već danas reagovati. Pominjao sam i ranije, kroz igračku i trenersku karijeru mi se uvek dešava, da se povrede događaju  u tim poslednjim utakmicama", dodao je Milojević.

Zanimljivo je da je pobedu Zvezdi doneo momak koji od dolaska na "Marakanu" nije imao prilike da se dokaže u takmičarskim mečevima na adekvatan način.

"Ne bih da govorim o pojedincima sada, pa ni o Pavkovu. On sa nama radi dobro, tu je, imamo planove, njegov zadatak jeste da daje golove. Pored njega imamo i Pešića, Stojiljkovića i supertalentovanog Joveljića, imamo ovog trenutka veoma dobre napadače i ponosan sam na to što imam jako dobro oružje u završnici napada", rekao je Zvezdin trener.

Priliku da debituje u duelu sa Bohemijansom imao je Lorenco Ebisilio.

"Ebisilia sam želeo da pustim da se malo upozna sa saigračima, da oseti loptu, i videlo se odmah da je kvalitetan igrač i da će nam pomoći. On je faktički bez treninga sa ekipom igrao utakmicu, i zadovoljan sam. Neki igraču su došli iz ekipa gde su manje igrali i treba im vreme, a ja sam strpljiv", kazao je Milojević.

Najviše problema tokom priprema trener šampiona Srbije imao je na štoperskim pozicijama i zbog toga je juče pokušavao da pronađe neka alternativna rešenja.

"Savić preventivno nije igrao, imamo štopera koji je u Beogradu i ovde smo bili malo deficitarni, i sada sam iskoristio priliku da i ja vidim koji igrač može eventualno da uskoči ako ne daj Bože zatreba. Stojković se dobro snašao, Gobeljić takođe, imamo u perspektivi i Erakovića, sve je lakše kada imate sistem", zaključio je Milojević.

Ekspedicija FK Crvena zvezda kreće večeras iz Beča za Beograd gde će nastaviti sa pripremama za prvi takmičarski meč u novoj sezoni.

Podsećanja radi, šampion Srbije startuje od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i na startu će odmeriti snage sa letonskim Spartaksom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke