Miloje se raspričao o evropskom fudbalu, a evo šta je "prognozirao" Ajaksu

 • Autor: Pavle Knežević

 • 19. april 2019.

 • 13:39

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Falilo je samo lonče kafe: Na sastanku sa trenerom Zvezde nisu mogle da se zaobiđu aktuelne evropske fudbalske teme...

Miloje se raspričao o evropskom fudbalu, a evo šta je
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Vladan Milojević je došao pred novinare da bi pričao o derbi meču Čukarički - Crvena zvezda, ali je dobar deo sastanka protekao u drugim aktuelnim fudbalskim temama: Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Jedan novinar je počeo sa konstatacijom da je Liverpul lako prošao, posle čega ga je Milojević prekinuo pitanjem "Onaj Liverpul što smo mi slučajno pobedili?".

Posle čega je izveštač konstatovao i da je Napoli lako ispao u Ligi Evrope. Oba ta tima su bila u grupi sa Zvezdom u Ligi šampiona.

"Sve ste rekli, nemam šta da dodam", rekao je Milojević.

Kad smo već tu, kako komentarišete Ajaks, koji je posle Real Madrida izbacio i Juventus?

"Ja im sa ove pozicije da stvarno čestitam. Kao čovek iz struke možete mnogo da naučite. Kad postavite pitanje: a gde to može fudbal dalje? Eto gde može. Drago mi je da se vratila ta Ajaksova škola, pričamo o De Lihtu, De Jongu, ostalim igračima, ali ćete doći do jednog zaključka.

Mnogo je otišlo sa ulaganjima, oni su dovedeni kao mladi i mnogo su plaćeni. Drago mi je, uživao sam gledajući. Biće interesantno, ja bih čak voleo...neću da prognoziram, loš sam prognozer
", rekao je Milojević.

Hajde, završite rečenicu kad ste počeli...

"Eto, voleo bih da ispadne u Ligi šampiona, a da osvoji titulu u Holandiji, da tako kažem, pošto uvek bude sve suprotno od onoga šta prognoziram", kaže Milojević kroz smeh.

Kad smo već krenuli, kako komentarišete "srpski" Ajntraht?

"Divno, divno. Kostić je fenomenalan igrač, svaki put kad ga gledam, Luka Jović, Mijat Gaćinović, pokazivali su ovde potencijal. Ne znam da li je ovo zenit igračkih mogućnosti, ali su jako blizu.

Ali, to pokazuje da u našem prvenstvu ne možemo da postignemo da igrači budu to što jesu. To pokazuje, kao i u životu, da treba praviti prave izbore, ovde u koji klub da odete.

Lično sam upoznao njihovog trenera (Adi Hiter), kada sam bio trener Čukaričkog, a on Salcburga. Toliko jednostavno...da je to na mene ostavilo utisak.
Drago mi je zbog njega. On je Austrijanac, a voli igrače sa Balkana i oni su nosioci igre i svaka čast
", rekao je Milojević.

Vaša pobeda protiv Liverpula i to što je Slavija dala tri gola na Stamfordu, da li je to pokazatelj da je nepravedno zatvarati Ligu šampiona?

"Svet ide u drugom pravcu...Materijalno je danas pojelo ovaj svet. To je izgleda, nažalost, vrednost i izgleda da će materijalizam prevladati i da će sve otići u pravcu zatvaranja lige", rekao je Milojević.

Kad već pričamo, da li je realno englesko finale u Ligi šampiona?

"Pa stvarno već kako smo krenuli, sad samo da stavimo lonče za kafu, pa da pričamo o svemu", počeo je Miloje krozo smeh.

"Realno je, zašto da ne? Ono što možemo da komentarišemo je VAR. Opet ide ta tehnologija da pomaže koliko god da može. A ostalo, da bilo šta prognoziramo, biće priča samo da bi se pričalo", kaže Milojević.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari