Miloje o odrastanju, definiciji sreće, prioritetima, Partizanu, najboljim evropskim igračima...

  • Autor: Pavle Knežević

  • 16. avgust 2019.

  • 13:44

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Sastanak sa novinarima bio je zbog Spartaka u Super ligi, ali pričalo se o mnogim temama...

Miloje o odrastanju, definiciji sreće, prioritetima, Partizanu, najboljim evropskim igračima...
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Nije se Kopenhagen još ni "ohladio", a Crvena zvezda se okreće domaćem prvenstvu, za koje Vladan Milojević ponavlja da je prioritet. Sa novinarima se raspričao o velikoj večeri iz Danske, večitom rivalu, odrastanju ekipe...

"Vraćamo se obavezama u domaćem prvenstvu. Idemo u Suboticu, uvek nezgodno gostovanje. Spartak je jedna od ekipa koja dugo godina u Super ligi ima svoju filozofiju i način rada. Spartak gaji i ofanzivan fudbal, uvek je publika u Subotici volela da uživa, ali su primorani, kao i ostali klubovi u Srbiji, da prodaju svoje najbolje igrače.

To je samo pokazatelj koliko se klub dobro vodi i imaju filozofiju. Spartak pod vođstvom Gaćinovića, koji je dobar trener, temperamentan, trener koji želi da se nadigrava sa protivnikom. Nije lako da pravite svaki put od početka ekipu, ali videlo se od početka da će i ove godine imati dobar učinak u Super ligi
.

Mi smo juče imali trening. Ponoviću da smo fokusirani na domaće prvenstvo. Bez obzira ko će igrati, treba da da svoj maksimum i da dokaže da zaslužuje ovaj dres.

Prioritet nam je domaće prvenstvo i od toga nećemo odustati. Spremamo se da odigramo dobru utakmicu sa dobrim protivnikom i u dobrom ambijentu, na dobrom terenu", rekao je Milojević.

Kako ste preživeli Kopenhagen?

"Ja sam rekao posle te utakmice, da radost traje do sledećeg treninga i sledećeg dana. Bilo je napornije jer smo bili u putu. Ali, takve su obaveze, to su trenuci koji su lepi i nezaboravni, ali ne možete da ostanete na tome. Nemamo mnogo vremena ni da se radujemo, okrećemo se novim izazovima", rekao je trener Zvezde.

Da li je pobeda u Kopenhagenu i prolazak u Ligu Evrope dokaz da ste rezultat ostvarili na kvalitet, a ne na sreću?

"Pošto se provlači da sam srećnik, neka bude da sam imao sam sreće i ovde i protiv Liverpula i Napolija...Neka bude da je sreća. Ali, neka mi neko objasni šta je sreća, to niko nije uspeo u psihologiji da definiše. Ali, neka ostane da sam srećnik. Ja sam običan čovek koji se trudi, koji radi na najbolji mogući način.

Ako sam miljenik sreće, neka bude tako. Morate da imate dozu svega, ali sa druge strane, momci zaslužuju sve pohvale. Iscrpljujuća utakmica, teška
", rekao je Milojević.

Standardno pitanje i problem je motivacija posle ovako velikih utakmica.

"Velike su emocije, dolazi do velikog pražnjenja. Mnogo puta smo pričali da svako mora da ima dozu automotivacije. Uvek neko mora da vam pomogne, uvek neko drugi iskoči.

Jedan moj trener je govorio 'ja od njih 11 samo tražim sedmoricu, znam da ova trojica možda neće biti na najboljem nivou, ali to ne znači da nisu dobri'. Tako i ja tražim sedmoricu koji će da povuku. Oni su svesni da vučemo na tri koloseka i moraju da imaju dozu automotivacije", rekao je Milojević.

Treću uzastopnu jesen igraćete u Evropi. Ekipa ima kvalitet i iskustvo, a da li je u Danskoj uspela i dodatno da sazri i da ojača psihološki?

"Ona mora da sazri i kad igrate ovako velike utakmice, a igraćemo ih i na jesen, sigurno postajete bolji. I igrači i treneri i klub. Vidite kako vreme brzo teče. Sa druge strane, mnogo je promena i u životu i u fudbalu. Video sam da ćemo imati VAR instaliran kod nas. Drago mi je da će i drugi tako moći da napreduju uz nas. Drago mi je što se to dešava kod nas.

Utisak mi je da Crvena zvezda treba da se vrati tamo gde pripada. Zbog toga sam srećan i drago mi je da se ljudi toliko trude. Vrlo blizu smo mog sna, a to je medikal blok i ulaganje u infrastrukturu. Sigurno je klub zaslužio sve ovo. Ne treba da stanemo na ovome, nego da nam bude podstrek da se trudimo da budemo još bolji
", objasnio je trener.

Kako komentarišete igre i prolazak Partizana u baraž? Pogotovo jer je Savo Milošević podržao vas.

"Podržaću i ja Sava. Mislim da je to dobro za srpski fudbal, čestitam im ovaj put. Nadam se i da će i Zvezda i Partizan imati predstavnike u Ligi šampiona i Ligi Evrope", kazao je trener crveno-belih.

Imate pravo da glasate za najboljeg igrača sezone u izboru UEFA, u najužem izboru su ostali Ronaldo, Mesi i Van Dajk. Ko je vaš izbor?

"Nisam razmišljao. Moram da se konsultujem sa svojim saradnicima, oni imaju više informacija...", počeo je trener.

Ali, ovako, na prvu loptu?

"Znate kako je kod nas, Mesi i Ronaldo su najbolji i to su pokazali. Imao sam priliku da vodim ekipu protiv Van Dajka, fenomenalan igrač...Ima nekih stvari koje ne možete da merite, napadači daju golove i najpopularniji su.

Odbrambeni igrači rade 90 minuta i primi jedan gol ne leži navijačima, a napadač koji možda i ne radi najbolji posao 90 minuta da gol u produžetku, bude heroj. Ja sam za to da se biraju igrači po linijama, najbolji odbrambeni, vezni...Kao u košarci, ne možete porediti centra i plejmejkera, treba to da razdvojimo
", rekao je trener.

Zvezda je imala trening oporavka, Pavkov i Ben se oporavljaju, a trener je rekao da neće rizikovati sa njima, kao i da će posle odlučiti ko će igrati.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari