Milojević: "Nije bilo nervoze, znali smo da će nam trebati strpljenja. Igrači imaju karakter"

Autor: Pavle Knežević
utorak 17.07.2018.
23:31
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde bio je zadovoljan pobedom protiv ultradefanzivnog Spartaksa. Govorio je i o sledećem protivniku.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Vladan Milojević je zadovoljan pobedom nad Spartaksom, ali još više karakterom svojih igrača, koji nisu upadali u paniku i nervozu, iako su meč rešili tek golovima u završnici. Napadala je Crvena zvezda, protivnik se branio, sat je otkucavao, a prvi gol je pao tek u 79. minutu.

"Nismo se pribojavali. Taj prvi gol, nekada vam dođe iz prva dva-tri šuta, pa se otvori utakmica. Znali smo da će da bude ovako, dosta smo se spremali, pričali smo pre utakmice da nam treba strpljenja. Pričali smo i pre da se dešavalo da nas hvata panika.

Došao je taj gol koji smo očekivali. Imamo mi mnogo prostora za napredak što se tiče i forme i ritma. U svakom slučaju, zadovoljan sam pobedom, ali i karakterom igrača. Imamo igrače koji su spremni za 65-70 minuta, ali to se povećava. Igrači su pokazali da imaju karakter. Oni su to mnogo puta pokazali i zato sam izuzetno ponosan
", rekao je Milojević.

Spartaks je dobro skautirao Zvezdu i u prvom poluvremenu je dodir sa loptom imao samo kad je raščišćavao.

"Mislim da smo imali jednog protivnika prepisanog iz prve utakmice. Videli ste da pored toga što se opredelio za isti način igre, trener nije promenio ništa ni u sastavu. Mislim da smo ponovo mi bili ti, kao i pre sedam dana, koji smo imali posed i probali smo da probijemo jako disciplinovanu ekipu.

Treba strpljenja. Oni su ekipa koja ima svoje adute, ali je danas preovladalo strpljenje. Bez dileme smo bili bolji nego prošle nedelje. Nije lako, dolazimo iz pripremnog perioda, imamo par igrača koji moraju kroz takmičarske utakmice da polako dižu formu. Drago mi je što smo imali dosta debitanata, koji su igrali kvalitetno. Čestitam igračima na zasluženoj pobedi
", rekao je Vladan Milojević.

On je zahvalio i navijačima, kojih je danas bilo 23.000, rekavši da su potrebni timu, koji je zaslužio njihovo poverenje.

Naravno, neizbežna tema je bila i to što je litvanska Suduva pobedila APOEL i tako napravila veliko iznenađenje. Ali, izgleda ne i za Miloja.

"To samo pokazuje koluko je Suduva dobar protivnik. Izbaciti APOEL, koji sve karte baca na Ligu šampiona...Poznajem njihovu filozofiju i to da su mnogo utakmica preokrenuili, jer je njihovo glavno oružje GSP stadion, gde je stvarno teško igrati.

Čuli ste i čućete mnogo puta od mene: danas nema iznenađenja. Nema više amaterskog fudbala, treba da izbacimo to iz glave. Svi treniraju, svi imaju dobre igrače. APOEL je bio favorit, ali ovo govori koliko je Suduva ozbiljan protivnik. Izdržati na GSP-u govori o njima koliko su dobra ekipa
", rekao je Milojević.

Trener Spartaksa Aleksandar Grišin nije bio nezadovoljan i kratko je sažeo svoje utiske.

"Prvo i osnovno, čestitam Crvenoj zvezdi. Ove dve utakmice su bile čudesne za nas, protiv tako dobrog tima kao što je Zvezda. Probali smo da igramo jače posle drugog gola, ali ovo je dobar rezultat za tako mali klub kao što je Spartaks".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Wednesday, 18.07.2018
09:06

Koji igrači? Pa sudija ti rešio utakmicu, prvo gol iz ofsajda pa crveni za Borjana koje kao nisu videli. Ta sudijska trojka je poznata u Turskoj za ovakve stvari. Nećete vi nikad moći pošteno.

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 18.07.2018
15:26

Najsladje suze

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Thursday, 19.07.2018
10:49

Najslađe su suze su one kad podižemo pehare i pored svih vaših krađa i stavljamo vam do znanja koliko ste mali i jadni.