Milojević malo o Borcu, više o svojoj filozofiji i odnosu prema Super ligi

Autor: Pavle Knežević
subota 09.12.2017.
12:27
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde najavio je očekivanja pred meč sa Borcem, a onda se poveo razgovor o tome šta čini velike igrače i da li Super liga zaslužuje bolji odnos javnosti.

Beta/Saša Đorđević/Ev
Beta/Saša Đorđević/Ev

Povezane vesti

Super liga ulazi u svoju završnicu. Do kraja su ostala još dva kola, a trener Crvene zvezde Vladan Milojević priznao je da kod ekipe postoji zamor, ali je istakao da to ne sme ni na koji način da ometa njegovu ekipu.

Zvezda sutra igra s Borcem, ekipom koju je ove sezone pobedila jednom u prvenstvu i jednom u kupu. To, međutim, ne zavarava Milojevića.

"I tada sam govorio da se Borac konsolidovao, da je dobro vođen. Moram da pohvalim mog kolegu Spasića i njegovog pomoćnika Đolovića, koji su napravili dobru takmičarsku ekipu, disciplinovanu, koja zna šta hoće. To su pokazali i u utakmici sa Napretkom, kada su se dva puta vraćali iz minusa i na kraju osvojili bod. Neće biti ni malo lako, kao što nijedna utakmica nije laka.

Mi ćemo još danas posle treninga da vidimo na koje igrače možemo da računamo, za sada nemam informacija posle jučerašnjeg treninga. Radonjić ima problem i on neće moći da odigra do kraja sezone. Ne krijemo ništa kad je zdravstveni bilten u pitanju, nemamo razloga da krijemo nešto
", rekao je Milojević novinarima na stadionu.

Zvezda je u četvrtak pobedila Keln i plasirala se u drugu rundu Lige Evrope, sutra igra protiv Borca, a u sredu igra "večiti" derbi protiv Partizana. Koliko je teško održati koncentraciju i pažnju u finišu prvenstva i ima li zamora u ekipi?

"Mi pokušavamo na razonarazne načine da držimo stvari pod kontrolom. Sve su to navike. Ako ste u klubu gde konstantno imate napor, onda se trenira da imaju takav sklop treninga da to prihvate kod nas. Trudio bih se i voleo bih da moji igrači nikada nemaju alibi ni za šta. Ako krenemo da nešto radimo u startu sa negativnim, onda te misli vuku ka negativnom i onda tvoje telo ne može da prati", počeo je Milojević da objašnjava svoj pristup.

"Da ima zamora - ima. Jedan sportista mora da se pripremi. Onaj ko to ne može da izdrži, taj nije za ovakve napore. Ima mnogo segmenata koji razlikuju igrače, ali odgovornost i surovi profesionalizam je ono što čini velike igrača. Neki su spremni da nose i trpe, a neki imaju niži prag. To je ono kad se pitamo kako neki talenat nije uspeo. Zadovoljavanje malim stvarima te čine da budeš tamo gde jesi, ali mislim da se moji igrači ne zadovoljavaju malim stvarima", rekao je Milojević.

Posle spektakla u četvrtak i pune pres sale, Milojević je danas izašao pred trojicu novinara i jednu kameru, što je dovelo do teme o kojoj trener često priča - potcenjivanju Super lige.

"Suviše je potcenjena naša liga. To je nešto naše najbolje, moramo da ga čuvamo, pazimo i volimo. Uvek nam je u krvi da nađemo neki alibi. Mi smo takvi da je uvek nešto sa strane bolje nego domaće. Iskreno, mislim da se to teško može promeniti. Ja sam neko ko veruje u ovu ligu i ove momke.

Kako to da su ovde niko i ništa, a u inostranstvu super, pa kad se vrate, opet su niko i ništa? Mi stvarno treba da uradimo sve što je do nas da negujemo našu ligu. Ima materijala i ima kvaliteta. Želim da verujem da će biti bolje
", rekao je Milojević.

Utakmica Zvezda-Borac igra se sutra od 16.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al(a)din
Saturday, 09.12.2017
14:12

Ovo nije kralj, vec KRALJINA covek

avatar
Korner Pixi G00000L
Saturday, 09.12.2017
13:34

Kakav Gospodin, kakva ljudina, kakav Zvezdas, kakva trenercina je ovaj nas Vladan Milojevic. Niko Zvezdo nema sto imas ti Srbija i srpska dijaspora te voli.