Milojević objašnjava kako je to kad se dele bodovi kad si u Čukaričkom, a kako u Zvezdi

Autor: Pavle Knežević
utorak 02.04.2019.
13:35
Izvor: Sportske.net

Šta je realnost tabele, ko se bori za titulu, da li je to dobro za domaći fudbal i šta će to trener Zvezde imati prvi put od početka sezone.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Super liga ulazi u sam finiš prvog dela prvenstva, Crvena zvezda ima još dve utakmice do plej-ofa i podele bodovoa, što je nešto o čemu Vladan Milojević ima jedinstvenu perspektivu. Ima nešto što ga posebno raduje.

"Polako se približava i kraj redovnog takmičenja u Super ligi, ostale su nam još dve utakmice. Gostujemo Bačkoj, to je jedna ekipa koja je dobra i ima svoje motive. Dolazi im Crvena zvezda, tamo je pun stadion, biće praznik fudbala, a znamo i poučeni iskustvima od prošle godine, gde nam je Bačka zadala mnogo problema, poučeni takvim iskustvom se spremamo.

Bačka je disciplinovana ekipa, sa disciplinovanim trenerom Govedaricom, igraju bolje kao domaćin. Bačka stvarno ima par jako dobrih pojedinaca i mladih i poletnih, sa mnogo iskustva, pogotovo u zadnjoj liniji. Treba da budemo jako obazrivi, ali imamo pristup prema svakoj utakmici, pa tako i Bačkoj, koju poštujemo
", rekao je Milojević.

Trener Zvezde se sada suočava sa jednom situacijom u kojoj nije bio od početka sezone, tačnije od pripremnog dela sezone.

"Nemamo nikakvih problema, Gobeljić je počeo da ulazi i dobija svoje minute sa celom ekipom i izlazi iz individualnog rada. Nećemo žuriti sa njim iz predostrožnosti.

Neke igrače smo svesno odmarali, jer nisu imali pauzu, pre svih Stojković i Ivanić, odigrali su po 90 minuta za svoje reprezentacije, ali će i oni konkurisati za tim.
Prvi put imam sve igrače na raspolaganju od pripremnog perioda
", rekao je Milojević.

On je kazao da će neke igrače "sigurno odmarati", ali i da sastav njegove ekipe zavisi i od protivnika.

Pošto se bliži kraj sezone, novinari su treneru skrenuli pažnju na tabelu, odnosno na činjenicu da je Partizan četvrti i da bi se u tom slučaju derbi u plej-ofu igrao na stadionu crno-belih. Milojević, međutim, nije želeo da ulazi u tu priču i iskazao je poštovanje rivalima.

"Mislim da je nepošteno da pričamo na ovakav način u plej-ofu. Partizan nama jeste veliki rival, ali poredak treba gledati onakav kakav jeste, a poredak je da smo mi i Radnički u trci za titulu. Tu je sigurno i Partizan i Čukarički i, zašto ne, i Mladost.

To je ono nešto nepredviđeno. Svako od vas da je pravio ovakvu tabelu, sigurno je ne bi ovako pravio. Pokazalo se da ne možemo ništa unapred da pričamo. Sve su to velike utakmice i igraćemo na kraju kakva bude tabela i kakav bude raspored
", rekao je Milojević.

A kako sada gleda na podelu bodova? U Čukaričkom je bio za nju...

"Bio sam zagovornik toga da bi se dobio veći broj utakmica, jer sam smisao plej-ofa je da posle 37 utakmica imate još sedam. Mislim da je nekih 30 u prvenstvu i ono u kupu premalo za razvoj. Kod nas je specifično jer imamo pauzu, a nemamo uslove da radimo zimi.

Ako ćemo da budemo iskreni, to sam ponavljao, svi su na podeli dobili osim prvog, koji najviše gubi i koji je najviše na gubitku. Nisam kompetentan da pričam, ali treba da odigramo mnogo više utakmica. Kad igrate u Evropi, desi se da odigrate 60 utakmica, kod nas 32-33-34.

Neki igrač odigra nekad 25 utakmica, neko ko odigra kod nas za dve sezone koliko se odigra u inostranstvu. Sad, ta podela bodova...Negde se bodovi ne dele, na Kipru na primer, ali se igra još posle svako sa svakim
", kaže Milojević.

Zvezda je prva, Radnički drugi, Čukarički treći - koliko je dobro za domaći fudbal da na prva dva mesta posle mnogo vremena nisu "večiti"?

"Dobro je za fudbal. Ne bih voleo da se ovaj moj odgovor shvati kao da je dobro zato što je Partizan četvrti, daleko od toga, ali vidi se da Radnički stvarno ima jako dobru sezonu. Čukarički ima kontinuitet poslednjih godina, Mladost iz Lučana je takođe dobra.

Zanimljivo je, to je tako, ali ono što je jako bitno je da imate plej-of, da imate 21 bod u igri. U regularnom delu se svaka pobeda računa bod i po, a u plej-ofu tri boda. Tako da je jako zanimljivo, bar onako kako ide do sada
", rekao je Vladan Milojević.

Utakmica Bačka-Crvena zvezda igra se sutra od 17 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 02.04.2019
14:44

Плејоф није проблем. Проблем је што се бодови деле. Није ми јасно зашто сви спајају те две ствари. Плејоф може да се игра и без дељења бодова. То је Кокеза обећао да ће укинути још после прве сезоне. Али обећање лудом радовање очито.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 02.04.2019
14:15

Gospodski, odnosno Zvezdaski. Bravo Miloje tako komunicira Gospoda naroda svoga.