Milojević: "Liverpul napravio veću senzaciju, sve više postajemo svesni..."

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.05.2019.
13:35
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević govorio je na današnjoj konferenciji za medije o polufinalnim mečevima Lige šampiona i tom prilikom se osvrnuo na duel koji je njegov tim odigrao sa Liverpulom u Beogradu.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Nakon ludih preokreta u revanš mečevima polufinala Lige šampiona saznali smo da će se za titulu prvaka Evrope ove sezone boriti ekipe Totenhema i Liverpula.

Englezi su napravili čuda u duelima sa Ajaksom i Barselonom, a trener Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je danas svoje utiske o polufinalima.

"S obzirom da smo srećno pobedili Liverpul, ne znam koliko sam ja adekvatan. Ono što smo videli u te dve utakmice je srž savremenog fudbala. Da mene pitate kao trenera šta na to može da se nadogradi, ja bih rekao da ne znam", počeo je izlaganje Milojević.

Liverpul je posle poraza u Barseloni od 3:0 obezbedio plasman u finale zahvaljujući trijumfu rezultatom 4:0 na "Enfildu", dok je Totenhem nakon 0:1 kod kuće i 2:0 u Amsterdamu eliminisao Ajaks zahvaljujući golovima u drugom poluvremenu revnaš meča.

"Sve smo mogli da vidimo, videli smo četiri sjajne ekipe. Svi to stavljamo u jednu reč – totalni fudbal, pogotovo sa strane Liverpula. I ta težina, bez obzira što će mnogi smatrati da smo na puku sreću pobedili, kako god. Mi smo pobedili Liverpul ovde. Prvo, kakav smo klub doveli, svi navijači koji su bili na tribinama imali su sreću da vide takvu ekipu uživo. Kako vreme prolazi, sve više postajete svesni šta smo uradili", dodao je Milojević.

Crvena zvezda je protiv finaliste Lige šampiona odigrala dva meča u grupnoj fazi takmičenja i uspela da savlada Liverpul u Beogradu golovima Milana Pavkova.

"Onaj ko vas ne voli, ne očekujte da priča lepe stvari o vama. Svi zaljubljenici fudbala treba da budu srećni što su videli takvu ekipu. Ne mislim na medije, ja to pričam ovako kroz šalu", rekao je Milojević.

Zvezdin trener složio se sa Žozeom Murinjom i njegovim komentarom koji se tiče kraha koji je doživela ekipa Ajaksa.

"Ja sam vam jednom rekao, to je moj lični stav. Bilo šta ja da pričam o tim klubovima je nebitno. Danas sam pročitao strašan komentar i složio bih se sa gospodinom Murinjom, da je Ajaks žrtva filozofije kluba. To nije filozofija kluba, kao što nije filozofija Barselone, ali kad igrate na rezultat, morate da koristite sva raspoloživa sredstva da dođete do pobede. Videli ste i na 2:2 pritisak Totenhema. Možda neka zatvorenija igra, da dekonstruišu malo... Oni su i tad igrali kao da je 2:0, to je njihova filozofija, kao što je i filozofija Totenhema da ide do kraja bez obzira na rezultat i zato su možda dobili nagradu. Kao Liverpul, bez obzira na rezultat, oni igraju. To je ono što i mi treba da znamo, da moraš da izađeš na utakmicu i daš sve od sebe. Ali, na Balkanu je malo drugačije: ne zanima me šta i kako si dao, važno je da pobediš", istakao je Milojević.

Šta je veća senzacija?

"Veća je senzacija Liverpula da preokreneš bez dva ključna igrača. Ako se sećate, protiv nas nije igrao samo Firmino, a tamo ni Salah nije igrao, dve udarne igle, a videli ste. Šaćiri je igrao posle nekih 10 utakmica. Barseloni posle 3:0 da date četiri gola... Mislim da je to ipak veća senzacija, ako može to da se meri, jer Totenhem je u vrhu Premijer lige, a Ajaks je mlada ekipa", zaključio je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 09.05.2019
16:55

Mi znamo sta smo uradili Miloje, a sta misle sitne duse je njihova slabost i kompleksi.

avatar
Real Only
Thursday, 09.05.2019
16:34

Zbog cega se ljuti kad mu neko kaze da su pobedili na srecu? Stvarno ne razumem, svaka cast za pobedu, ali da igraju jos 100 utakmica verovatno bi svih 100 izgubili sa najmanje 2 gola razlike.