Miloje citira "Alana Forda" pred najbolji kraj godine

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 10.12.2018.
12:59
Izvor: Sportske.net

Kako igrači šampiona Srbije treba da izađu na teren protiv PSŽ-a

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Crvena zvezda sutra završava grupnu fazu Lige šampiona utakmicom protiv Pari Sen Žermena, što je za Vladana Milojevića najbolji način da se završi kalendarsa godina. Trener šampiona Srbije nije propustio priliku da citira popularnu izreku iz stripa "Alan Ford"

"Ako smo mogli da biramo, onda bismo verovatno izabrali ovakvu utakmicu pred našim navijačima i to protiv Pari Sen Žermena za kraj 2018. godine. Ova godina je jako uspešna za nas. Čeka nas utakmica koja predstavlja za nas veliko zadovoljstvo, igraćemo na našem terenu protiv fenomenalne ekipe. PSŽ je napravljio sastav da bude glavni pretendent za finale i trofej, kao i preostala dva rivala iz grupe C", rekao je Milojević.

Zvezda je do sada kod kuće igrala nerešeno sa Napolijem i pobedila Liverpul 2:0, a ovim duelom završava takmičenje u grupi sa ovim velikim timovima.

"Zato što i imamo takve velikane naspram sebe, dosta smo napredovali u svakom segmentu. Posebno sam ponosan što će naši navijači imati priliku da još jednom pobede u svojoj utakmici.

Kada bi se to računalo, oni su onda sigurno već prošli grupu sa maksimalnim učinkom. Takođe, ne manje važno je da predstavimo Beograd i Srbiju u najlepšem svetlu, kao i tokom prethodna dva meča koja smo odigrali kao domaćini", rekao je Milojević.

Napoli je prvi u grupi sa devet bodova, Liverpul ima osam, a Pari Sen Žermen šest, dok je Crvena zvezda poslednja sa četiri boda. "Svecima" je sutra potrebna pobeda.

"Ne treba mnogo pričati o PSŽ-u, to je prava, takmičarska ekipa sa velikim zvezdama, ali mi se ne plašimo neikoga, pa ni Pari Sen Žermena. Poštujemo protivnika, nadam se samo da nećemo imati preveliki respekt kao u prvom susretu. Šta bih rekao mojim igračima? Ništa posebno, za ovakve utakmice se živi, ne postoji novac koji može to da kupi.

Igrate sa probuđenim emocijama navijača i cele zvezdaške javnosti. Treba da uživamo, daćemo sve od sebe, borićemo se do poslednjeg atoma snage uz Božiju pomoć i videćemo šta će biti posle utakmice. To će biti predivna utakmica za uživanje i treba da uživamo u tako velikom događaju za naš grad, našu zemlju i sve naše navijače u regionu i svetu
", rekao je Milojević.

Moguće je da ćete imati sedam bodova i da nećete proći dalje, ali Liga Evrope je i dalje u opticaju?

"U pravu ste ako gledamo na takav način, ali bez obzira da li igrači igraju takmičarsku ili Ligu šampiona, mi svau utakmicu idemo da pobedimo. Tako smo gledali od utakmice do utamice, igrači treba da rade šta smo radili do sada. Tražimo da resepektuju protivnika.

Prva utakmica mi se uopšte nije sviđala, ne zbog rezultata nego zbog nekih stvari koje ne volim da vidim kod mojih igrača. Ovo je sjajna utakmica za sve nas i jedan od velikih događaja. Mi ćemo da damo sve od sebe, imamo obavezu prema navijačima da se borimo i borićemo se sigurno, a sve ostalo, sve ove kalkulacije, neka bude kako bude, ne bih gledao na to", rekao je Milojević.

Trener je istakao da je svaka utakmica priča za sebe, posebno na nivou Lige šampiona i da predstavlja veliko iskustvo, što je doprinelo napretku tima.

"Sama Liga šampiona, treba vam 27 godina da dođete dovde, onda otvorite vrata i ne znate šta da očekujete. Jednostavno, u prvoj utakmici se nisam plašio njihovog znanja, znam koliko mogu, nego sam pritisak koji se stvara oko njih. Zato ovu godinu treba iskoristiti na najbolji mogući način, da budemo spremni za tako veliko takmičenje.

Ove ekipe godinama svesno i namenski prave ekipu da bi osvojili Ligu šampiona, a mi smo gledali na televiziji. Sada smo videli da možemo da igramo protiv njih i zato smo bili bolji iz utakmice u utakmicu. Jako veliko iskustvo smo izvlačili iz svakog meča, razgovarali smo otvoreno posle svakog i zato smo napredovali
", rekao je trener.

 Nejmar vam je u prvom meču postigao dva gola, hoćete li obratiti posebnu pažnju na njega?

"Jeste da je Nejmar svetska klasa, što je pokazao u prvoj utakmici, ali PSŽ ima toliko dobrih igrača i bilo bi samoubistvo da obraćamo pažnju na jednog igrača, jer ta ekipa ima jako mnogo kvaliteta", odgovorio je trener.

Novinari su treneru predstavili statistiku da Zvezda ne gubi ako ne primi gol u prvih 20 minuta, ali statistika je nešto što trener dobro zna, ali ne obraća pažnju na nju.

"Iskreno da vam kažem, pratim statistiku, znam mnogo statističkih podataka – ja u to ne verujem. Odmah da vam kažem, fudbal se igra 90 minuta, nikada svojim igračima nisam rekao da u tom vremenskom periodu treba da izdržimo. Treba da se dogovorimo i da uradimo šta nam je plan.

Niti tako funkcionišemo, niti tako pričamo. ’Ako želiš da pobediš, ne smeš da izgubiš’ – znate li odakle je to? Tako je, iz stripa ’Alan Ford’. Eto, ako hoćeš da pobediš, moraš da daš gol, ali ne smeš da izgubiš", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 10.12.2018
21:23

Napred Miloje za ponos Srbije i srpske dijaspore da se nas naord da se nas narod u Srbiji i okolini opet raduje.

avatar
RIP KOBE
Monday, 10.12.2018
20:08

0:5 stomp city

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 11.12.2018
00:14

А шта од тога има твој партизан и његови навијачи???

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 10.12.2018
14:41

Tako je Miloje Zvezda se nikoga ne boji, nasu Marakanu niko ne sme da osvoji.