Milojević kao uvek: "Ništa lakši i ništa teži protivnik nego do sada"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 06.08.2018.
12:50
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde nije menjao priču, niti pristup pred meč sa Spartakom.

Sportske.net/Aleksandar Milošević
Sportske.net/Aleksandar Milošević

Povezane vesti

Vladan Milojević je mnogo puta pokazao da je čovek dela, a ne reči, pa mu tako konferencije za novinare manje-više uvek zvuče slično. Tako je bilo i ovog puta: trener Crvene zvezde rekao je da poštuje Spartak iz Trnave, baš kao i svakog protivnika, a da se tim sprema za dosadašnji meč sezone, baš kao i za svaki u sezoni.

Ali, naglasio je da šampion Srbije nije favorit protiv šampiona Slovačke.

"Na ovom putu imamo protivnika koji je pokazao kvalitet u dve utakmice protiv Legije, pogotovo u prošloj. Legija je na papiru bila favorit, ali je Spartak apsolutno dominirao u obe utakmice. Reč je oko jako dobroj ekipi, dobro selektovanoj. Većina igrača potiče iz Trnave, lokal-patriotski klub.

Igrači imaju spoj jako iskusnih i mladih igrača, dobro su vođeni sa trenerske klupe i jasno je od prvog do 90. minuta šta hoće. Utakmica je ništa lakša ništa teža nego utakmice koje smo igrali u Ligi šampiona do sada. To je šampion Slovačke, to iziskuje veliko poštovanje, koje mi i inače imamo prema svakom protivniku.

Spremamo se kao i do sada, očekuje nas jaka utakmica, borbena. Očekujem dobar i tvrd meč
", rekao je Milojević.

Na novinarsku konstataciju da i stručnjaci iz Slovačke misle da je Zvezda favorit u dvomeču.

"Ne slažem se sa tim! I nismo favoriti", odlučno je rekao Milojević.

Na primedbu da je Spartak "defanzivna" ekipa:

"Ne bih se složio sa tim, prosto imaju stil sa jakim presingom, očigledno se vidi da jako dobro skeniraju protivnika. Imaju tranziciju, igrače...ekipa savremenog fudbala, imaju ono čemu svi težimo, izuzetno brze igrače, fizički jako spremne i dobre. Mislim da ćemo videti ekipu i stil koji dugo nismo videli na 'Marakani'", rekao je Milojević.

Spartak je u prva tri kola prvenstva Slovačke osvojio samo tri boda.

"Neće nas to zavarati. Jasno je da imaju svoj cilj, a utakmice koje su igrali u prvenstvu su igrali sa rotacijama. U Slovačkoj je jako dobro prvenstvo, ali mislim da nema dodirnih tačaka, pogotovo u ovom vremenskom periodu. Prvenstvo je dosta dugo, završava se tek sledeće godine, jasno je da su bacili karte na Evropu", rekao je Milojević.

Da li se slažete da je ovo meč sezone?

"Svaka utakmica je meč sezone. Ovo je specifično, jer se igraju dva meča. Sutra je prvo poluvreme, drugo je sedam dana kasnije u Trnavi. Svaka naredna je najbitnija i utakmica karijere", rekao je Milojević.

Trener Zvezde će na raspolaganju imati sve igrače. Novinari su ga pitali i za komentar žreba, jer ako prođu Spartak, igraće protiv Salcburga.

"Nemam komentar, šta reći? Kako vreme prolazi, svi protivnici su za poštovanje. U ovom trenutku razmišljam o Spartaku, to nam je najbitnije. Takav je format da se sad bira, ali rekao sam i ranije: ne biram protivnika", rekao je Milojević.

Utakmica Crvena zvezda - Spartak Trnava igra se sutra od 20.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Monday, 06.08.2018
13:02

Mislim da Miloje nije toliki pesimista koliki je psiholg.

avatar
Südkurve München
Monday, 06.08.2018
20:15

Ma vise ne znam ni sta je 😂😂😂

avatar
Südkurve München
Monday, 06.08.2018
12:57

Miloje je sve u CZ - menadzer, trener, skaut(verovatno najbolji na svijetu), doktor, kondicioni trener, trener golmana, psiholog, filozof, realista...