Miloje mora da kombinuje u istorijskom meču protiv Voždovca

Autor: Pavle Knežević
subota 01.12.2018.
12:30
Izvor: Sportske.net

Ipak, ima mnogo stvari koje raduju trenera Crvene zvezde

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Crvena zvezda sutra protiv Voždovca igra istorijsku utakmicu jer će teren "Rajka Mitića" biti zagrejan ako bude hladno. To raduje Vladana Milojevića, koji najavjluje rotacije za taj duel zbog zgusnutog rasporeda.

"Očekuje nas jedna dobra utakmica, sa protivnikom koji je u samom vrhu našeg fudbala i njihova pozicija na tabeli ne oslikava pravu vrednost. Voždovac ima jako dobar igrački kadar, imaju svoju filozofiju, igrači koji su puni iskustva i dosta onih koji su se vratili iz inostranstva. Stabilan prvoligaš za koga verujem da će se naći u osam ekipa za plej-of.

Neće biti ni malo lako. Mi se okrećemo toj utakmici i znamo koji su nam prioriteti. Jeste to domaće prvenstvo. Ostale su još dve nedelje da se odigraju, očekuju nas teške utakmice i u prvenstvu i u Evropi, a ta serija počinje od Voždovca
", rekao je Milojević.

Ono što je uvek glavna tema su povrede i zdravstveno stanje.

"Videćemo što se tiče igračkog kadra. Imaćemo Jovančića i Pavkova, koji su se vratili ne samo u trenažni proces, nego mogu da konkurišu i za tim. Videćemo kakva je situacija, ali sve to ide na dobro, to je jedna radosna vest. Očekujem da vrlo brzo imam pun tim na okupu.

Ne znamo ko sigurno neće igrati, ima dosta igrača koji dolaze iz povrede, a velika je razlika kada ste u trenažnom procesu. Sada treba da vidimo kakakv je to tajming, da li će da nastupe od prvog minuta ili sa klupe. Imamo utakmicu i u sredu i u subotu, pa u utorak, imamo mnogo utakmica, tako da treba malo napraviti kombinatoriku, treba videti i sa doktorskim timom
", rekao je Milojević.

Novinari su treneru izneli podatak da je njegova ekipa nadtrčala sve protivnike u Ligi šampiona, osim Pari Sen Žermena, što vrlo raduje trenera.

"Znam ja to, naravno, imam jako dobar stručni štab, imam sve moguće podatke. Raduje me to. Pričali smo ranije, te utakmice Lige šampiona imaju svoju cenu u povredama igrača. Možda je mogao da bude manji broj, ali sa druge strane raduje me što nije vreći broj. Znate koji su napori. Ono što je jako dobro jeste da svi igrači rade dobro, taj detalj me raduje", rekao je trener.

Istorijski karakter meču daje to što će prvi put glavni teren biti grejan ako temperatura padne ispod osam stepeni. Sve to jako raduje trenera Zvezde.

"Zna se da mi u Srbiji imamo problem sa infrastrukturom, pogotovo zimi i treba razmišljati u tom pravcu. Ogroman broj povreda nastaje zbog promene vrste terena, jer one od igrača iziskuju drugačije napore od onih u Evropi. Sada će igračima biti lakše.

Videli ste kako je drugačije u Ligi šampiona gde se tereni kvase, gde su brzi. Svi uslovi su drugačiji nego kada se igra kod nas. Raduje me taj podatak i nadam se da će u budućnosti svi to imati
", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 01.12.2018
23:51

Победа не би требло да буде под знаком питања јер Звезда игра најбољи фудбал у Србији.