Milojević: "Kad ne vidite nekog 26 godina, makar bio rod rođeni, zbunite se, stegne se grlo"

Autor: Pavle Knežević
sreda 19.09.2018.
00:29
Izvor: Sportske.net

A Napolitanci neka mirno spavaju...

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Crvena zvezda je imala svoj debi u Ligi šampiona, odigrao je 0:0 sa Napolijem, posle čega je trener Vladan Milojević bio jako zadovoljan, ali je svoje utiske izneo mirno i staloženo.

"Videli smo jednu lepu fudbalsku predstavu. Vratiti se posle toliko godina na ovakav jedan nivo, gde imate jednog ovakvog protivnika...Mislim da je bilo fantastično. Moji su utisci fenomenalni. Mislim da svaki igrač i trener i svako ko se bavi fudbalom živi za ovakve trenutke.

Što se tiče utakmice, bila je teška. Šta reći o Napoliju a da ne bude malo i da ne zaboravim? Vrhunski trener, vrhunski igrači, ekipa koja se godinama bori za skudeto. Imali smo svoj plan, mislim da smo dosta toga uradili. Ne zaboravite da u ekipi imamo jednog ili dva igrača koji su igrali u LŠ, za ostale je to novo iskustvo. Mogu da budem zadovoljan
", rekao je Milojević novinarima posle meča.

Napoli je imao 64 odsto poseda i osam udaraca u okvir gola naspram Zvezdina tri.

"Znali smo da će Napoli imati posed, ali je imao i protiv Lacija, Fiorentine i Milana, očekivano je da će imati i protiv nas. Probali smo da ih ugrozimo nekim brzim napadima. Nismo se snašli u početku. Mogli smo da budemo malo mirni, lako smo gubili loptu, ali, dobro, to su neke stvari u kojima ćemo biti bolji kako vreme odmiče. Čestitam igračima i publici na fenomenalnoj atmosferi, za koju nisam ni sumnjao kakva će biti", rekao je Milojević.

Da li ste očekivali nešto više od Napolija?

"U pripremi smo ovo i očekivali. Mislim da je Napoli i u ostalim utakmicama igrao ovako. Možda ne protiv Sampdorije ako se ne varam, ostale je igrao u jednom sistemu. Veliki roster ima Napoli. Očekivali smo da će biti ovakvi napadi, pokušavali smo prvo da se odbranimo, a onda da uradimo nešto više", odbjasnio je Milojević.

"Rekli ste u najavi da se nećete zaustaviti na ovome, da li je ovim bodom ispunjen mini-cilj, pogotovo kada se ima u vidu kako su u Ligi šampiona prolazili timovi iz okruženja?" Tako je glasilo pitanje na koje je trener imao najduži odgovor, koji se svodi na to da timu treba iskustva.

"Haj'mo da razjasnimo nešto. Činjenica je da je ovo prva utakmica posle 26 godina u Ligi šampiona. Kada ne vidite posle 26 godina, makar vam bio i rod rođeni, kad ga vidite, pa se zbunite, stegne vam se grlo. Ovo je veliki nivo takmičenja. Iluzorno je pričati o Ligi šampiona.

Činjenica je da dođe jedan san. Imam poverenja u svoje igrače, ali dosta toga ćemo da naučimo. Mi smo skloni da prejudiciramo neke stvari, da vičemo da nema veze, 'kakav Napoli, PSŽ, Real...', ali to su igrači od krvi i mesa. Ovo je za nas ogromno iskustvo.

Drago mi je da je Zvezda kao gigant došla do toga da igrate sa Napolijem i gledate ih u oči. Da, oni su bolji, ali bićemo tvrd orah za sve. Sad, licitirati koliko ćemo imati bodova - iluzorno je, ovo je fudbal. Ali, takav smo narod, znamo da preterujemo u nekim stvarima
", rekao je Milojević.

Novinar iz Italije preneo je Milojeviću da se ljudi u Napulju već pitaju da li će Zvezda igrati ovako protiv Liverpula i Pari Sen Žermena, odnosno da li će moći mirno da spavaju.

Trener se nasmejao i rekao: "Mogu mirno da spavaju, nije nikakav problem. Nezgodna smo mi ekipa".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 19.09.2018
12:02

Milojevicu tebi svaka cast jer postavio si taktiku za koju Anceloti nije nasao pravo resenje.

avatar
svojnasvome
Wednesday, 19.09.2018
22:20

Izvini ne znam kol'ko se razumes u fudbal, ali taj Napoli je stvorio popriličan broj jako izglednijih sansi i prilika oci u oci.....pa ne moze anceloti da ga da....a ne moze ni da vas stalno sreca prati a ove druge cabar mada vas oducili kao i salzburg

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 19.09.2018
22:47

Ja pricam jezikom nekoga ko se odlicno razume u fudbal. Oni su stvorili nikakve sanse, sve to je bilo stihijski jer su bili zbunjeni i izgubljeni, nisu znali kako da napadaju. Nemoj meni da pricas o fudbalskoj taktici. Pa ono sinoc je bila defanziva za fudbalske Akademije.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Wednesday, 19.09.2018
08:58

Nije prva posle 26 godina nego prva ikad, ne razumem zasto tako baronise.

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 20.09.2018
01:54

Koliko titula ls ima real? pertizan...

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 20.09.2018
21:01
avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 20.09.2018
18:21

Ima koliko ima.

avatar
svojnasvome
Wednesday, 19.09.2018
08:50

Tesko je reci izvini......daj bre oducili vas, niste se videli i imali ste abnormalno srece kao i u Austriji.....dekadencija fudbala gde nemas onu stvar da izadjes vislje i bar kuci pokazes zube a ne kao ziceras.....ulozili ste vi i drzava tol'ko para za igrace u foru....cemu, trebali ste samo odbranu dovoditi.....majstore pogledaj kako su se posle dugo godina izljubili drugi klubovi! Malo bitno na meceve fkp sa Realom Marsejom i Portom gde je bila 0 i egal mec a ovo je dekadencija, bunkerica......

avatar
nemam pojma
Wednesday, 19.09.2018
00:56

Kako čete još nazvati taj BUNKER!?