Milojević o svojoj najvećoj lekciji u Ligi šampiona i o tome da li su zvezde PSŽ-a precenjene

Autor: Pavle Knežević
sreda 12.12.2018.
00:56
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo je pričao trener posle povratničke sezone u Ligi šampiona

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nije bio nezadovoljan Vladan Milojević posle ovosezonskog oproštaja od Lige šampiona, ali nije bio ni preveseo posle poraza kod kuće od Pari Sen Žermena, već je novinarima mirno sažeo situaciju posle povratka u elitno evropsko fudbalsko takmičenje.

"Čestitao bih prvo mojim igračima na dobroj utakmici, bez obzira na rezultat. Mislim da je bilo dosta nekih iseckanih delova utakmice, u nekim fazama igre smo želeli malo neki drugačiji odnos. Mislim na prvo poluvreme, trebalo je da budemo hrabriji što se tiče poseda i da probamo da presing PSŽ-a rešimo kroz posed. Ali, nismo uspevali, pa smo olako gubili lopte.

Taj gol, neću da ulazim da li je faul ili nije, ali iz tranzicije kada ostavite prostor, ovakvim igračima sa ovakvom brzinom - jako je teško odbraniti se.

U drugom poluvremenu sam probao da objasnim igračima da treba da budemo hrabriji i mislim da smo se vratili sa 2:1 i probali smo da rizikujemo sa dva sveža igrača, ali je došao onaj treći gol koji ne sme da se primi ni na kakvom nivou, pogotovo ne na ovakvom. Posle toga – jako je teško vratiti se
" ispričao je Milojević.

Ipak, Zvezda je osvojila četiri boda, a trener je rekao da su njegovi igrači bili bolji posle svake utakmice.

"Čestitao bih mojim igračima na dobrim igrama. Ima stvari koje nismo dobro radili u ovim utakmicama i to je iskustvo koje će nam pomoći u daljim takmičenjima, jer su videli da se i najmanja greška plaća. U domaćem prvenstvu vas i ne kazne protivnici, ali ovo je drugo takmičenje.

Drago mi je zbog cele atmosfere i prelepe tri utakmice sa lepom atmosferom, svaka čast navijačima, mislim da su se Beograd i Srbija pokazali u lepom svetlu i ponosan sam zbog toga. Po ko zna koji put, hvala igračima", rekao je trener.

Zvezda je bila u jako teškoj grupi, ali Milojević je ponovio svoje reči koje je rekao posle žreba u odgovoru na pitanje iz koje utakmice je njegov tim mogao najviše da nauči.

"Složiću se da smo bili u izuzetno teškoj grupi. Da me pitate ponovo, ponovo bih izabrao ovu grupu, što sam rekao i posle žreba. Mi znamo da se najbolji svetski fudbal igra u ligama petice i to su tri kluba iz tih zemalja. Sve tri ekipe su različite i sve su dobre na svoj način. Jednostavno, toliko su dobre da bismo ovde imali baš malo vremena da kažemo sve pozitivne stvari, ali verujte mi da posle svake utakmice smo izlazili mnogo bolji i mnogo zreliji.

Ovo su sve jako dobre ekipe, sa probranim igračima i mnogo stranaca. Da je do mene, ja bih pustio da prođu sve tri, ali to je fudbal, morate da ih osetite, da osetite tu moć, samo tako možete da budete bolji. Mi smo bili bolji posle svake od ovih utakmica
", rekao je Milojević.

Koliko će sada biti teško sve ovo preneti u domaću ligu, u kojoj ste u situaciji u kojoj je PSŽ u svom prvenstvu - očekuje se da pobeđujete sve? I šta ste vi konkretno najviše naučili iz svega ovoga?

"Sigurno mislim da smo dosta naučili iz svega ovoga jer ako želite da učite i ako ste pravi, uvek morate da učite od boljeg. Niko ne voli da gubi, naravno. Naše prvenstvo je drugačije, jer mi smo jedina ekipa koja je dominantna u našem prvenstvu, a moramo da igramo drugačije, ali ako želite da napredujete i da budete bolji i da se ne krijete, a ja jesam neko ko hoće da bude bolji, morate da prođete kroz to.

Znam da kad neko gleda preko ekrana ove igrače (Nejmara, Mbapea i ostale) zašto neko košta ovoliko. Verujte, to su te cene, neki od ovih igrača su i premalo plaćeni. Probaćemo i mi da nađemo igrače sličnih karakteristika, jer ovo je Liga šampiona. Generalno, generalno je klub doživeo veliko iskustvo i igrači i mi treneri
", rekao je Milojević.

A šta je bila vaša najveća lekcija.

"Moja lekcija je bila, mislim, da to što smo radili sa mojim stručnim štabom u pripremi ovih utakmica je što smo bili spremni i u pravu sa svojim pretpostavkama kako će protivnik da igra u svim fazama. Najupečatljivije je to, moja lekcija je potvrda onoga što ste videli danas je ako igraju ove tri ekipe, fudbal je otišao u tom smeru - nema više sistema i menjanja sistema, to je dobra i interesantna lekcija za sve nas", rekao je Milojević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke