Milojević: "Neću euforiju, znam kakav smo narod"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 27.07.2017.
23:39
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde želeo je da ostane na zemlji posle sjajne pobede i još bolje igre njegovog tima u meču protiv Sparte. Ne žali za propuštenim šansama, ali ni za žutim kartonima.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Trener Zvezde Vladan Milojević rekao je da ne želi euforiju posle večerašnje pobede nad Spartom od 2:0, ali i sjajne igre njegovog tima, koji je mogao da postigne bar još dva gola.

"Mislim da ovo veče apsolutno pripada igračaima i navijačima, ovoj divnoj publici. Oni su bili protagonisti. Što se tiče same utakmice, bila je izuzetno teška. Imali smo za protivnika jednu ozbiljnu ekipu koja u svakom trenutku zna šta hoće, sa jednim jako dobrim trenerom. Ali, dobro smo se spremili za ovu utakmicu, išla je kako smo mi želeli od prvog do 90. minuta", rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

"Ne želim euforiju, nema mesta za euforiju. Ovo je dobro odigrana utakmica, ali je prvo poluvreme, u četvrtak nas čeka jako teška utakmica. Imamo vremena da se spremimo i to ćemo uraditi. Čestitam igračima na izuzetnoj borbenosti, Zvezda treba da igra tako bez obzira ko je protivnik. Nema mesta euforiji, znam da smo takav narod da gledamo sve belo ili sve crno. Nije to baš tako. Treba se odmoriti i spremiti za utakmicu u prvenstvu", rekao je Milojević.

Zvezdin trener je ponovio da su igrači glavni za pobedu, ali je ocenio i da je Sparta igrala dobro. Posle ovakvog trijumfa povela se i priča o samopouzdanju.

"Mi smo sportisti i svaka pobeda znači, u ovakvom klubu u ovakvom ambijentu, sigurno nam znači. Smatram da možemo uvek da budemo bolji...Samopouzdanje je jako bitno u životu, a pogotovo za jednog sportistu. Posle svega što je Zvezda prošla prošle sezone, mislim da postoji veliki pomak od kada sam došao. Igračke vrednosti nisu sporne, ali mislim da treba da više veruju u sebe i da znaju da su bolji nego što oni misle da jesu", rekao je Milojević.

Zvezda je pobedila 2:0, a imala je još dve idealne prilike. Trener, međutim, kaže da ne žali za propuštenim prilikama.

"Možemo da pričamo kad se završi utakmica. Ovo je dobar rezultat. Zadržali smo  nulu u odbrani, bilo bi lepše da je bilo više golova, ali ne žalim ni za čim. Desilo se što je trebalo da se desi. Nisam od onih koji se nose mišlju šta bi bilo da je bilo. Ništa nam ne govori rezultat. Imamo revanš i ozbiljnog protivnika. Sparta je gigant, ozbiljan klub", rekao je Milojević.

Gelor Kanga je dobio žuti karton zbog radovanja posle gola, pa su novinari pitali trenera da li to treba da se spreči.

"Dobro pitanje. Ne treba to da se dešava, ali to su emocije. Ja ih ne pravdam, ali mogu da ih razumem. Kad date gol i zagrmi sever, kad čujete taj huk, ponese ih. Ja jedino da trčim da ih jurim, ali ne verujem da bih ih stigao. Ajmo ovako, neka oni daju golove i neka posle dobijaju žute kartone i biće sve u redu", rekao je Milojević.

Večerašnji meč je završen i trener se već okrenuo nedeljnom duelu sa Radom na Banjici, tako da nije želeo da govori o revanšu.

"Ova utakmica je završena, treba podvući crtu i zaboraviti je. Imamo obavezu domaćeg prvenstva,. Videćemo kakvo je stanje nekih igrača. Mali Rodić nije trenirao sedam dana zbog povrede. Radonjić i Borjan nisu bili sa nama. Treba da ih pogledamo i vidimo kakva je situacija. Treba da se okrenemo prema Radu, to je prva sledeća utakmica, ona je najvažnija u fudbalu. Treba da odigramo dobru utakmicu, a o Sparti ćemo razmišljati od ponedeljka", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 28.07.2017
11:33

Miloje ako je tvoja taktika bila da se ovako igra i ako si je sproveo u delo, onda svaka ti cast, a sad od tebe ocekujem u sledece dve utakmice da dokazes da to nije bio samo splet okolnosti. Ja licno sam odusevljen ponasanjem igraca i njihovom borbenoscu, ali igrom bas nisam, ali pobedi se ne gleda u zube. Uhvatili smo ih na brzinu na spavanju i uvalili im onaj prvi gol pa onda i drugi posle suta iz daleka i stvarno super za Zvezdu da se sve tako poklopilo. Medjutim ja licno sam imao osecaj da ne bi dali gol iz igre da se igralo do sutra, daj Boze da nisam u pravu, ali ja za razliku od nekih ipak znam da gledam fudbal.

avatar
Делија_момак
Friday, 28.07.2017
10:56

Капа доле за ово што је изјавио. Кад год неког надиграмо а да је тај на папиру јачи од нас, ми полетимо у небеса и онда после уследи само таква шамарчина. Баш због тога, не смемо полетети! У Прагу исти приступ као и синоћ и то је то! Сигуран сам да побеђујемо и тамо!

avatar
yboyka525
Friday, 28.07.2017
09:56

Od prve utakmice do dana danasnjeg sam pricao da od Kange i Donalda odavno nismo imali bolje strance,kada su ih svi terali,ja sam znao da bolje od njih necemo naci... E sad,taj Rikardinjo.... Ne znam zasto sam ubedjen da zna fudbal,iako apsolutno nista nije pokazao,ruku na srce,svi su mogli da vide da nam 80% napada ide po desnoj strani,jednostavno ga ignorisu. Mislim da realno zvezda ne moze imati bolji tim od trenutnog,sve pozicije su pokrivene,skripe malo ta krila jedino,ali sam ubedjen da mogu svoje sanse dobro da iskoriste Adzic i Radonjic ako zakazu Srnic i Rikardinjo. Talek za sada iznad proseka,iako nemam poverenja u njega(ne znam sta se desilo coveku),opet se nadam da Babic koga nismo videli,moze tu da uskoci....

avatar
Danijella
Friday, 28.07.2017
09:05

Ne znam coveka, nisam pratio ranije njegov rad, navijam za Partizan ali mnogo je lepo slusati ga, inteligentan covek i to se odmah prepozna. Zelim sve najbolje. Kao srbinu mnogo mi je draze da nasi partizan i zvezda gaze te strance nego da se sladim kad neki tamo cheh pobedi i likuje..pa ljudi..

avatar
Jovan Petrovic_fb
Friday, 28.07.2017
09:03

Nema sta, Deki je veliki gospodin, povukao on svoje veze.

avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 28.07.2017
08:57

Zamislite kako bi izgledala Zvezda da Miloje ima logistiku kao sto ju je imao Grof. U smislu da mu dovedu sve sto trazi i on zeli. U ovom prelaznom roku Zvezda je dovela 13 igraca ali samo 2 ili 3 po Milojevom nalogu. Jovicic,Rodic... Nije trazio Gobeljica,Rikardinja,Pesica... Ali zato insistira na ostanku Donalda (nije slucajno bio kapiten) i Srnica.

avatar
Don Silvio
Friday, 28.07.2017
08:15

Meni je ono sinoc izgledalo dobro sve osim krila. Starteri Milic i Rikardinjo se nisu videli ni u jednoj fazi... Nadam se da ih u drugoj utakmici necu gledati... Svaka cast sjajno postavljena utakmica takticki, a momci su na terenu odradili sve i konacno su poceli da trce i da se trude...

avatar
Moemilo
Friday, 28.07.2017
08:08

Nešto nestadoše ovi partizaiovski kucači od sinoć???

avatar
Friday, 28.07.2017
06:25

Miloje gospodin! Hvala za ono sinocno radovanje. Puna podrska....

avatar
Mads87
Friday, 28.07.2017
02:51

Nisam bio siguran bas oko Milojevica iz nekog razloga koji ni sam neznam ali stvarno ovu izjavu sto je dao svaka mu cast.Vidi se da su se spremali za spart bas bas i skauting odradili kako treba.Sparta nije povezala 3 pasa i nije bila narocito opasna

avatar
Markic85
Friday, 28.07.2017
01:55

Bas tako, svi smo gledali mec, nema se sta dodati... to je iza nas...treba se prvo psiholoski spremiti, jer godinama u nazad smo gubili od koje kakvih ekipa I drzati isti nivo I u revansu, nista nije gotovo jos... zato srecno u revansu, da I bog pogleda a vi dajte svoj maksimum I svi se nadamo toj poslednjoj stepenici.

avatar
Moemilo
Friday, 28.07.2017
00:41

Možda tamo bude i debakl, ovako lepo veče zahvaljujući Zvezdi ne može niko da mi pokvari...i napred Zvezdo tebe volim ja....

avatar
Marija Maja Pajic
Friday, 28.07.2017
00:35

Mnogo bitna pobeda i za sapomouzdanje i za evropski koeficijent i za atmosveru u timu ali najtezi posao tek sledi za 7 dana.Oni ce napasti svim silama od 1.minuta a i u ekipi ce im biti igraci koji nisu igrali u Beogradu.Medju njima i Rosicki.

avatar
hladni
Thursday, 27.07.2017
23:54

Tacno mi se svidja i kao trener i kao covjek,ne pamtim nekog naseg trenera da ne poleti nakon dobrog rezultata vec da spusta loptu.Pa znali smo izgubiti a opravdanje bilo ili nismo imali srece ili sudija kriv ili sunce islo u oci ili trava neravna ili vjetar previse duvao ili velika vlaga u vazduhu,dobijemo zuti ili crveni opet sudija kriv.A covjek pobjedi i kaze bilo je ok,ali moze bolje sto je bilo lose mi smo krivi,nema povlacenja nema predaje.

avatar
Agan Hodzic
Friday, 28.07.2017
01:30

Znao sam I kada je dosao da ce sloziti kockice!

avatar
Amar Zornic
Thursday, 27.07.2017
23:48

Bravo Miloje , zasluzio si nase poverenje

avatar
Agan Hodzic
Friday, 28.07.2017
01:31

Ja sam ocekivao da ce on sesti na Zvezdini klupu kada je odlazio iz Cukarickog! Grobar sam,ali ALAL VERA ,Milojevici! :-)

avatar
Amar Zornic
Friday, 28.07.2017
12:56

Ono sto je Zvezda do sada prikazivala i nije bilo bas sjajno ali po njegovim izjava i stavu se moglo videti da zna sta radi