Milojev "najbolji drug" je klupski lekar, a šta kaže trener Zvezde posle malog jubileja u Super ligi?

Autor: Pavle Knežević
utorak 30.10.2018.
12:32
Izvor: Sportske.net

Zvezda nema vremena za pauzu i odmor, u kakvom sastavu dočekuje Bačku u trenerovoj 51. utakmici u Super ligi?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ubilački tempo se nastavlja, Crvena zvezda posle Šapca sutra dočekuje Bačku, u subotu ide u goste Proleteru, a onda dočekuje Liverpul, to su tri utakmice u šest dana, što znači da Vladan Milojević mora da vodi računa o zdravlju i odmoru ekipe.

"Ono što je dobro jeste da je Marin sanirao povredu i trenira u 'ful' ritmu, kao i Rodić. Imamo problem sa Boaćijem, u narednim utakmicama sigurno nećemo moći da računamo na njega. Babić ima malo problema. Ima tu par igrača koji igraju u kontinuitetu, videćemo da i njima malo damo predah.

Imamo i problema sa Jovičićem - videćemo koliko ćemo rizikovati sa njim. Najbolji drug mi je za sada (klupski lekar) gospodin (Dejan) Purić, pravimo strategiju da vidimo kako i šta, ali moja filozofija je kakva god da je utakmica, zdravlje igrača na prvom mestu
", rekao je Milojević.

Koliko je teško pripremiti ekipu i sačuvati je od povreda u ovakvom ritmu?

"Da je teško, teško je, ali to je naš posao. Možemo bilo koga iz bilo koje branše da pitamo i dobićemo iste odgovore, ali navikli smo na to. Imamo veliko iskustvo od prošle godine, kada smo imali sličnu situaciju. Prošle godine ste prvi put morali da se suočavate sa takvim stvarima. To je veliko iskustvo za mene i medicinski blok, tako da sam jako srećan zbog toga. Ali, to je naš posao, mi ne razmišljamo na takav način kao vi ili vaši čitaoci. Ukalupljeni smo i guramo", objašnjava trener.

S obzirom na dominaciju u prvenstvu, da li postoji opasnost da dođe do samozadovoljenja kod igrača?

"Uvek postoji opasnost, ali mi smo tu zbog toga. Tu je stvar u razmišljanju i mentalitetu, ali ne vidim zašto bismo tako razmišljali. Mi na ovim prostorima lako dolazimo do samozadovoljenja", odgovara trener.

Sledeći protivnik je Bačka, 10. ekipa na tabeli, koja je u poslednje tri utakmice osvojila samo bod, naspram Zvezdinog skora od 12 pobeda i jednog remija.

"Bačka je dobra ekipa, što je pokazala i kod kuće i u gostima, želi da igra. Ima svoju filozofiju, koja je i pečat trenera. Ne bih preterao ako bih rekao da bi trebalo da imaju koji bod i poziciju više. Očekuje sigurno teška utakmica. Posle Šapca okrećemo se utakmici u Beogradu, a videćemo u kom sastavu ćemo igrati", rekao je Milojević.

Novinari su treneru posle toga predočili jedan zanimljiv statistički podatak: utakmica u Šapcu bila mu je 50. na klupi Crvene zvezde u prvenstvu, sa skorom od 44 pobede, četiri remija i samo jednog poraza.

"Zatekli ste me sad, ta je statistika je kad čujete...Meni je svaka utakmica provedena na utakmici Crvene zvezde velika čast i velika radost zato što sam trener ovako velikog kluba i što treniram ovako divne momke. Jako mi je drago zbog toga, ne gledajući ovako kad ste mi rekli. Ja sam neko ko gleda svaku utakmicu unapred i radujem se svakoj utakmici u napred, pa dokle doguram", rekao je Milojević.

Utakmica Crvena zvezda - Bačka igra se sutra od 18.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Tuesday, 30.10.2018
14:08

A zapravo je rekao: ''Sudije su u odlicnoj formi, samo neka tako nastave da i dalje mogu da racunam na njih i mirno spavam misleci da vrhunski radim svoj posao''.

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 30.10.2018
15:50

Pa on vrhunski I radi svoj posao,a takvi kao ti zavidni I sa jos mnogo drugih losih osobina,mogu samo da mu 'pljunu pod prozor'.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Tuesday, 30.10.2018
17:54

A koje su to moje (druge) lose osobine, bas da cujem? :-D Ono sto nije sporno je da je jedan od boljih strucnjaka koji je radio kod vas, ali, ni to ne mora nista da znaci. Sta treba mi da radimo, da samo gledamo kako maltene u svakom kolu dobijate uz pomoc sudija i da se pravimo da je to u redu? Hajde bre...