Miloje o odrastanju, definiciji sreće, prioritetima, Partizanu, najboljim evropskim igračima...

Autor: Pavle Knežević
petak 16.08.2019.
13:44
Izvor: Sportske.net

Sastanak sa novinarima bio je zbog Spartaka u Super ligi, ali pričalo se o mnogim temama...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Nije se Kopenhagen još ni "ohladio", a Crvena zvezda se okreće domaćem prvenstvu, za koje Vladan Milojević ponavlja da je prioritet. Sa novinarima se raspričao o velikoj večeri iz Danske, večitom rivalu, odrastanju ekipe...

"Vraćamo se obavezama u domaćem prvenstvu. Idemo u Suboticu, uvek nezgodno gostovanje. Spartak je jedna od ekipa koja dugo godina u Super ligi ima svoju filozofiju i način rada. Spartak gaji i ofanzivan fudbal, uvek je publika u Subotici volela da uživa, ali su primorani, kao i ostali klubovi u Srbiji, da prodaju svoje najbolje igrače.

To je samo pokazatelj koliko se klub dobro vodi i imaju filozofiju. Spartak pod vođstvom Gaćinovića, koji je dobar trener, temperamentan, trener koji želi da se nadigrava sa protivnikom. Nije lako da pravite svaki put od početka ekipu, ali videlo se od početka da će i ove godine imati dobar učinak u Super ligi
.

Mi smo juče imali trening. Ponoviću da smo fokusirani na domaće prvenstvo. Bez obzira ko će igrati, treba da da svoj maksimum i da dokaže da zaslužuje ovaj dres.

Prioritet nam je domaće prvenstvo i od toga nećemo odustati. Spremamo se da odigramo dobru utakmicu sa dobrim protivnikom i u dobrom ambijentu, na dobrom terenu", rekao je Milojević.

Kako ste preživeli Kopenhagen?

"Ja sam rekao posle te utakmice, da radost traje do sledećeg treninga i sledećeg dana. Bilo je napornije jer smo bili u putu. Ali, takve su obaveze, to su trenuci koji su lepi i nezaboravni, ali ne možete da ostanete na tome. Nemamo mnogo vremena ni da se radujemo, okrećemo se novim izazovima", rekao je trener Zvezde.

Da li je pobeda u Kopenhagenu i prolazak u Ligu Evrope dokaz da ste rezultat ostvarili na kvalitet, a ne na sreću?

"Pošto se provlači da sam srećnik, neka bude da sam imao sam sreće i ovde i protiv Liverpula i Napolija...Neka bude da je sreća. Ali, neka mi neko objasni šta je sreća, to niko nije uspeo u psihologiji da definiše. Ali, neka ostane da sam srećnik. Ja sam običan čovek koji se trudi, koji radi na najbolji mogući način.

Ako sam miljenik sreće, neka bude tako. Morate da imate dozu svega, ali sa druge strane, momci zaslužuju sve pohvale. Iscrpljujuća utakmica, teška
", rekao je Milojević.

Standardno pitanje i problem je motivacija posle ovako velikih utakmica.

"Velike su emocije, dolazi do velikog pražnjenja. Mnogo puta smo pričali da svako mora da ima dozu automotivacije. Uvek neko mora da vam pomogne, uvek neko drugi iskoči.

Jedan moj trener je govorio 'ja od njih 11 samo tražim sedmoricu, znam da ova trojica možda neće biti na najboljem nivou, ali to ne znači da nisu dobri'. Tako i ja tražim sedmoricu koji će da povuku. Oni su svesni da vučemo na tri koloseka i moraju da imaju dozu automotivacije", rekao je Milojević.

Treću uzastopnu jesen igraćete u Evropi. Ekipa ima kvalitet i iskustvo, a da li je u Danskoj uspela i dodatno da sazri i da ojača psihološki?

"Ona mora da sazri i kad igrate ovako velike utakmice, a igraćemo ih i na jesen, sigurno postajete bolji. I igrači i treneri i klub. Vidite kako vreme brzo teče. Sa druge strane, mnogo je promena i u životu i u fudbalu. Video sam da ćemo imati VAR instaliran kod nas. Drago mi je da će i drugi tako moći da napreduju uz nas. Drago mi je što se to dešava kod nas.

Utisak mi je da Crvena zvezda treba da se vrati tamo gde pripada. Zbog toga sam srećan i drago mi je da se ljudi toliko trude. Vrlo blizu smo mog sna, a to je medikal blok i ulaganje u infrastrukturu. Sigurno je klub zaslužio sve ovo. Ne treba da stanemo na ovome, nego da nam bude podstrek da se trudimo da budemo još bolji
", objasnio je trener.

Kako komentarišete igre i prolazak Partizana u baraž? Pogotovo jer je Savo Milošević podržao vas.

"Podržaću i ja Sava. Mislim da je to dobro za srpski fudbal, čestitam im ovaj put. Nadam se i da će i Zvezda i Partizan imati predstavnike u Ligi šampiona i Ligi Evrope", kazao je trener crveno-belih.

Imate pravo da glasate za najboljeg igrača sezone u izboru UEFA, u najužem izboru su ostali Ronaldo, Mesi i Van Dajk. Ko je vaš izbor?

"Nisam razmišljao. Moram da se konsultujem sa svojim saradnicima, oni imaju više informacija...", počeo je trener.

Ali, ovako, na prvu loptu?

"Znate kako je kod nas, Mesi i Ronaldo su najbolji i to su pokazali. Imao sam priliku da vodim ekipu protiv Van Dajka, fenomenalan igrač...Ima nekih stvari koje ne možete da merite, napadači daju golove i najpopularniji su.

Odbrambeni igrači rade 90 minuta i primi jedan gol ne leži navijačima, a napadač koji možda i ne radi najbolji posao 90 minuta da gol u produžetku, bude heroj. Ja sam za to da se biraju igrači po linijama, najbolji odbrambeni, vezni...Kao u košarci, ne možete porediti centra i plejmejkera, treba to da razdvojimo
", rekao je trener.

Zvezda je imala trening oporavka, Pavkov i Ben se oporavljaju, a trener je rekao da neće rizikovati sa njima, kao i da će posle odlučiti ko će igrati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 16.08.2019
16:31

Branjenje u Suduvi, bunker u Helsinkiju u većem delu utakmice, totalni bunker u Kopenhagenu, a inače golmani Helsinkija i Kopenhagena gotovo da ništa nisu odbranili, pogotovo golman Kopenhagena koji za 210 minuta nije imao poštenu odbranu. U 6 takmičarskih utakmica ove sezone zvezda ima skor 2-3-1, uz veliku slučajnost kod datih golova u Helsinkiju i Kopenhagenu u BG. Pored svega toga Supermiloju su prioritet utakmice kao što je zvezda odigrala protiv javora, radničkog i mladosti. Tu igrači zvezde i da izgube loptu brzo je dobiju nazad, ne moraju mnogo da se umaraju jer se protivnik obično ne rastrči, crveni da dobiju nema šanse, a male su šanse i da promaše penale jer ih šutiraju bez pritiska jer znaju i da promaše ubrzo će stići novi. VAR je stigao silom prilika po tebe pošto si ti sam VAR i sam sudija, vidiš da li je lopta prešla liniju sa 70metara iskosa, a ne brini se, neće VAR biti korišćen u domaćim takmičenjima, inače da se odobri Partizan bi vam ga ugradio, i vama i svima koji protiv vas igraju kao što su odigrali javor, radnčki i mladost u prve 3 utakmice ove sezone. Ovo je odlično od zvezde do sada, oduševljen sam i trenerom i igračima.

avatar
SvetskiSampion
Saturday, 17.08.2019
06:15

Da kod nas postoji var pertizan bi bio 4 ili 5... Zato ga i nema kao npr. Protiv napretka.... Itd itd

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 19.08.2019
11:20

On i ne kapira da sa svojim trolovanjem na vestima o Zvezdi ponizava samog sebe, a plus toga nam je talican.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 17.08.2019
22:20

A u kojoj to situaciji? Za crvene i druge žute igračima Napretka nije potreban VAR već sudija od integriteta. Šta bi bilo da je večeras jedan takav sudija sudio u Subotici? S koliko razlike bi spartak ponizio zvezdu?

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 17.08.2019
15:00

A da li si odusevljen sto si ti svoj zivot posveto sirenju mrznje, lazi, zavisti, ljubomore i trolovanju na vestima o Zvezdi.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 16.08.2019
14:19

Gospodski odnosno Zvezdaski jer Zvezdasi su za razliku od pantica i sojica velika Gospoda.

avatar
trifun
Friday, 16.08.2019
18:06

Bože mili,dali nadjoše loptu koju je Jevtović poslao nebu pod oblake?Kad Miloja tad ne strefi srčko,neće nikad.A o vašem gospodstvu govore komentari povodom Jusufijeve smrti.Ono je dno dna i sa gospodstvom nema nikakve veze.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 17.08.2019
12:19

Mi smo nasli siguran ulazak u Ligu Evrope i plej-of za Ligu Sampiona, a loptu neka traze oni sto su navijali za Kopenhagen. O kakvoj sramoti ti pricas u vezi jusufija kad ja ni ne znam da taj covek vise nije ziv odnosno da se upokoijo. Gospoda smo uvek bili i uvek cemo biti jer svoje zivote smo posvetili nasoj Zvezdi, a ne nasem bivsem rivalu kao neki.

avatar
Amar Zornic
Friday, 16.08.2019
14:00

Pavkov bi glasao za VVD cisto da se prica sta je uradio naj igracu sveta xaxaxa

avatar
Südkurve München
Friday, 16.08.2019
13:54

Miloje legenda