Milojević: "Nadigrali smo Partizan u svim segmentima, pokazali smo da smo najbolja ekipa u zemlji"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 14. april 2018.

  • 21:54

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Zvezde bio je zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, objasnio je zašto treba "menjati glave".

Milojević:
Foto: Epa/Maxim Shipenkov
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević bio je zadovoljan pobedom nad Partizanom, ali je rekao da mu smeta "balkanski mentalitet", na koji će morati da obrati pažnju u ostatku Super lige, ali je istakao da je tim želeo protiv direktnog rivala da dokaže da je najbolji tim u zemlji.

"Mislim da mogu da budem zadovoljan i čestitao bih mojim igračima na velikoj pobedi. O utakmici može da se priča o dva dela. Jedan je onaj kojim sam apsolutno zadovoljan. U prvom poluvremenu smo bili bolji u svim taktičkim detaljima, mislim da smo nadigrali Partizan u svim segmentima. Rezultat je bio zaslužen, ali je utakmica bila iz dva dela.

Prvo poluvreme smo odigrali apsolutno dobro, kontrolisali smo apsolutno utakmicu, bio je pravi, pravcati derbi i fenomenalna utakmica. Onda se desilo ono čega sam se pribojavao, to drugo poluvreme mi se nije sviđalo. Znali smo da će Partizan da krene na sve ili ništa, ali živimo na Balkanu, malo samozadovoljenje, svako radi nešto što misli da bi trebalo da radi.

Hajde, progledaću kroz prste, iako ne volim, volim da se držimo plana. Čestitke za sve što su uradili. Ali, manje je kvalitetno je bilo drugo poluvreme
", rekao je Milojević.

Zvezda je pobedila 2:1 u 31. kolu Super lige i šest kola pre kraja ima devet bodova prednosti na vrhu tabele.

"Moramo da budemo zadovoljni. Čestitao bih mojim igračima i Partizanu. Idemo dalje. Ovu pobedu poklanjamo našim navijačima, zvezdašima. Znamo koliko su želeli ovu pobedu, kao i mi- hteli smo da pokažemo da smo najbolja ekipa i to smo potvrdili u duelu sa direktnim konkurentom. Nismo imali pobedu u sedam utakmica, uželeli smo se", rekao je Milojević.

Trener Zvezde je u petak na pitanje da li bi pobeda u debiju 99,9% rešila prvenstvo odgovorio da će o tome pričati posle utakmice. Šta sada kažete?

"Mislim da ima još mnogo utakmica da se igra. Još je rano da se priča o tome. Iako sam svestan da će se pričati o tome. Startovali smo dobro, imamo još šest utakmica, 18 bodova u igri. Imamo tu prednost, a dok i matematički ne bude bila obezbeđena titula, ostaću suzdržan. Ono što me initeresuje da imamo mini-tabelu i odigraćemo kako treba", rekao je Milojević.

O prekidu i incidentima na tribini?

"Ružno je to što se događa. Nije prijatno. Treba da mi igrači na terenu i navijači da uživaju u celoj igri. U nekim segmentima vas to remeti. Verujte mi da nije prijatno, lepše bi bilo da toga nema", rekao je Milojević.

Pomenuli ste balkanski mentalitet, koliko će biti teško sada zadržati igračima koncentraciju u ostatku prvenstva i ubediti ih da ne misle da je sve gotovo?

"Zato sam trener, šta da vam kažem. Da će biti teško, hoće. Moramo da se trudimo da promenimo glave. Bili ste sa nama sve vreme, videli ste kako je to sve izgledalo u Evropi. Ako želimo da pripadamo eliti fudbala, onda moramo da imamo i taj mentalitet što se tiče discipline u igri. Vrlo lako se samozadovoljavamo. Mislim da igrači vrlo dobro znaju šta ću da im kažem sutra na treningu, a trening imamo već u 11 ujutru", rekao je Milojević.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari