Milojević: "Kad ga je dao tata, neka ga sad da i sin"

Autor: Pavle Knežević
sreda 18.10.2017.
12:44
Izvor: Sportske.net

Svi u Zvezdi jedva čekaju utakmicu sa Arsenalom. Zvezda neće odustajati od svoje igre.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević jedva je dočekao utakmicu sa Arsenalom, za koju veruje da će biti spektakularna. Ovo su utakmice na kojima se prave igrači.

"Konačno možemo da pričamo i o ovoj utakmici. Očekujemo spektakl", počeo je Milojević.

A zna se šta je Arsenal.

"Dolazi nam jedna od najboljih svetskih ekipa, iz jednog prvenstva koje je, po mom mišljenju, najbolje u Evropi. Svima nama je bilo drago kada smo dobili Arsenal. Mislim da je cela zvezdaška javnost jedva čekala ovu utakmicu. Ovakvi mečevi su potrebni Zvezdi, jer Zvezda svojom istorijom ne zaostaje za Arsenalom. A i dugo nas nije bilo na evropskoj sceni", rekao je Milojević.

Analiza protivnika za novinare i nije bila potrebna, ali je trener rekao da Zvezda neće odustajati od svoje igre.

"Ne znam šta da kažem posebno o Arsenalu, znate sve. Ekipa igra lep, moderan fudbal. Mi ćemo gledati da se suprotstavimo na najbolji mogući način. Nismo se ništa posebno spremali, jer imam apsolutno poverenje u moje igrače. Dodatni motiv nije potreban, znate me dobro, nećemo ništa da obećavamo, nikada i nismo, obećavamo samo da ćemo dati sve od sebe, pa ćemo da vidimo rezultat", rekao je Milojević.

Engleski novinar pomenuo je Arsenalov loš skor u gostima, kao i činjenicu da se u prošlom kolu slomio pod pritiskom Votforda u finišu meča - da li je moguće da će atmosfera na "Marakani" moći da doprinese pritisku na "tobdžije".

"Kada pričamo o njihovim porazima, vidimo da su svi ti porazi u Premijer ligi. Oni su u Ligi Evrope ostvarili čistu pobedu protiv BATE Borisova na strani. Ta dva takmičenja nemaju dodirnih tačaka, Premijer liga je najbolja na svetu. Oni su rasterećeni, imaju šest bodova, favoriti su u grupi. Atmosfera će sigurno da bude vrela, ali koliko će im to praviti problem, ja to ne znam. Voleo bih da im pravi, ali videćemo", rekao je Milojević.

Engleski mediji prenose da će Arsen Venger napraviti mnogo promena u timu, kao i da će izvesti kombinovani sastav. Da li je to potcenjivanje Zvezde?

"Verujem da nas nisu potcenili, Venger nikoga ne potcenjuje. Oni imaju svoju filozofiju, imaju mnogo takmičenja, zna se zašto oni sve to rade. Igraju mnogo takmičenja, ne zna se koje je teže. Imaju veliki fond igrača, ne bih rekao da imaju kombinovani sastav. Koja god ekipa da izađe, to je jak i moćan sastav. Ne gledam uopšte stvari u takvom pravcu", rekao je Milojević.

Zvezda je 1978. pobedila Arsenal 1:0, a novinari su pitali Milojevića u šali da li je tim uvežbavao takve akcije.

"Nismo uvežbavali, ali ako ga je tada dao tata, neka ga sada da i sin", rekao je Milojević uz osmeh.

Kaže se da je ovakve utakmice najlakše igrati, jer nema šta da se izgubi, ali je neko primetio da je posle pobede Liverpula nad Mariborom 7:0, što pokazuje da može da se izgubi ugled.

"Nema lakih i teških utakmica. 'Nema šta da se izgubi', 'može samo da se dobije' - to su sve fraze i to je sve tako dok ne počne utakmica. Fudbal je fudbal. Što se tiče Maribora, to je fantastična ekipa i verujem da im je bio loš dan, uako se pokazalo da postoji razlika u kvalitetu. Ja poznajem ljude u Mariboru, znam i sa kojim budžetom rade. Sam njihov ulazak u Ligu šampiona je fantastičan uspeh.

Opet, to 'igranje sa ugledom', to su isto fraze o kojima ne bih pričao. A o tome šta ova utakmica znači...da ne pričam šta znači za klub. Igrači postaju veliki na ovakvim utakmicama, oni znaju šta ovo znači. Mi želimo da se izmerimo protiv Arsenala
", rekao je Milojević.

Trener je u utorak imao priliku da se upozna sa generacijom koja je pobedila 1978. godine.

"Ja sam tada imao osam godina. Bilo mi je puno srce kada sam video tu ekipu, jer sve što sam znao o tome je iz priča moga oca. Juče sam imao privilegiju da ih vidim na bini. To je nešto što je najlepše, takvi trenuci ne mogu da se kupe, da se plate. Voleo bih i da posle mnogo godina, da ovu generaciju sada pamte po lepom", rekao je Milojević.

Jovičić je i dalje povređen, a sutra trener zbog zdravstvenih razloga neće moći da računa i na Frimponga, Rikardinja i Milića, dok će se za Kangu znati sutra.

Utakmica Zvezda-Arsenal igra se sutra od 19.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boki.Antonijevic
Wednesday, 18.10.2017
16:43

Ako me je Zvezda naucila necemu onda je to upravo da stvari nisu onakve kakve se cine. Kako bilo, izaci jako na Marakanu, i igrati fudbal. Hrabro i pametno.

avatar
Wednesday, 18.10.2017
15:27

Arsenal svojom istorijom zaostaje za Zvezdom!

avatar
Al(a)din
Wednesday, 18.10.2017
13:56

Premijeru, pokazi i Arsenalu ko je Zvezda

avatar
Goran_Ilic
Wednesday, 18.10.2017
13:37

Bice gadno ali borba pa sta bude.Napred Zvezda.