Milojević ima dužno poštovanje za Totenhem, a za javnost ima poruku: "Ovo nije plejstejšn, ovo je realna igra"

Autor: Pavle Knežević
utorak 05.11.2019.
13:38
Izvor: Sportske.net

Zna trener Zvezde šta javnost očekuje od njegovog tima, ali zna i šta je realnost. Neka prošlost bude prošlost, on hoće da tim ispisuje nove stranice istorije.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Crvena zvezda se sprema da dočeka Totenhem u Ligi šampiona, trener i ekipa se spremaju, analiziraju, a javnost se takođe "sprema" i podseća se prošlogodišnje pobede nad Liverpulom, kasnijim prvakom Evrope, i priželjkuje isti scenario sutra.

"Činjenica je da smo sasvim drugačija ekipa kad igramo kod kuće i igramo pred punim stadionom, tolika količina energije, nije lako nijednoj ekipi", otvoreno kaže trener Vladan Milojević.

Jedan engleski novinar je prošle sezone napisao da je Zvezda u gostima i kod kuće "drugačija zverka", napravivši poređenje da se iz Mikija Mausa pretvara u Godzilu. Sad kad svi to znaju, da li će Zvezdi biti lakše zbog toga ili teže, jer Totenhem zna šta da očekuje?

"Svesni smo da je Totenhem jako upoznat sa svime time, a sve ostalo...Javnost k’o javnost, više to gledam kao kad imate veliku ljubav, a onda malo u tome i preterujete. Ipak ću ja biti neko ko gleda to realno: igramo protiv jakog i ozbiljnog protivnika. Sve što je bilo u istoriji, ostaje u istoriji, a mi ćemo se truditi da pišemo nove stranice istorije", kaže trener.

Ipak, novinari nisu odustajali i pitali su trenera može li da se ponovi podvig godinu dana kasnije?

"Javnost rekla ovo, javnost rekla ono", priča Milojević uz osmeh.

"Nije ovo plejstejšn, ovo je realna igra. To su toliko velike brzine, prostori...Ako se ne otvorite, ne možete da ih napadnete, jednu rupu zatvorite, drugu otvorite, pa neko pita što se ne otvorite, pa onda kad se otvorite pa primite pet, pa onda što se ne zatvorite se, a tada što niste šutnuli na gol...To je javnost, ne opterećujem se time, mi se spremamo za svoje, svako radi svoj posao", kaže trener.

Šta reći za "pevce"? FEnomenalna ekipa sa sjajnim pojedincima, a Milojević posebno hvali trenera Poketina. Ipak, tok utakmice se ne može predvideti, niti se može govoriti da igra Olimpijakosa protiv Totenhema može da bude vodilja.

"Gledali smo sve utakmice, ali…Totenhem ima jako dobrih igrača, sve utakmice su na svoj način. Sve utakmice su samo neko predviđanje, kad izađete na teren, sve to pada u vodu. Treba da budete koncentrisani na date situacije koje jesu. Sad da li je ta utakmica neka vodilja...

Mislim da je Totenhem sve utakmice, i one u prvenstvu, odigrao na drugačiji način. Znajući trenera Poketina, on se prilagođava protivniku. Hajde da sutra vidimo šta su oni tu spremili, a i oni da vide šta smo mi spremili", kaže Milojević.

Naravno, nije trener propustio da ispriča značaj i veličinu utakmice.

"Sigurno nas očekuje velika utakmica. Kao što smo imali sijaset velikih utakmica, dolazi nam renomirani, veliki protivnik, iz samog krema svetskog fudbala. Dobro znamo šta znači Totenhem. Jako sam srećan što nam dolazi ovakva ekipa, ponosan sam što imamo priliku pred našim navijačima odigramo utakmicu protiv protivnika koji je svih ovih godina pravio dosta dobrih stvari, što u Premijer ligi, što u Ligi šampiona.

Jako sam ponosan zbog činjenice što mislim da ćemo se predstaviti u najboljem svetlu kao klub, i da odigramo mušku utakmicu, kao svih ovih godina na našoj 'Marakani'. Ne znam šta da kažem o Totenhemu, sa Bajernom je favorit za prolazak dalje, ali mi ćemo odigrati sve što je do nas da odigramo bez očekivanja, stresa. To ću tražiti od igrača, da nemaju opterećenje, ja samo želim da se predstavim na najbolji mogući način
", rekao je Milojević.

I engleski novinari su imali pitanje za Milojevića, a temu možete pretpostaviti sami. Pitanje je glasilo: "Kakvu poruku možete poslati navijačima s obzirom na prethodne rasističke ispade u ovoj zemlji?"

Milojević je duboko udahnuo, a onda mirno odgovorio.

"Moja poruka je da dođu u što većem broju, ovde ćete se apsolutno osećati bezbedno, jer ne vidim razlog za straha. Mi ovde imamo dosta igrača su drugih kontinenata i nikad nisu imali nikakav problem i ne verujem da će sutra biti ikakav problem, a mi ćemo pokazati da smo pravi domaćini.

To što je bilo u prošlosti sigurno je možda bio neki bunt zbog svega što je naša zemlja prolazila. Ali, Srbija je uvek bila domaćinska zemlja, nema čega da se plaše, naprotiv, upoznaće jednu kulturu i narod koji je ponosan, a mi ćemo pokazati naši navijači, naše 'delije' šalju takvu sliku da će otići zadovoljni sa stadiona
", rekao je Milojević.

Utakmica Crvena zvezda-Totenhem igra se sutra od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 05.11.2019
19:25

PlayStation je protiv javora, radničkog, mladosti, spartaka, vojvodine, mačve, rada, radnika, voždovca, tsc-a, proletera za sada.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 05.11.2019
16:29

Zvezda je po svim parametrima veci klub od Totenhema osim po budzetu, ali nije sve u parama jer boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka. Napred Zvezdo, napred Svetinjo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore sa nama se moze sve.

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 05.11.2019
15:01

Bravo Miloje.Srecno sutra i iznenadi opet kako samo ti znas!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 05.11.2019
14:58

Miloje samo hrabro i junacki za nasu majku Srbiju i srpsku dijasporu.

avatar
Südkurve München
Tuesday, 05.11.2019
14:48

Bravo Miloje gospodine