Milojević: "Dobro da se pokažemo u kolevci fudbala"

 • Autor: Beta

 • 01. novembar 2017.

 • 20:26

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Strateg Crvene zvezde Vladan Milojević kazao je da će njegova ekipa pokušati da se pokaže u što boljem svetlu u duelu sa Arsenalom.

Milojević:
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da će njegovi fudbaleri dati sve od sebe i pokušati da se pokažu u najboljem svetlu protiv Arsenala, jer je velika čast igrati u Londonu i Engleskoj, za koju je kazao da je kolevka fudbala.

"Ništa ne obećavamo, osim da ćemo dati sve od sebe. Veoma mi je bitno da igrači veruju u sebe i pokažu se u najboljem svetlu jer je Engleska kolevka fudbala. Velika je čast, ali i obaveza kada igrate protiv Arsenala u Londonu. Straha nema, on ne treba da postoji u životu, a tek u sportu", rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Londonu.

Zvezda će u četvrtak od 21.05 gostovati Arsenalu u četvrtom kolu Grupe H Lige Evropa.

"Posebno mi je drago što je ova generacija dovela Zvezdu na ovakav stadion i da igra protiv ovako moćnog protivnika, jedne od najboljih svetskih ekipa. Nadam se da je ovo usputna stanica, da vratimo Zvezdu na kolosek na kom je bila pre", kazao je Milojević.

On je ponovio da je Liga Evrope veliko iskustvo za njegov tim.

"Liga Evrope je veliko iskustvo za moje igrače, sve je to novo za njih. Ovakve utakmice su im potrebne, daj Bože da svake nedelje imaju ovakve, jer samo na ovakvim rastete i dobijate samopouzdanje. Moji igrači moraju da veruju u sebe i u tim. Fudbal je živa igra, spremićemo se, ništa manje niti više nego za ostale utakmice", rekao je trener crveno-belih.

Trener Arsenala Arsen Venger je najavio da će nastaviti sa rotacijama, tako da se očekuje da engleski klub, kao i u Beogradu, izadje u rezervnom sastavu.

"Arsenal ima veoma veliki fond igrača, koji zaslužuju da igraju u tom klubu, a Venger zna najbolje, ima dovoljno iskustva i ne bi bilo primereno da ja to komentarišem. Njihov trener je izbacio mnogo mladih igračima, a svakom je veoma bitno da oseti igru i raste na ovakvim utakmicama. Arsenal ima dobar, jak i moćan sastav, koji god da izađe na teren", kazao je trener Zvezde.

Milojević je naveo da nema problema sa sastavom jer su Nemanja Milić i Vujadin Savić spremni za utakmicu, a iskoristio je priliku da čestita kapitenu Nenadu Milijašu koji je dobio ćerku i nije doputovao u London.

Fudbaler crveno-belih Vujadin Savić rekao je da je njegovoj ekipi "čast i privilegija" što će igrati protiv Arsenala u Londonu.

"Imamo obavezu da branimo svoje boje. Veliki smo klub. Presudiće veća želja za pobedom i neki individualni kvaliteti. Imaćemo više samopouzdanja jer imamo više vere u sebe pošto smo pokazali da možemo da igramo protiv njih. Verujemo u sebe i u tim. Moramo da opravdamo i svoja očekivanja", rekao je Savić.

On je naveo da je povreda "iza njega" i da je maksimalno spreman za utakmicu protiv Arsenala.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari