Milojević: "Nisu ispravni aršini, ojačaće nas odluka UEFA"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 11. avgust 2018.

  • 12:27

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Crvene zvezde smatra da je Crvena zvezda nepravedno kažnjena dve utakmice bez navijača.

Milojević:
Foto: Beta/Miloš Miškov/Ds
Crvena zvezda sutra od 19.00 igra "evropsku" utakmicu protiv Spartaka, a nepunih 48 sati kasnije ide u Slovačku na revanš meč kvalifikacija protiv Spartaka iz Trnave u Ligi šampiona. Vladan Milojević kaže da je to sada realnost njegove ekipe, a o Subotičanima je imao samo reči hvale.

"Dolazi nam još jedna ekipa u nizu koja je prošle godine izborila izlazak u Evropu. Spartak jako dobro predstavlja Srbiju u ovim kvalifikacijama. Želim i ovako javno da im čestitam na izuzetnim rezultatima u Evropi. To je jako dobra ekipa, koja je od prošle godine pokazala kontinuitet. Ima dobre igrače, dobrog trenera, ekipa koju krasi kolektiv. Od srca im želim sve najbolje u Evropi. Ne zaboravite da nijednu utakmicu u Evropi nije igrao kod kuće. Dobar protivnik i zasluženo je tu gde jeste", rekao je Vladan Milojević.

Trener Milojević će očigledno kombinovati sastav jer ga za samo dva dana očekuje duel protiv Spartaka iz Trnave.

"Mi ćemo se spremiti na najbolji mogući način, videćemo u kom ćemo sastavu izaći. Imam sve igrače na raspolaganju, nemamo problema. Imamo današnji trening, tako da ćemo da vidimo ko će biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu. Ali, ko god se nađe, zaslužio je i sa tim sam dosta zadovoljan. Milić je van stroja, ali ni tu nije neka drastična povreda, tako da mislim da ćemo ga imati jako brzo", istakao je trener Crvene zvezde.

Koliko će se kazna UEFA negativno odraziti na trenera Milojevića i igrače, kao i ceo kolektiv?

"Mislim da to može samo da nas ojača. Sigurno će klub da uradi sve sa strane žalbenog dela. Ono što smo očekivali je jednu utakmicu, ali dve utakmice je prestrogo...možda bi aršin UEFA mogao da bude drugačiji, to je moje lično mišljenje. Videli ste na ostalim utakmicama šta se radilo. Navijači Sparte ušli bukvalno do centra pre nego što su ih vratili, pa videćemo šta će da bude. Nisu aršini baš ispravni, ali nije moje da pričam o tome. Ako bude smanjena kazna, super. Ako ne, prihvatićemo je kakva jeste. Kazna samo treba da nas ojača, mi ćemo da budemo koncentrisani samo na igru, na ostalo ne može da utiče", rekao je Milojević.

Kafu je stigao u Crvenu zvezdu, a pitanje je kada će debitovati u dresu našeg najtrofejnijeg tima.

"Videćemo i koji je stepen njegove pripreme, ali mislim da je prošao kompletne pripreme sa Bordoom. Kada se bude pojavio na treningu, videćemo. Njega smo želeli, pojačanje koje će pojačati konkurenciju", rekao je on.

Veliki je problem za Crvenu zvezdu činjenica da nema mnogo vremena za pripremu utakmice protiv Spartaka iz Trnave jer ona dolazi samo dva dana nakon ove utakmice sa Subotičanima.

"Najiskrenije, ja o tome ne razmišljam. To je naša svakodnevnica, mislim da malo drugačije funkcionišemo treneri i igrači. Neki put vam se dešava da idete od nedelje do nedelje, nekad od dana do dana. Jako je teško praviti mikro-cikluse. Pokušavamo da napravimo najbolji mogući način. Ali, da ima neka šema, kao što je nekad bilo, toga jednostavno više nema. Igraju se non-stop utakmice. Sutra u 20.45 završavamo utakmicu, imaćemo manje od 48 sati da prespavamo da odletimo i odigramo novu utakmicu. Jednostavno, ne razmišljamo o tome. Možda je i lakše kada ne razmišljam", rekao je Milojević.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari