Miloje jasan: "Kad kažem 'Kopenhagen', mislim 'Solbaken'"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 05.08.2019.
13:41
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde ističe da jako ceni protivnika, ali ističe da njegova ekipa nije sastavljena od vanzemaljaca ili superheroja. Uprkos tome, nikad nema straha.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Vladan Milojević kaže da je sinonim za ekipu Kopenhagena njen trener, Stole Solbaken, ali kaže da Crvena zvezda nema čega da se plaši i da ima samo želju da se "muški" nosi protiv kvalitetnog protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Sad treba da kažem o ekipi Kopenhagena…Mislim da sem pozitivnih utisaka, mogu samo da iznesem superlative generalno o veličini njihovog kluba za sve ove godine, pogotovo poslednjih godina i tome šta znače u danskom fudbalu i Evropi.

Kopenhagenov fudbalski identitet je vezan za njihovog trenera, koga izuzetno poštujem. To je gospodin Solbaken. Kopenhagen ima svoj prepoznatljiv stil igre, bilo gde da igraju, imaju svoj identite, svoja pravila. Igraju apsolutni fudbal u sistemu 4-4-2 i može mnogo toga da se nauči od njih.

Znali smo da će bilo koji protivnik u trećem kolu biti izuzetno težak. Uz veliki respekt svega što sam nabrojao, kažem vam da nemamo čega da se plašimo. Igramo pred svojom publikom. Nećemo ništa obećavati jer nikad nismo, pogotovo ja, ali ono što treba da uradimo je da damo sve od sebe i budemo ono što treba da budemo. Uz podršku naših vernih navijača koji nam daju energiju da odigramo utakmicu protiv jednog dobrog i kvalitetnog protivnika
", rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Kopenhagen je dosta promenio ekipu, otišao je Skov, a došao je je Bijel, koji je plaćen pet miliona evra. Da li očekujete možda nešto drugačiji sastav danske ekipe u odnosu na njihov prošli meč.

"Mislim da je apsolutno nebitno ko će igrati u Kopenhagenu. Oni godinama igraju jedan isti sistem i nebitno im je ko igra na kojoj poziciji. Kog god igrača da stavite, on zna šta da radi. Kad kažete 'Kopenhagen', kažete 'Solbaken'. Ne kažemo da nema iznenađenja, samo kažemo da su osposobljeni da igraju tako i ceo klub je tako pripremljen.

Što se nas tiče, voleo bih da budemo pravi, da izađemo i da se muški nosimo sa jednom kvalitetnom ekipom. Na nama je da odradimo ono što je do nas i budemo najbolji
", kaže Milojević.

Koliko olakšava pripremu što znate protivnika u baražu, odnosno da će to biti Jang bojs?

"Znamo šta donosi treće kolo, ono je drugačije od drugog kola i donosi mnogo toga. Verujte mi na reč da mi stvarno ne razmišljamo ni o čemu, igrači su stvarno fokusirani na ovu utakmicu. Znamo ko nam je protivnik, ali apsolutno nas to ne dotiče. Fokus nam je samo na utakmici sa Kopenhagenom, samo o tome razmišljamo", kaže Milojević.

Novinari su pitali trenera i o formi, ali on je kazao da je to pogrešno razmišljanje.

"Dosta se priča o formi, ne znam zašto se to toliko potencira? Hajde da pravimo poređenja od pre tri godine, pre nego što sam ja bio, pa sa tim da merimo. Ne znam da li smo digli standarde gore, ali mi nismo vanzemaljci, niti superheroji. Mi smo ekipa koja se trudi, imamo svoje kvalitete i merila prema kojima određujemo da li smo od nekoga bolji.

Moja filozofija je da su svi protivnici teški, svi igraju fudbal. Ja znam kakav je naš narod, ali ne očekujemo ništa, ono što je do nas je da se fokusiramo i odigramo najbolju utakmicu. Nekad se desi da odigrate dobru utakmicu i bude kao u super ste formi, pa onda tri dana kasnije nismo. Ne ide to tako. Hajde, neka bude da nismo u dobroj formi, ali…ne znam šta mogu da kažem
", iskreno je odgovorio Miloje.

Trener je rekao da je Zvezda od FSS-a tražila odlaganje prvenstvene utakmcie za vikend da ne bi dva vezana meča igrala na veštačkoj travi, odnosno da nije hteo da time opterećuje igrače.

Meč Crvena zvezda - Kopenhagen igra se sutra od 20.45. Karata još ima u prodaji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 05.08.2019
18:05

Kako možeš da uporediš tim koji ti sada imaš sa timom od pre 3 godine kada je samo prošle sezone klub potrošio 60M €, samo budžet za igrače prvog tima ti je sada preko 15M €, a pre tri godine budžet celog kluba je bio manji nego koliko ti sada imaš samo za igrače. Kako nikad ništa ne obećavate kada ste obećali 5 uzastopnih titula u prvenstvu? Lako je obećavati tamo gde imate 30 upisanih pobeda pre početka prvenstva, obećajte ako smete da ćete proći Helsinki.

avatar
Srpska Bosna
Monday, 05.08.2019
15:56

Miloje je postao malo nadmen kaze ajde da poredimo sad nasu igru i igru pre nego sto je on dosao...dosta je ulozeno u ovaj tim a 6 meseci unazad nema nekog velikog pomaka u igri,prva dva kola su iznele stare snage.Sve se to sutra zaboravlja sad je vreme da Zvezda pokaze sta zna!!!Poceti ofanzivnije nego do sad i da vidimo kakva su pojacanja!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 05.08.2019
15:49

A kad kazes Zvezda mislis na Srbiju, a kad kazes Srbija mislis na Noleta i Zvezdu.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 05.08.2019
15:02

A kad se kaze evropski i svetski, a nas srpski klub onda se misli na Zvezdu.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 05.08.2019
14:03

Ja verujem da je dobro za Zvezdu sto se ova vazna utakmica protiv Kopenhagena igra na Zvezdin 106. rodjendan.