Miloje pred Olimpijakos: ''Hajde da ne budem grub...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.09.2019.
13:57
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde pred novinarima uoči sutrašnjeg okršaja sa Olimpijakosom.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Bratski odnosi navijača Crvene zvezde i Olimpijakosa, prijateljski odnosi klubova i dva naroda - sve će to morati da ostane po strani u sutrašnjem duelu drugog kola Lige šampiona. Trener srpskog prvaka Vladan Milojević kaže da ekipa ne sme da gubi fokus ni u jednom trenutku.

"Ovo nam je druga utakmica, a prva pred našom publikom, protiv renomiranog protivnika. Na izvlačenju grupa smo rekli da su sve ekipe jako dobre, jako ozbiljne. Ne bih ja mogao da pričam nešto i procenjujem snagu našeg protivnika. Spremićemo se na najbolji mogući način, ovo je spektakl, igrate najelitnije takmičenje koje možete u Evropi.

Kao i prošle godine, trudićemo se da dajemo sve od sebe, s razlikom što smo iskusniji, jer imamo iskustvo igranja sa renomiranim protivnicima od prošle godine. Potrebno je da budemo koncentrisani 90 minuta, jer u ovakvim utakmicama jedna greška ili pad koncentracije može dosta toga da odluči.

Sigurno ću reći i mojim igračima, kao i za prethodnu utakmicu, da ne smemo da pravimo tako, po meni, hajde da ne budem grub i kažem 'početničke greške', ali greške koje na ovom nivou mogu da nas koštaju"
, rekao je Milojević.

Zvezda sutra teško da će imati domaću atmosferu zbog prijateljskog i bratskog odnosa navijača dva kluba. Milojević je svestan toga, ali...

"Olimpijakos je velika ekipa, imaju jako dobar roster, dosta toga su pokazali sa ostankom na klupi trenera iz prošle godine (Pedro Martins). Imaju kontinuitet, ali sa druge strane, nisu bili učesnici Lige šampiona poslednjih par godina, što je nezapamćeno, tako da i oni imaju velika očekivanja.

Bitno je da znamo šta znači Olimpijakos, prijateljstvo između dva naroda, pogotovo dva kluba, kad bude počela utakmica, svako će se boriti maksimalno i dati sve od sebe. Da je specifična utakmica, jeste. Ja sam kao trener fokusiran na igru, na ono za šta sam odgovoran, a od igrača ću tražiti da ne obraćaju pažnju na sve što se dešava okolo, sve znamo, sve je to lepo, ali trudiću se da budemo koncentrisani na igru"
, kaže trener.

On je rekao da je "blizu toga" da svi igrači budu zdravi i da ga to posebno raduje. O veličini Olimpijakosa se ne može previše reći, niti se može neko izdvojiti.

"Olimpijakos je jednostavno klub sa najviše navijača u Grčkoj i sami trofeji koji imaju u svojoj vitrini i istoriju koju imaju, govore da moraju da budu u vrhu i sad sama činjenica da u timu imaju tri Grka, a ostalo su sve stranci, a pretežno preovladavaju Portugalci i Španci, govori da imaju tu moć.

I u prošlosti su dovodili velika imena i trebalo bi mnogo vremena da se nabroji koji igrači su tu sve igrali i ostavili trag u svetskom fudbalu. Ne bih mogao da izdvajam nikoga, svi igrači su jako dobri, a to što imaju, takav im je stil igre, a kakve ih možemo očekivati, imaju stil igre koji forsira gospodin Martins. Da li će biti iznenađenja, videćemo koliko će se promeniti",
rekao je Milojević.

Utakmica Crvena zvezda-Olimpijakos igra se sutra od 21.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 30.09.2019
14:48

Napred Zvezdo, napred Svetinjo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore sa nama se moze sve, da razocaramo navijace pantanaikosa domace.

avatar
JeLiShA
Monday, 30.09.2019
15:11

Cemu to ja kao navijac Partizana cu navijati za vas svakako sutra tako da ne budite debili igra se evropa nema sta ko koga da razocara uzivaj u uspesima svog kluba a ne u tome da nekoga razocaras jadno je iskreno . Pozdrav i nije pantanaikosa vec Paoka al ajde Svetinjo Srbije Svetinja se nalazi izmedju 2 stadiona Srbendo :)

avatar
JeLiShA
Monday, 30.09.2019
20:01

Pratim vesti nevezano za klub kakva popularnost samo sam danas registrovao da bih mogao da pisem inace odavno citam komentare ovde ja ne komentarisem zvezdu samo je jadno da vi uzivate vise u tudjim porazima nego u svojim pobedama koja je poenta onda kad sam kazes gledaj i prati svoj tim . Ti si u onoj manjini internet huligan a ne pravi najvijac da komsiji crkne krava :)

avatar
Red to the bone
Monday, 30.09.2019
17:07

A to je za ovu braću za sajta što se lože

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 30.09.2019
15:49

Bez obzira sto ti ne razumes smisao mojih komentara nastavi da me pratis jer meni popularnost godi. Bolje se zapitaj cemu ti kao navijac partizana sa svojim najnovijim nalogom pratis nasu Zvezdu i mene, a ne svoj klub.

avatar
FCMV
Monday, 30.09.2019
14:42

Ako Zvezda pobedi Olimpiakos sledece sezone se Miloje tamo seli 100%.

avatar
JeLiShA
Monday, 30.09.2019
15:12

Bolje da se seli na mesto Tumbakovica nego tamo al dobro

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Monday, 30.09.2019
18:37

Није боље, боље је да и Тумбаковић што пре побегне одатле док му до краја не потроше и тренерски углед и људски интегритет.