Miloje jako ceni Spartak, sprema ekipu za sutra, ali je imao šta da kaže o novom takmičenju UEFA

Autor: Pavle Knežević
utorak 04.12.2018.
13:27
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde poštuje Subotičane...

Beta/Miloš Miškov/Ds
Beta/Miloš Miškov/Ds

Povezane vesti

Fudbal ne staje, Crvena zvezda sutra igra u Subotici protiv Spartaka, koji će iskoristiti gostovanje šampiona za otvaranje renoviranom stadionu u Subotici. Vladan Milojević jako poštuje "golubove", ali je sa novinarima pričao i o novom takmičenju u UEFA.

"Prvi utisak je da ćemo igrati na novom terenu protiv izvrsne ekipe Spartaka, koja u poslednje vreme dobija svoj identitet. Svi da su pravili fenomenalne rezultate u Evropi, a i mi smo učesnici, pa znamo koliko je to teško, morate da imate mnogo igrača, pa su ih te povrede omele da budu na pozciji na kojoj treba.

Jako dobra ekipa, što se vidi u poslednje vreme, gospodin Rogan implementira filozofiju koju ima. Jako interesantna i dobra ekipa. Biće izuzetno teško i nadam se da će baš i zbog otvaranja novog terena da bude mnogo publike. Znamo da su navijači sa nama bez obzira gde igramo, pa hoćemo i da sada na severu Vojvodine budu sa nama
", rekao je Milojević.

Posle utakmice sa Voždovcem ste bili nezadovoljni, da li ste razgovarali sa igračima?

"Normalno, ja razgovaram sa svojim igračima. Imamo iskren odnos, oni to znaju. Sve što je trebalo da kažem u svlačionici sam rekao, oni to znaju. Ta utakmica je zatvorena, dobre stvari treba da držimo u kontinuitetu, a loše da ispravljamo", rekao je trener Zvezde.

Filip Stojković se vratio treniranju, na koga će moći Milojević da računa sutra?

"Videćemo kakva je situacija, videćemo danas na koje igrače možemo da računamo. Imamo zgusnut raspored, da se ne ponavljam, mnoge utakmice su blizu. Raduje me da Stojković počinje da se vraća i biće priključen timu. Očekujem druge igrače, treba im dati minutažu, probali smo da damo minutažu i Boaćiju i Čaušiću. Imamo i taj problem sa brojem stranaca. I kad smo u fulu, moramo da budemo dvojica van protokola", rekao je Milojević.

A da li će fizički oni biti spremni za utakmicu sa Pari Sen Žermenom?

"Ne bih ja sad pričao o toj utakmici, koliko god da je blizu, ne razmišljam o njoj. Da se ne ponavljam, prvenstvo je prioritet, igramo protiv Spartaka, koji je iz utamice u utakmicu sve bolji. U ovom trenutku razmišljamo samo o utakmici sutra, o PSŽ-u ne razmišljamo", rekao je Milojević.

Na kraju, neizbežno je bilo pitanje o novom takmičenju UEFA, Ligi Evrope 2, što je nešto za šta je Milojević rekao da je bilo očigledno da će se desiti. Ukrato, da je dobro za srpski fudbal - nije.

"To je bilo evidentno da će se desiti po najavama. Ne mogu nešto da komentarišem, ali da je dobro za naš fudbal, nije sigurno. Biće Liga šampiona dosta nedostižna za naše klubove, ali to su stvari na koje ne mogu da utičem, niti želim.

Bogati će igrati sa bogatima, ostali će da imaju svoje takmičenje. Možda je to kompromis, ali bilo je evidentno i ranije, samo je sada objavljeno. Jako će da bude teško. I do sada je bilo izuzetno teško, a sada će biti jako, jako teško za srpske klubove
", rekao je trener.

Utakmica Spartak-Crvena zvezda igra se sutra od 16 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Tuesday, 04.12.2018
17:19

Naravno da ceni Spartak, pa Simović je bio glavni pajtos Terziću kada su po Vojvodini vrbovali glasove za smenu toleta.......njihov klub i i tu nema neizvesnosti!

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 05.12.2018
13:18

Sve su nasi klubovi,ja znam da ti patis za vremenima,Bogoljuba Stepanovica,Vucurovica,Dzombe,Subotica,Vukadinovica,Bogdanovica,ali zao mi je ta vremena su prosla...

avatar
nemam pojma
Tuesday, 04.12.2018
16:37

Vrlo je važno za kvalitet fudbala uz smanjenje lige i broja profesionalnih klubova, da se ukine kvota stranaca. Trenutno je jako siromašno tržište domaćim igračima, odnos cena-kvalitet nije dobar. Iz toga proizlazi da su nam timovi preslabi, da su nekonkurentni u Evropi. Trenutno, ni Partizan, drugi po snazi i platežnoj moći klub, ne može da kupuje najbolje domaće igrače, šta tek reći za ostale klubove. Pogledajte ove zvezdine domaće igrače. Nisu kupljeni iz domaći klubova već direktno iz inostranstva. Ovi kupljeni od domaćih klubova ne konkurišu ni za prvih 22.

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 04.12.2018
15:50

Pa naravno samo slep ne vidi da prave paravan za ligu bogatih,samo eto prvo krecu od Lige Evrope 2.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 04.12.2018
15:10

Tako je Miloje Super Liga je vaznija od svega.