Milojević podvukao crtu, Zvezda prati nove trendove fudbala, ima mesta za još pojačanja!

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.07.2018.
19:39
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Trener Crvene zvezde rezimirao učinak na pripremama za novu sezonu. Može li se ponoviti prethodna?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Maltene bez greške je ekipa Crvene zvezde prošla kroz letnje pripreme, sve utakmice je dobila u Austriji (Rid, Apolon, LASK, Bohemijans), ekipa je dodatno pojačana i mnogo je razloga za optimizam pred novi izlazak u Evropu i start u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

To je, bar, neki utisak sa strane, ali najvažnije je šta o svemu urađenom tokom ovog leta misli trener Vladan Milojević.

On je na tu temu govorio u izjavi za klupski sajt, po završetku rada u Austriji i pred povratak u Beograd.

''Glavni utisci su da smo imali fantastične uslove za rad i sve smo sproveli onoliko koliko smo mogli u ovom vremenskom periodu. Možda je zbog nekih povreda malo utisak pokvaren, uvek sam tužan posle povreda, ali odradili smo pripreme na najbolji način.

Videli smo gde smo, spremamo se, ovo nam je baza za ono što nas očekuje jer duga je godina ispred nas. Isprobali smo razne varijante, a kada imate pametne igrače u ekipi onda trener dođe u situaciju da sprovede svoje zamisli, odnosno ne samo ja nego ceo stručni štab.

Novi su trendovi fudbala, i ove ekipe protiv kojih smo igrali igraju u razlčitim sistemima, i želim da moji igrači budu spremni na sve formacije'', počeo je Milojević svoje izlaganje.

A kada govori o novim trendovima koje Zvezda pokušava da isprati, Vladan Milojević je dosta toga uočio i na aktuelnom Svetskom prvenstvu u Rusiji.

''Pokazalo se i na ovom Svetskom prvenstvu ono što oduvek i pričam, da ako imate jak kolektiv možete dosta dobrih stvari da napravite. Neke ekipe imaju fantastične pojedince, ali u savremenom fudbalu su i neke druge stvari potrebne da budete na visokom nivou.

Sve ekipe su brze, jake, međutim dominiraju neke stvari koje pre nisu bile važne toliko.

Ne volim da prognoziram, više to prvenstvo gledam sa neke svoje trenerske strane, i mnoge stvari izvlačimo i na pripremama smo pokazivali igračima šta je to što možemo da naučimo od velikih asova i jakih reprezentacija. Naravno, nisam čovek koji radi 'kopi-pejst', ali mislim da bih od svake ekipe na ovom prvenstvu mogao da iskoristim nešto'', objašnjava Milojević.

Navijači u novoj sezoni očekuju od Zvezde rezultat na nivou onog iz prethodne, u kojojsu crveno-beli od prvog kola kvalifikacija stigli na prag osmine finala Lige Evrope, uz osvojenu šampionsku titulu.

''Ne znam da li će Crvena zvezda ponoviti takav uspeh, ali dok god sam u Zvezdi, mogu da obećam  predan rad mene i mojih saradnika, kao i igrača. Mnogo je stvari koje treba da se dese da bi se kockice sklopile, ali ja sam ponosan što sam im trener.

Jedva čekam svaki dan da treniramo, nekada im i ne dam odmor jer jako želim da budem sa njima. Nikada nisam davao velika obećanja, neću ni sada. Jedna dobra godina je iza nas, mogu da kažem da smo jednu igricu prešli, otvara se nova igrica'', izjavio je Milojević.

Prelazni rok još nije završen, očekuje se i dolazak australijskog defanzivca Miloša Degeneka, a Milojević je jasno poručio da u ekipi još ima prostora za nove snage.

''U zavisnosti od odlazaka, biće uslovljeni dolasci, ali za dobrog igrača uvek ima mesta, tako da ćemo videti, veoma sam zahvalan i upravi, i gospodinu Terziću i gospodinu Mrkeli koji rade veliki posao, nije lako danas dovesti igrača. Čine sve da meni obezbede nesmetan rad'', zaključio je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Vidara
Wednesday, 04.07.2018
08:28

Da li je moguce da niko u Zvezdi ne prepoznaje odlican momenat da se gurne u vatru bar jedan omladinac. I to, po meni, bilo koji. Cini mi se da je odlicna prilika, ako vec nece Joveljica, da to bude Terzic, levi bek, kakav crni Hajdin, gubljenje je vremena sa njim, 24 godine ima, a nema neophodan kvalitet. Nadam se da ce to uvideti Miloje, ali tesko. S druge strane, sto ne dati sansu od starta Joveljicu, tako se stvaraju igrači. Dobri smo na svim pozicijama, ima prostora da se gurne jedan u vatru, ne vise, bilo bi dobro to i za ekipu, ali i podstrek za ostale mlade, barem prvo kolo kvalifikacija.
Presrecan bi bio kad bih video recimo malog Terzica u startnih 11, ne mogu da vam opisem koliko gresimo sto to ne radimo, to pokazuju godine unazad, ali i to sto Partizan, pa i drugi klubov, imaju mnogo vise proizvedenih igraca zadnjih godina. Garantujem da bi se dobro pokazao.

avatar
indosrbija
Wednesday, 04.07.2018
20:00

Slazem se sa tobom.Joveljic i nikolic za pocetak..

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Tuesday, 03.07.2018
20:54

Само гази!

avatar
SvetskiSampion
Tuesday, 03.07.2018
22:24