Miljan Miljanić dobija ulicu u Beogradu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.12.2017.
15:56
Izvor: Sportske.net

Legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala Miljan Miljanić uskoro će dobiti počast kakvu zaslužuje. Ulica u Beogradu nosiće njegovo ime.

Povezane vesti

Bivši selektor reprezentacije Jugoslavije i višegodišnji predsednik FS Jugoslavije Miljan Miljanić uskoro bi trebalo da dobije ulicu u Beogradu.

Vest je preneo novinar "SOS Kanala" Nebojša Petrović koji je potvrdu dobio od gradskog menadžera Beograda Gorana Vesića.

"Južni bulevar uskoro dobija ime po legendi YU fudbala Miljanu Miljaniću", poruka je gradskog menadžera srpske prestonice.

Miljan Miljanić je obeležio fudbalsku epohu u dvadesetom veku, pošto je ostao upisan kao trener koji je osvajao titule sa Zvezdom i Real Madridom, a reprezentaciju je vodio na dva Svetska prvenstva.

Funkciju predsednik FS Jugoslavije obavljao je dugo i na njoj ostao do 2001. godine. Miljan Miljanić je preminuo 13. januara 2012. godine u svojoj 81. godini.

Osim toga Vesić je potvrdio da je plan da nacionalni stadion koji bi trebalo da bude izgrađen u Beogradu ponese ime "Srbija", a da tribine na novom objektu budu nazvane po legendama srpskog i jugoslovenskog fudbala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Thursday, 28.12.2017
19:56

Znam da necete pustiti koment al nema veze-pionir namestanja tekmi Svetsko prvenstvo 74 - pao- zvezda i jos more al najveci doprinos produkcija tzv.sportskih radnika tipa Karadza ,rahmetli Branko,bata Dora,Ziva,raznih mediokriteta izmisljenih trenera i kvazi igraca.hvala.

avatar
peca
Thursday, 28.12.2017
18:04

Dobrovoljni prilog ha ha sta napricaste moz biti da je svita oko Branka Pesica dala dobrovoljni prilog...neverovatno sta vi danas pricate ovoj deci....

avatar
Korner Pixi G00000OL
Thursday, 28.12.2017
17:00

Zasluzio je to.