Milojević: "Bilo bi jako, jako loše da ne ostavimo Arsenal iza sebe"

Autor: Pavle Knežević
subota 21.10.2017.
12:23
Izvor: Sportske.net

Svestan je trener Zvezde šta je najteže u pripremi meča protiv Mladosti u Super ligi.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da bi bilo "jako, jako loše" da njegovi igrači nisu ostavili iza sebe meč sa Arsenalom pred utakmicu protiv Mladosti u Super ligi.

Utakmica sa Arsenalom u četvrtak bila je veliki događaj za ceo klub, za grad i srpski fudbal, ali Zvezdu sutra čeka okršaj protiv Mladosti.

"Ne volim da pričam šta je bilo. Morate da sami sebe motivišete. Znamo cilj i morate do tog cilja da idete nekim putem. Taj put je nekad krivudav, ali morate da dođete gde ste zacrtali. Znamo kakav nam je cilj na sva tri fronta. Mi smo sportisti koji se palimo i gasimo. Takav jedan događaj jeste bio, ali bilo bi jako, jako loše da ostanemo u njemu. Ja ne želim ni da razmišljam u tom pravcu", rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda je prva na tabeli, sa 31 bodom i utakmicom manje, dok je Mladost deveta sa 15 bodova.

"Očekuje nas zahtevna utakmica protiv ekipe koja je imala dobru sezonu i izašla je u Evropu. Planski se radi, tačno se vidi šta hoće. Oni su ekipa koja uvek ima isti pristup, bez obzira da li igrala kod kuće ili na strani.

Kao i svaki put posle evropske utakmice, posle treninga danas i sutra ćemo videti koji su nam igrači na raspoloaganju, i fizički i mentalno. Pored onih igrača na koje nismo mogli da računamo pred Arsenal, sada je i Vujadin Savić van konkurencije. Sutra ćete imati više informacija koliko će trajati pauza
", rekao je Milojević.

Trener je priznao da je psihološka pripema verovatno i najteži deo posla.

"Ima toga, ali mi smo sportisti i moramo da budemo naviknuti na takve događaje. Ovaj je otišao u istoriju, okrećemo se narednim izazovima. Možda je negde lakše igračima u jačim ligama, gde nema neke razlike između Evrope i prvenstva. Mislim da su moji momci apsolutno spremni na to. Nije lako, ali mislim da je to više u glavama nego u fizičkoj pripremi. Moramo da razmišljamo da je utakmica sa Lučanima najbitnija", rekao je Milojević.

Utakmica Crvena zveda-Mladost igra se sutra od 19.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke