Miloje ZABRANIO euforiju: "Bez obećanja i bez opterećenja!"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 22.11.2017.
17:33
Izvor: Sportske.net

Na konferenciji za novinare nije bilo previše euforije u redovima Crvene zvezde.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Crvena zvezda sutra od 21 čas po lokalnom, odnosno u 19 časova po srednjeevropskom vremenu, igra možda i odlučujuću utakmicu za plasman u narednu fazu Lige Evrope protiv BATE Borisova.

Reč je pred ovu utakmicu imao trener našeg tima, Vladan Milojević.

"U kalkulacije ne ulazim, ne razmišljam u tom pravcu, od samog početka godine igramo svaku utakmicu da pobedimo, tako da ćemo i sutra tako igrati. Imamo još dve utakmice, pa ćemo na kraju podvući crtu", počeo je Vladan Milojević.

"Kao i pred svaku utakmicu, dolazimo ekipi koja igra već deset godina uzastopno kao prvak svoje države u evropskim takmičenjima, radi se o jednoj iskusnoj ekipi koja ima za cilj da bude i dalje učesnik Lige šampiona ili Lige Evrope.

Mi smo se posle dosta godina pojavili i izuzetno sam ponosan jer smo u jednoj jakoj grupi, pored BATE-a tu je i Keln i Arsenal, i mislim da je pre početka takmičenja u ovoj grupi Arsenal bio favorit što je i dokazao, a ostalo je na ove tri ekipe da se bore da se dočepaju tog drugog mesta
", rekao je trener Milojević.

Istakao je da će njegova ekipa izaći i odigrati najbolje što može i tek će na kraju videti šta su uspeli da urade.

Na pitanje o Nemanji Radonjiću koji je doživeo povredu u meču protiv Rada, rekao je da ima igrače koji mogu da ga zamene.

"Znate moju filozofiju, imam izuzetno dobre fudbalere na svim pozicijama, ali ono zbog čega sam veoma tužan je bila povreda Nemanje Radonjića. Uvek sam tužan kada se neko povredi, uvek mi je bitno njihvo zdravlje. Ipak, koga nema, bez njega se mora i može, jer fudbal je nepredvidiv", rekao je Milojević koji je dodao i da nema ništa novo što se tiče promene plana, kao i da želi da se Nemanja što pre vrati na teren.

Na pitanje da li će biti promena u napadu, Milojević je odgovorio da "možda hoće, a možda i neće".

Borisov je u situaciji gde mora da napada, a Milojević ističe da to neće baš biti slučaj.

"Ovu utakmicu koju je BATE u Kelnu odigrao ne odslikava rezultat jer je BATE vodio, mogao je da postigne i treći gol kod rezultata 2:2, njihov poraz je splet nekih okolnosti koji nisu bili srećni. Što se tiče naše utakmice u Beogradu, tek ćemo videti koliko će biti sličnosti sutra. BATE ima prednost jer je domaćin, oni imaju svoj stil igre", rekao je Milojević.

Mirko Ivanić ove sezone pruža sjajne partije, što je potvrdio i šef struke Crvene zvezde.

"Ivanić je ključni igrač, ali BATE ima dosta dobrih igrača, njihovo veliko oružje je iskustvo igranja ovakvih utakmica, kao i kolektivni duh koji ih odslikava kao dobru ekipu. Imaju oni dosta igrača pored Ivanića na koje treba da obratimo pažnju", istakao je on.

"Nisam vidovnjak da bih znao šta će odlučiti, pravimo generalni plan, ali imamo i protivnika koji radi isto to sa druge strane. Pokazalo se dosta puta da u ovakvim utakmicama odlučuju neki drugi faktori, kao u utakmici Kelna i BATE Borisova. Sitnice mogu da odluče, iz tog razloga, ja tražim punu koncentraciju svih 90 minuta. Može da odluči jedan aut, jedna greška, pa da izgubite utakmicu. Fudbal ide u tom pravcu, očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu i mi ćemo uraditi sve što je do nas. Nisam davao nikada obećanja, nećemo pričati previše ni za sutra", rekao je šef struke.

"Svesni smo i mi kao i moji igrači da se dosta očekuje, ali ja tražim od javnosti da pritisak ne treba da gledaju na taj način. Imaju moji igrači dosta samopouzdanja, treba da uživaju, sutra igraju protiv pravog protivnika. BATE je dugo na mapi Evrope, a mi smo tu da odigramo sa njima i da vidimo gde smo i šta smo. Želim da moji igrači nemaju nikakvo opterećenje. Sve će biti u redu", istakao je on.

Oglasio se i Aleksandar Pešić, koji je rekao da će ekipa dati svoj maksimum.

"To je bila naša prva utakmica u Ligi Evrope, biće sa jedne strane lakše, a sa druge strane teže, možda će biti i najvažnija utakmica posle Krasnodara. Daćemo sve od sebe, daćemo svoj maksimum i mislim da ćemo napraviti dobar rezultat. BATE je dobra ekipa, verujem u svoje saigrače i nadam se dobrom rezultatu", rekao je Pešić.

"Nama je važno da sutra odigramo kao sve utakmice do sada, a da li ćemo Boaći, ja ili neko drugi, to nije bitno, bitno je da se napravi dobar rezultat, da se uzmu tri boda", rekao je napadač Crvene zvezde.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Thursday, 23.11.2017
08:49

Zvezda da prodje pa da svi zajedni podrzimo partizan..bice jako tesko jer su i bate i bojsi favoriti..samo borba do poslednjeg atoma snage pa i vise od toga moze nam doneti dve pobede veceras.

avatar
Subjektivnobjektivan
Wednesday, 22.11.2017
19:51

Svaka mu je na mestu definitivno i jako je vazno to sto je covek ostao na zemlji, sto moze samo pozitivno uticati na igrace, kako ne bi previse poleteli. Moramo biti svesni koliko je pozitivnih stvari ove sezone uradjeno i upravo iz tog razloga podrska ekipi i treneru, po mom misljenju, mora biti maksimalna bez obzira i na sutrasnji rezultat, kao i na mec protiv Kelna u Beogradu. Srecno!

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Wednesday, 22.11.2017
19:44

Bez obecanja i opterecenja Zvezda u Belorusiju krece da tamo obezbedi evropsko prolece. Srecno Zvezdo, srecno Institucijo, srecno ponosu Srbije i srpske dijaspore. U boooj kreeeniiitee junaci.........

avatar
Al(a)din
Wednesday, 22.11.2017
19:19

Gospodin, doktor nauka, filozof, kralj, car, knez, knjaz, sultan, emir Vladan Milojevic

avatar
STRELAC
Wednesday, 22.11.2017
18:55

Samo hrabro i jako.Gospodin Miloje, ima da nas Sunce ogreje.Izađi, uživaj, bori se... I doći će Zvezdino proleće.

avatar
Ponos Srpskog naroda
Wednesday, 22.11.2017
18:39

Napred do novog poraza.

avatar
STRELAC
Wednesday, 22.11.2017
19:16

Jel ti to kazes za onu u 21:00.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Thursday, 23.11.2017
15:54

Ja znam kome ce veceras izaci na nos trolovanje na vestima o Zvezdi i ko ce da pukne od muke. Zivela Zvezda, nasa majka Srbija i srpska dijaspora.

avatar
Ponos Srpskog naroda
Wednesday, 22.11.2017
19:55

Ne za onu u 19h,vidis gde sam prokomentarisao vest.

avatar
Wednesday, 22.11.2017
19:23

Ovo su Zvezdine vesti.....ostavio si komentar na pogresnim vestima...