Miloje pred Olimpijakos: ''Hajde da ne budem grub...''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 30. septembar 2019.

  • 13:57

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Crvene zvezde pred novinarima uoči sutrašnjeg okršaja sa Olimpijakosom.

Miloje pred Olimpijakos: ''Hajde da ne budem grub...''
Foto: Epa/Koča Sulejmanović
Bratski odnosi navijača Crvene zvezde i Olimpijakosa, prijateljski odnosi klubova i dva naroda - sve će to morati da ostane po strani u sutrašnjem duelu drugog kola Lige šampiona. Trener srpskog prvaka Vladan Milojević kaže da ekipa ne sme da gubi fokus ni u jednom trenutku.

"Ovo nam je druga utakmica, a prva pred našom publikom, protiv renomiranog protivnika. Na izvlačenju grupa smo rekli da su sve ekipe jako dobre, jako ozbiljne. Ne bih ja mogao da pričam nešto i procenjujem snagu našeg protivnika. Spremićemo se na najbolji mogući način, ovo je spektakl, igrate najelitnije takmičenje koje možete u Evropi.

Kao i prošle godine, trudićemo se da dajemo sve od sebe, s razlikom što smo iskusniji, jer imamo iskustvo igranja sa renomiranim protivnicima od prošle godine. Potrebno je da budemo koncentrisani 90 minuta, jer u ovakvim utakmicama jedna greška ili pad koncentracije može dosta toga da odluči.

Sigurno ću reći i mojim igračima, kao i za prethodnu utakmicu, da ne smemo da pravimo tako, po meni, hajde da ne budem grub i kažem 'početničke greške', ali greške koje na ovom nivou mogu da nas koštaju"
, rekao je Milojević.

Zvezda sutra teško da će imati domaću atmosferu zbog prijateljskog i bratskog odnosa navijača dva kluba. Milojević je svestan toga, ali...

"Olimpijakos je velika ekipa, imaju jako dobar roster, dosta toga su pokazali sa ostankom na klupi trenera iz prošle godine (Pedro Martins). Imaju kontinuitet, ali sa druge strane, nisu bili učesnici Lige šampiona poslednjih par godina, što je nezapamćeno, tako da i oni imaju velika očekivanja.

Bitno je da znamo šta znači Olimpijakos, prijateljstvo između dva naroda, pogotovo dva kluba, kad bude počela utakmica, svako će se boriti maksimalno i dati sve od sebe. Da je specifična utakmica, jeste. Ja sam kao trener fokusiran na igru, na ono za šta sam odgovoran, a od igrača ću tražiti da ne obraćaju pažnju na sve što se dešava okolo, sve znamo, sve je to lepo, ali trudiću se da budemo koncentrisani na igru"
, kaže trener.

On je rekao da je "blizu toga" da svi igrači budu zdravi i da ga to posebno raduje. O veličini Olimpijakosa se ne može previše reći, niti se može neko izdvojiti.

"Olimpijakos je jednostavno klub sa najviše navijača u Grčkoj i sami trofeji koji imaju u svojoj vitrini i istoriju koju imaju, govore da moraju da budu u vrhu i sad sama činjenica da u timu imaju tri Grka, a ostalo su sve stranci, a pretežno preovladavaju Portugalci i Španci, govori da imaju tu moć.

I u prošlosti su dovodili velika imena i trebalo bi mnogo vremena da se nabroji koji igrači su tu sve igrali i ostavili trag u svetskom fudbalu. Ne bih mogao da izdvajam nikoga, svi igrači su jako dobri, a to što imaju, takav im je stil igre, a kakve ih možemo očekivati, imaju stil igre koji forsira gospodin Martins. Da li će biti iznenađenja, videćemo koliko će se promeniti",
rekao je Milojević.

Utakmica Crvena zvezda-Olimpijakos igra se sutra od 21.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari