Milojević o dva detalja koja su odlučila derbi

  • Autor: Pavle Knežević

  • 13. decembar 2017.

  • 20:51

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Zvezde ocenio je koji su to trenuci odlučili derbi. Ponosan na svoju ekipu.

Milojević o dva detalja koja su odlučila derbi
Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je derbi bio baš kakvog je očekivao, a dva detalja meča je istakao kao ključne.

"Derbi kakvog smo očekivali da će da bude. Žao mi je što nije bilo više navijača zbog vremena. Utakmica je imala dva ključna detalja. Prvi je naša šansa u 30. minuutu, kada je Stojković odbranio. Da smo to pogodili, morao bie Partizan da se otvori i lakše bismo kontrolisali utakmicu.

Drugi detalje je 76-77. minut, kada je Ožegović promašio šansu. Bilo bi jako teško da se posle toga vratite, zbog iscrpljenosti i cajtnota. Dok god je 1:0, u igri ste. Tvrda, borbena utakmica. Svi su derbiji takvi
", rekao je Milojević.

Oba gola su postignuta u drugom polvuremenu. Partizan je poveo iz penala, a Zvezda je izjednačila u finišu meča, ali meč su obeležili teški incidenti na južnoj tribini i prekid zbog pirotehnike sa severne.

"Sastavni deo derbija. Svaki derbi je otprilike takav. Navijači imaju svoj repertoar, mi smo fokusirani samo na dešavanje na terenu", kratko je prokomentarisao trener Zvezde.

Da li ste vi lično zadovoljni igrom svog tima i bodom?

"Ako pričamo o derbijima, rekao sam koji je ključni detalj. Znali smo da će biti tvrda i da će biti malo šansi. Tražili smo da taj detalj kod gola, a krenuli smo otvorenije posle gola. Ne mogu da komentarišem neku lepotu i umiranje u igri, više je bila borbenst. Sve u svemu sam zadovoljan. Rekao sam i pre da nećemo kalkulisati, bukvalno smo došli da pobedimo", rekao je Milojević.

Polusezona je završena. Zvezda je jesenji šampion i obezbedila je "proleće" u Evropi.

"Čestitam igračima na celokupnom nastupu, ne samo na ovoj utakmici. Sada je 13. decembar. Ne pamtim više datume, samo znam dane sreda, subota-nedelja. Mi smo krenuli 12. juna, sa ovom utakmicom smo završili polusezonu. Čestitao bih mojim igračima. Napravićemo analizu i odmorićemo se, koliko god imamo vremena. Sada nam trebaju mir i odmor. Odmor nam je preko potreban", rekao je Milojević.

Koliko ste sada bliži tituli?

"Ne obazirem se na bodovnu razliku, ne smeju igrači tako da gledaju, to je najgore što može da se desi. Gubite neko samopouzdanje. Ima još mnogo utakmica da se igra. Mislim da smo apsolutni igrama zaslužili. Imamo nastavak prvenstva i mnogo utakmica do kraja", rekao je Milojević.

A koliko ćete se vi odmoriti?

"Ja sam jako umoran, ali za trenera nikad nema odmora. Večeras ću se odmoriti, sutra je novi radni dan. Jako sam ponosan na ove momke, to su divni momci, veliki zvezdaši i ja sam jako ponosan što sam njihov trener", rekao je Milojević.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari