Milojević: "Na Enfildu je lepo, ali videće Liverpul šta je pravo navijanje"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 05. novembar 2018.

  • 12:43

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Zvezde jako poštuje Liverpul, za koga kaže da je favorit, ali...

Milojević:
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Veliki Liverpul stiže u Beograd na stadion "Rajko Mitić". Veličina kluba, tradicija, istorija, kvalitet igračkog kadra - sve je to nešto što Vladan Milojević ne želi da komentariše, jer misli da je to najbolji komentar. Ipak, trener Crvene zvezde misli da će sutrašnja utakmica biti novost za "crvene" sa Enfilda.

"Znate da smo bili kažnjeni i da na dve utakmice u gostima nismo imali pomoć navijača. Svi znaju šta znači igrati na 'Marakani'. Mnogo velikih timova je dolazilo i niko se ne oseća prijatno ovde.

Mnogo energije vam daju navijači. Opet, ne znam koliko će to da utiče na igrače Liverpula, jer igraju iz utakmice u utakmicu pred toliko ljudi, ali mislim da neće ostati ravnodušni. Bili smo na Enfildu i tamo je lepo, ali je to daleko, daleko od ovoga ovde i mislim da će biti drugačije kad Liverpul čuje pravo navijanje
", rekao je Milojević.

Fudbal, međutim, igraju igrači na terenu. Liverpul trenutno ima šest bodova, sledi Napoli sa pet, pa Pari Sen Žermen sa četiri. Zvezda ima jedan bod. Teorijski, pobeda bi ostavila Zvezdu u igri za prolazak dalje, ali o tome niko ne priča. Dolazak Liverpula je za Milojevića velika stvar.

"Ovo je za nas i za klub i za grad Beograd i celu Srbiju i region jedan važan događaj jer nam dolazi jedna od najboljih svetskih i evropskih ekipa. Mislim da ćemo sutra videti spektakl, uz ono što samo naši navijači i svi ljubitelji Crvene zvezde znaju da prirede.

U svakom slučaju, Liverpul je favorit. Mi smo u jako teškoj grupi, što smo znali od početka. Mislim da smo se spremili i da ćemo da damo sve od sebe, to je filozofija koju moji igrači imaju u glavi, videćemo za šta će to biti dovoljno", rekao je Milojević.

A što se tiče tima Liverpula?

"Da li pominjati Klopa ili igrački kadar ili njihove navijače – najbolje da ne kažem ništa, jer ću time da kažem sve. Srećan sam i ponosan na moje igrače i klub što ćemo imati ovakav spektakl u Beogradu", rekao je Milojević.

Jasno je da je Liverpul favorit, ali...

"Vi dobro znate da ekipe sa kojima smo u grupi u Ligi šampiona igraju iz nedelje u nedelju u tri najbolje lige na svetu. To je druga dimenzija, nivo iznad nas. Znamo i da je Liga Evrope takmičenje iznad. Borićemo se za svaki bod na terenu i svaku loptu, očekujem i nadam se da ćemo sutra biti bolji na terenu.  Kako će biti, uz božiju pomoć, videćemo", rekao je Milojević.

Engleski novinari su pitali trenera Zvezde o odluci Klopa da u Beograd ne povede Džerdana Šaćirija.

"Ne znam šta da kažem, ako je gospodin Klop tako odlučio...Ostaćete uskraćeni za odgovor. Nemam šta posebno da dodam, zna se cela situacija, ne bih imao šta da dodam. Sad da li je odluka da ga ne dovede zbog tih stvari ili nekih drugih, ne bih da komentarišem", rekao je Milojević.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari