Milojević izbegava priču o rezultatu, semafor "najavljuje" nešto drugo

Autor: Pavle Knežević
utorak 23.07.2019.
13:40
Izvor: Sportske.net

Trener srpskog šampiona ne menja priču nikad, pa ni meč pred Helsinkijem. Šta je bilo sa Žanderom i koliko znači povratak Degeneka?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Sve misli i sav fokus stručnog štaba i tima Crvene zvezde usmerene su ka Helsinkiju. Vladan Milojević ističe da njegova ekipa mora da poštuje svakog protivnika, ali da se ne plaši nijednog. Jedini cilj je - odigrati malo bolje nego prošlu utakmicu.

"Znamo da nas očekuje u drugom kolu težak protivnik, šampion svoje zemlje. Ovde sa velikim respektom pričamo o svim ekipama protiv kojih igramo. Helsinki je jako dobra ekipa, koja u poslednje vreme znači u njihovom šampionatu.

Ponoviću još jednom da je ekipa u takmičarskom ritmu, prvenstvo je u toku, a mi se zahuktavamo. Dobro došle su nam utakmice. Treba da budemo bolji nego u prethodnom periodu", rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Što se tiče individualnih kvaliteta, trener Zvezde svoj pristup ne menja.

"Ne bih nešto posebno izdvajao jer Helsinki se zasniva na disciplini, dobroj organizaciji, timskom duhu. Koga igrača bih izdvojio, mogu njih kompletno kao ceo tim. Snaga im je u kompaktnosti i disciplini, jako interesantna i jako teška ekipa", rekao je trener.

Koliko vam otežava pripremu to što je najbolji igrač Lasi Lapalajnen otišao u Bolonju?

"Dobro, to jeste velika stvar da njihov igrač ode u Italiju, a nikome nije lako kad ode najbolji igrač, ali ne menja to ništa za nas", kratko je rekao trener.

"Mi smo se spremili i spremićemo se da damo maksimum pred našom publikom, kao i uvek. Nadam se da ćemo da pružimo malo bolju igru nego u prethodnoj utakmici. Očekujem jako lepu predstavu.

Očekujem da će vreme biti lepo, očekujem dolazak naših vernih navijača da nam daju vetar u leđa i neka ih bude bar za dvoje više nego na prošloj utakmici. Da dođu i da uživamo svi zajedno", rekao je Milojević.

U toku pre podneva isproban je i semafor, pa je na njemu pisalo 2:0. Ali, pitanje kojim rezultatom bi bio zadovoljan je ono na koje je trener izbegao odgovor.

"Igraju se dve utakmice, sutra je samo prvo poluvreme, a imamo i to drugo poluvreme. Sad, nisam neki prognozer, niti mogu da razmišljam šta i kako. Mi ćemo se truditi da ispunimo plan koji stručni štab predoči igračima.

Videćemo kako će da bude, ne treba pričati o tome šta nas očekuje, šta bih voleo – jako sam loš prognozer. Šta god da bude bilo, sutra se neće završiti utakmica. Bio bih zadovoljan dobrom igrom, a rezultat neka dođe kao posledica dobre igre
", rekao je Milojević.

Naravno, neizbežna tema bio je i žreb, odnosno, potencijalni rival u trećem kolu.

"Video sam tek danas to. Nismo razmišljali, ne idemo u tom kontektsu. Da se ogradim, izašlo je mnogo toga o potencijalnom rivalu, nisam u tom fazonu, razmišljam samo o Helsinkiju...To su sve šta bi bilo, kad bi bilo, hajde da pričamo o tome šta je pre utakmice.

Ne postoje više ta vremena gde smo mi neki vanzemaljci. Ne znam zašto se stalno potencira, mi smo tu gde jesmo. Imamo veličinu kluba i treba da je vratimo gde pripada. Mi moramo da poštujemo svakog protivnika. Ima mnogo kalkulacija, ali ne plašimo se, mi se nikoga ne plašimo. Vidim da su igrači motivisani
", rekao je Milojević.

Jedna od glavnih vesti je i povratak Miloša Degeneka.

"Jako sam ponosan što se Miloš vratio, uradio je mnogo veliku stvar da se vrati. On je veliki profesionalac i mlađi igrači će od njega mnogo naučiti. Nije bilo nikakve dileme onog trenutka kada smo uspeli i mogli, vratili smo Miloša. Samo da nastavi odakle je otišao, a nije mnogo vremena od kada je otišao.

Trenirao je, juče nam se priključio, biće licenciran. Pretpostavka je bila da će se to završiti. Biće licenciran, a ostalo ćemo da vidimo. Pitanje je fizičke pripreme, ali poznavajući njega – on je spreman bez obzira da li igra ili ne
", rekao je Milojević.

Novo pojačanje Žander je u utakmici protiv Javora izašao pošto je legao na travu, a na pitanje da li je bio grč ili nešto drugo, trener se nasmejao.

"Sa Žanderom je bilo svega, od glave do pete. Šalu na stranu, odigrao je prvu takmičarsku utakmicu. Svi su oni trenirali individualno, nisu prošli pripreme. Naš adaptacioni period da prođu. Nije prošao drugačiji način da se pripreme.

Znali smo da će i rizik sa njim da bude, da treba da se istrpi, poslednju utakmicu je igrao u martu. Bio je grč celog organizma, jer je bio iscrpljen. Kanjas se priključio, nema nikakvih medicinskih problema. Videćemo koliko će biti spreman, ali on je iskusan igrač i to je sasvim normalno. Svi igrači koji su nam došli imaju problem adaptacije, ne samo fizičke
", rekao je Milojević.

Utakmica se igra sutgra od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 23.07.2019
13:55

Bravo Miloje, veliki trener i pravi profesionalac nikad ne trci pred rudu, nego mudro razmilja i vredno radi, a to donosi rezultate.