Miloje sprema rotacije za Proleter i priznaje zbog čega žali

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 09.05.2019.
13:49
Izvor: Sportske.net

Novinari su i opet probali da ga navedu da priča o svojoj budućnosti u crveno-belima.

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda je obezbedila titulu prvaka Srbije, dok Proleter ne može u Evropu, tako da sutrašnja utakmica ovih rivala nema baš nikakav rezultatski značaj, ali, opet,  Vladan Milojević želi da je iskoristi da isproba i neke igrače koji nisu do sada imali toliko prostora.

"Bez obzira što smo i matematički obezbedili titulu, što nam i jeste bio cilj, da što pre osvojimo da bismo mogli još neke igrače da probamo, tako da ćemo sutra isprobati dosta igrača, da malo promenimo sastav. Danas ću doneti odluku koje igrače ću povesti sutra na utakmicu i na koje ću računati", rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Trener je o protivniku, kao i uvek u Super ligi, imao samo reči hvale.

"Stvarno smo fokusirani na ovu utakmicu, mnogo puta sam govorio da je jako lepo igrati u Novom Sadu. Proleter je dosta pokazao istorijskim ulaskom u plej-of, iako je novajlija. Dobro su igrali cele sezone, ekipa koja je imala kontinuitet u igri, a to nije lako jer im nije prirodno da igraju na 'Karađorđu', iskreno im čestitam na fenomenalnim rezultatima ove godine i nadam se da će tako biti i sledeće", rekao je Milojević.

Kada pričamo o igračima koji su manje dobijali šansu, da li vam je sada krivo što niste pružali šansu nekim drugima malo više?

"Naravno da žalim i naravno da mi je uvek krivo. Iskreno, ima igrača koji su zasluživali veću minutažu...To su stvari koje sad pričamo na kraju, a ja volim da pričam u trenutku kad se donosi odluka, a tad se gleda šta je najbolje za tim.

U pripremi utakmice sam uzimao dosta faktora, bio je veliki disbalans u veličini i intenzitetu utakmica, pogotovo u odnosu Liga šampiona - Super liga.

Jednostavno, predviđanja nekih stvari – mislim da smo dobro uspeli da to balansiramo ove godine. Sigurno mi je žao što pojedinci nisu dobili veću šansu, ali na kraju, ja sam tako odlučio i to je tako", rekao je Miloje.

Trener nije želeo da govori o imenima, već je ponovio mantru da je "svaki igrač bio planiran", ali da je "planiranje jedno, a realnost drugo".

Neizbežna tema i nešto o čemu se već dugo priča je status trenera u Zvezdi. Kod jednog dela javnosti se misli da je postigao baš sve što je moglo u crveno-belima i da zato želi da ode, ali trener se nije dao.

"Vi kad postavite pitanje, najbolje da sami date odgovor na sve ovo", počinje trener kroz smeh.

"Ne znam šta da kažem. 'Napravio sam ovo, napravio sam ono'…Haj'mo redom. Ja sam samo davao sve od sebe, veliki sam radoholik, možda i preterujem u ovome. Uvek treba videti na kraju i tada podvući crtu. Nismo ništa završili, nije sad ni vreme ni mesto da pričamo o tome.

A ti hvalospevi – verujte mi, ne gledam to. Nije to lažna skromnost. Radili smo vredno, podvući ćemo na kraju sezone crtu i videćemo šta smo mogli da uradimo, ima stvari koje smo mogli bolje da uradimo. Naravno da može više i mora više, glupo bi bilo da u čovekovom veku neko kaže da je zadovoljan.

I prethodna utakmica se brzo zaboravlja. I sutrašnja utakmica donosi mnogo stvari, bez obzira što nema takmičarski značaj. Klub kao što je Crvena zvezda uvek mora da diže stvari za stepenik više. Uvek moramo da pravimo stvari da budu klub ostane veliki
", rekao je Milojević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke