Miloje o strancima i prelaznom roku - Šta navijači mogu da očekuju tokom leta?

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.05.2018.
17:26
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Ovosezonski ciljevi su ostvareni, Zvezda sa Milojevićem na klupi sada pravi novi šampionski plan.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Tokom razgovora na TV Arena Sport, trener novog šampiona Srbije Vladan Milojević je imao zanimljiv osvrt na strance koji su ove sezone igrali u Crvenoj zvezdi, posebno na Bena, ali i Rikardinja koji se u prvom delu sezone nije snašao i vrlo brzo završio epizodu na Marakani.

''Ben je u Olimpijakosu igrao špica, polušpica, može da igra sve četiri pozicije u napadu. On je jedan izuzetan igrač što se tiče energije koju ima.

Ali, jako je teško kad dođe novi igrač, pogotovo stranac. Možda se napravi pompa da je on nešto što nije. Rikardinjo se nije snašao iako je dobar igrač. To je bila moja bojazan i za Bena. Morate da imate ličnost da igrate u Crvenoj zvezdi. Igrač mora da bude jak, jer nije isto igrati u klubu gde su velika očekivanja, gde morate stalno da pobeđujete, i negde gde ambicije nisu na nivou Crvene zvezde. Evo, Musa je otišao u Englesku, nije mogao da se istakne, vratio se u CSKA i opet je najbolji igrač.

Danas možete lako da vidite karakteristike igrača, ali da li on kao ličnost prihvata neke stvari, da li je kompatibilan sa ostalim igračima, da li je nostalgičan...? Nije lako promeniti državu, kontinent, i tako dalje. Znate u školi kad ti je prva ocena petica, ti se cele godine 'voziš' na toj petici, imaš neki kredit. A kad u startu dobiješ lošu ocenu, onda i kad znaš, nastavnik misli da si prepisao.

Mora da postoji hemija. Rikardinja sam želeo da nagradim protiv BATE-a, ali nije zatvorio, primili smo gol u onoj situaciji, posle čega je i psihički pao'',
objašnjava Milojević.

Ono što navijače u ovom trenutku, posle osvojene titule, najviše zanima, jeste letnji prelazni rok i da li će Zvezda pojačana ući u kvalifikacije za Ligu šampiona.

''Imamo dobar tim i sigurno je realno da sa ovim timom krenemo u kvalifikacije. Projektovano je da ostanu svi koji imaju ugovore, ali tržište je takvo, sigurno je da će biti i dolazaka i odlazaka, ali još je rano pričati konkretnije.

Klub mora od nečega da živi, to je taj problem što je Zvezda jedan veliki sistem, treba i omladinska škola da živi. Ne mogu za sad da kažem koji igrači će otići'',
priznaje Milojević.

U medijima se već pominju potencijalna pojačanja, poput Melega, Jevtovića, Stojiljkovića...

''Dok se zvanično ne objavi saopštenje kluba da je neko potpisao, ne mogu ništa da kažem... Nama je svaki dobar igrač dobrodošao, ali ima dosta njih koji su pod ugovorom. Nije to tako lako, ali gospoda Mrkela i Terzić dobro obavljaju svoj posao'', konstatuje Milojević.

Potom se osvrnuo i na svoj dogovor sa upravom kluba o nastavku saradnje do 2020. godine, na šta se čekalo još od zimus.

''Koji to trener treba da dođe u Zvezdu, a da mu se ne traži rezultat? Svaki trener koji nema ambicije za najviše ciljeve, ne bi trebalo ni da radi u Zvezdi.

Ja ne volim da se pojavljujem u medijima puno, istina je da smo u decembru pričali, ja sam rekao da želim da sačekam, da vidimo da li ćemo da ispunimo cilj. Kad smo to ispunili, seli smo i za pet minuta se dogovorili.

Ja znam kako Zvezda funkcioniše, nema tu mesta za neka uslovljavanja. Idemo dalje, ka novim ciljevima, treba da budemo vredni, da radimo, treniramo. Uvek treba imati motiv, ja ga imam - da uradimo sve da igramo u Ligi šampiona.

Nikad nisam obećavao, ne volim populizam. Videli ste, vi uradite sve, ali jedna situacija, kao protiv Krasnodara može da odluči, možda onaj Pešićev gol, na primer. Ko zna gde bismo danas završili da toga nije bilo...''
, podseća Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke