Miloje posle derbija "koji je imao sve" - Srećan Uskrs i respekt za Saleta Ilića

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 25.04.2019.
22:14
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde priznao je da je sve to trebalo da bude bolje na terenu, ali je bio jako zadovoljan. O procentima titule - drugom prilikom.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Vladan Milojević je bio zadovoljan posle derbija koji je "imao sve", a novinarima je priznao da bi i njegova i Partizanova ekipa mogle da odigraju bolje, ali da to ne rade iz straha od greške. On je takođe izrazio poštovanje Saši Iliću.

"Hteo bih da čestitam akterima obe ekipe na jednom derbiju koji je imao sve. Sad da analiziramo šta je to sve...To smo i očekivali. Jednu utakmicu gde smo mi želeli da više imamo taj posed, ali meni je jasno da je ovde veliki ulog i svaki derbi je specifična utakmica gde moramo mnogo više da preuzimamo odgovornost i igramo u zonama u kojima smo želeli.

To sam i rekao u poluvremenu, derbi sa mnogo naboja. Dolazimo posle poraza na Banovom brdu. Želeo sam da vidim reakciju, a šamar koji smo dobili u prošlom kolu je dobro brideo na obrazima igrača. To se videlo na poslednjim treninzima i želji da dobijemo protivnika kakav je Partizan
", rekao je Milojević.

Zvezda je slavila 2:1, a Milojević je rekao da je meč mogao da bude rešen mnogo ranije.

"Ključni detalj je šansa za treći gol Mirka Ivanića. Da smo je iskoristili, bila bi stavljena tačka na utakmicu, ali taj penal je opet negde doveo da u poslednjem minutu strepimo. Probali smo da zatvorimo utakmicu uvođenjem trećeg štopera, što nama nije svojstveno, ali smo hteli da uradimo tako i završimo utakmicu", rekao je Milojević.

Novinari su zatražili od trenera da pojasni "veći pritisak", kao i da pojasni neke taktičke detalje, ali se Miloje opet vratio na stare istine o derbiju.

"Sad ću da vam objasnim. Imate percepciju kad ste van, to bi trebalo da bude kako koji igrače imate i kakav budžet imate, takvi da budu rezultati. Recimo, ako je Vukanović u Napretku dao 12 golova u Zvezdi bi trebalo 50. To nije tako.

Slažem se da bi trebalo sve to da bude bolje, sa obe strane, ali opet ovo je utakmica gde neće niko da previše rizikuje, jer ostaje u glavi da je pogrešio u derbiju.

Mnogo puta sam tražio razloge zašto su utakmice sa Partizanom specifične, a ovaj i prethodni derbiji - šta god da smo radili na treningu, ništa nismo uradili na utakmici.

Jeste, to je tako. Da mi kažete da sam trener i da treba da nađem uzrok, to jeste tako. Postoji taj strah kod njih, pričamo, razgovaramo, ali to je za neku drugu analizu
", rekao je Milojević.

Malo iznenađenje je bilo ostavljanje kapitena na klupi...

"Za mene su svi kapiteni. Vujadin je sjajan dečko i sjajan igrač. Zbog apsolutno taktičkih stvari sam se opredelio za ovaj tim. Oni su svj svesni, rekao sam i pre derbija da postoje mnoga iznenađenja i na osnovu toga određujem sastav. Svi su za mene kapiteni", rekao je Milojević.

Trener Zvezde se nasmejao na pitanje "koliko posto ste šampioni?" i odgovorio diplomatski.

"Ostale su četiri utakmice do kraja. Što se tiče prvenstva, ono što je bitno je da odradimo sve do kraja. Opet bih se vratio na prošlu utakmicu, koja je možda i bila dobrodošla. Ako je trebalo da se desi, Bog to uradi kako treba. Narednu utakmice igramo sa Vojvodinom, svaka utakmica je derbi, da ne bih nešto mnogo prognozirao", rekao je Milojević.

Navijači Zvezde su priredili nezapamćen gest, odali su počast kapitenu Partizana Saši Iliću, naravno uz standardno "peckanje" protivnika. Kako vi to komentarišete?

"Puna naklonost za to što su uradili. Sale je jedan veliki igrač, bez obzira što je igrač protivničkog kluba. Veliki respekt i od mene, to je lep gest i to je jako lepo videti u fudbalu", rekao je Milojević.

Kada više nije bilo pitanja, trener Zvezde je ponovo uzeo reč.

"Ako nema više pitanja, poželeo bih svim vernicima, pravoslavcima da predstojeći Uskrs provedemo sa porodicama i da zaboravimo na sve nedaće na trenutak. Srećan Uskrs i vidimo se sledeće nedelje", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 26.04.2019
07:55

Gospodski, odnosno Zvezdaski. Bravo Miloje.

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 26.04.2019
05:49

Na mnoga ljeta Miloje, ponosu nas. Derbi je bio los ali bitna je pobeda

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 25.04.2019
22:41

I dok znamo da je Babic pokrio oci Gomesu (naravno da nije bio sviran faul), ko je to isto uradio simovicu pa da umesto Elvisa Prislija postane Rej Carls ili Stivi Vonder na 90 minuta? :-D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 25.04.2019
22:22

Nije Uskrs nego Vaskrs, cudi me da vi veliki Srbi ne znate ni kako se kaze:-D