Miloje jasan: "Pustite sad prvu utakmicu, nijedan derbi nije 'kopi-pejst'"

Autor: Pavle Knežević
petak 01.03.2019.
12:27
Izvor: Sportske.net

"Nismo 'drim tim' i nismo vanzemaljci" - insistira trener Zvezde pred 159. "večiti" derbi.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Derbi je derbi, utakmica za sebe. Ne postoji bodovna prednost, ne postoje predviđanja, utakmica koja se ne može porediti ni sa jednom drugom. To su razmišljanja Vladana Milojevića, koji priznaje da tim zahteva posebnu psihološku pripremu, a na terenu traži kontinuitet dobrih igara.

"Ne znam šta bi trebalo da kažem što ne pričam pred svaku utakmicu. Derbi se razlikuje od svih ostalih utakmica. Osim što je borba za tri boda, sigurno je i prestiž, igramo sa našim najvećim rivalom. Ono što bih hteo da kažem i što smo pričali pre utakmice sa Vojvodinom, jeste da je ovo mini-prvenstvo, počinjemo 2019. godinu od nule.

Tako gledamo. Možemo da kažemo da smo startovali sa dve pobede, kao i Partizan, tako da smo na istoj bodovnoj zalihi što se tiče 2019. Naša prednost na tabeli i pitanja o tome ne piju vodu. Željno iščekujemo ovu utakmicu, cele nedelje smo dobro radili. Siguran sam da će naši navijači doći da podrže ovu utakmicu i da će pobediti na tribni, kao i uvek, a na nama je da pružimo dobru partiju, da bude praznik fudbala. Ovo su utakmice koje iščekuje ne samo cela Srbija, nego i ceo region
", rekao je Milojević.

Zvezda je prva na tabeli, a Partizan treći, sa čak 15 bodova manje. To je ta prednost o kojoj Milojević ne želi da priča. Jesenas je u prvom derbiju bilo 1:1, ali je Partizan bio bolji rival.

Milojević priznaje da njegov tim nije odigrao najbolju utakmicu, ali da to neće ništa značiti ni pred ovaj meč, u kome su navijači i mediji proglasili Zvezdu apsolutnim favoritom i najavljuju čak ubedljivu pobedu.

"To je tako bilo i u prvoj utakmici, koja je mislim došla posle naše sa Napolijem. Takvi smo mi, volimo to da pričamo, volimo unapred da pretpostavljamo...Ne vodim se tim. Niti smatram da smo mi 'drim tim', niti da smo vanzemaljci, ili ne znam šta. Ima malo i dizanja tenzija, malo i igre oko same utakmice, ali mislim da neće na nas uticati.

Hajde, neka je uticalo na nas pred prvu utakmicu, ali ja u to neću da ulazim, ja i ne pratim to o čemu pričate, a to govorim i igračima. Biće sigurno drugačija utakmica, i sa strane Partizana i sa strane nas. Nijedan derbi nije bio 'kopi-pejst', pa tako neće ni ovaj", kaže Milojević.

Trener je rekao da kadrovskih problema nema "osim standardnih", a to su Jovančić, Gobeljić, Rodić, za koje se ne zna da li će biti u sastavu.

Novinari su trenera pitali i za tu bodovnu prednost, ali i za dodatni motiv posle prvog duela.

"Rekao sam da ne želim da gledam bodovnu prednost. Jednostavno, treba da imamo kontinuitet. Složio bih se da nismo bili na nivou u jesenjem derbiju, ali ovo su posebne utakmice. Kad igrate derbi, nema nikakvih dodirnih tačaka sa bilo kojom drugom utakmicom, to je posebna utakmica koja zavisi od mnogo faktora.

Možemo da pričamo o sitnicama koje mogu da odluče derbi. Mi ne gledamo šta je bilo iza nas, koncentrisani smo na sutra. Mislim da će da bude potpuno drugačija utakmica nego prva. Derbi je derbi, ali sve to pada u vodu kada počne utakmica
", rekao je Milojević.

Zvezda ima mnogo debitanata u sastavu. Očekuje se da će Gajić i Milunović biti u konkurenciji, a tu su i zimska pojačanja Jirka, Vukanić, Vulić i Ivanić. Mogu li oni da pomognu i da iznesu teret derbija.

"Imali smo mnogo debitanata i u prvom meču, pa se pokazalo da to ne znači mnogo. Jednostavno, ovo je sasvim drugačija atmosfera, derbi je derbi, posebna draž, posebna strast…mnogo je faktora što se tiče psihološke pripreme. Bilo je negde i u prošlosti igrača koji su dolazili sa mnogo evropskih utakmica, pa se videlo da se nisu najbolje snašli u derbiju. To su kvalitetni igrači i mislim da nećemo imati problem što se toga tiče", rekao je Milojević.

Ovo je vikend derbija, pošto se posle subotnjeg fudbalskog, igra nedeljni košarkaški. Da li će fudbaleri možda doći da podrže uživo košarkaše?

"Hajde mi da završimo ovo što je do nas, pa ćemo da vidimo. U svakom slučaju, podržavamo naše košarkaše i nadam se da ćemo da izađemo kao pobednici u oba susreta", rekao je Milojević.

Utakmica Zvezda-Partizan igra se sutra od 18 sati, a još ima karata u prodaji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke