Milionska ponuda koja opominje - Ima li Zvezda plan kako posle Miloja?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.02.2019.
11:45
Izvor: Sportske.net

Naravno, bez obzira na fenomenalne uslove koji su mu ponuđeni, teško je očekivati da će Zvezda ostati bez trenera ove zime, ali treba gledati i malo unapred...

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Za godinu i po, koliko je na klupi Crvene zvezde, Vladan Milojević je uspeo da ostvari istorijske rezultate - ne samo što je osvojio šampionsku titulu, nego je formirao ekipu koja je već dve sezone uzastopno briljirala i na evropskoj sceni.

Sve je počelo plasmanom u Ligu Evrope, onda u ''evropsko proleće'' pre godinu dana, a letos je posle više od četvrt veka Zvezda zaigrala i u Ligi šampiona i tamo uspela da savlada slavni Liverpul na ''Marakani'' sa 2:0.

Ovog proleća, Milojević će sa svojim, dodatno pojačanim timom, biti u prilici da Zvezdi donese i duplu krunu...

Ali, jasno je da uporedo sa sve boljim rezultatima sa Crvenom zvezdom, Vladan Milojević izaziva i sve veće interesovanje inostranih klubova i da će se Zvezda sve teže odupirati tom interesovanju, a što je i potvrđeno najnovijom ponudom Al Aina iz Emirata, koji Zvezdi nudi dva miliona evra za obeštećenje, a Milojeviću čak 3.2 miliona na ime godišnje zarade.

Šanse da u fnišu zimskih priprema Milojević napusti Zvezdu su minimalne, bez obzira na ovakvu ponudu, ali šta ako na leto stigne još bolja, još primamljivija?

Treba li Zvezda unapred da razmišlja o eventualnoj alternativi za sjajnog stručnjaka, bez obzira što je Milojević pod ugovorom do leta 2020. godine?

Da ne bi došla u situaciju da bude iznenađena, kao Partizan posle osvojene duple krune 2017, kada je Marko Nikolić mimo svih očekivanja odlučio da napusti Humsku i prihvati unosnu ponudu mađarskog Videotona...

Ipak, bez obzira na to što Vladan Milojević ima ogromnu ulogu u najnovijem Zvezdinom povratku na staze stare slave, čini se da u Zvezdi ipak neće morati previše da brinu kada bude došlo vreme za rastanak, za nekoliko meseci, godinu, dve...

Jer, Milojević je već postavio snažne temelje, njegov naslednik neće kretati ''od nule'', kao što je on morao u junu 2017, jer je od tada sa svojim timom doneo crveno-belima i ogromnu zaradu tokom svog dosadašnjeg mandata, pa će Zvezda moći da razmišlja o nekim velikim trenerskim imenima kao potencijalnim alternativama za Milojevića, koji bi na pravi način nastavili tamo gde on bude stao.

Teško je u ovom trenutku zamisliti ko bi od domaćih stručnjaka mogao da zameni popularnog Miloja, mada bi Miodrag Božović sigurno imao ogroman motiv da se vrati na ''Marakanu'' i uradi ono što mu nije uspelo pre dve godine, a što se moglo i zaključiti posle njegovih najnovijih izjava uoči jučerašnje utakmice Krila Sovjetov i Partizana. Možda bi i Milan Rastavac bio zanimljivo rešenje...

Ipak, za očekivati da crveno-beli, kad bude vreme za to, posegnu za nekim atraktivnim i kvalitetnim rešenjem iz inostranstva.

Sećate se da je posle odlaska Božovića Zvezda pokazala interesovanje i za Andreu Stramaćonija, ali on svakako ne bi bio opcija za period posle Milojevića, uvereni smo da bi Zvezda tragala za većim imenima...

Za neku konkretnu procenu je rano, ali možda je vreme da i navijači iznesu neke svoje potencijalne želje za budući period...

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
poljskikupanjac
Thursday, 07.02.2019
16:37

najveca glupost da miloje ode za neke pare ,trebalo bi da ode u neku jacu ligu

avatar
Čeki
Thursday, 07.02.2019
16:08

Nikako Grof i Rastavac. Rastavac nikad nije bio ni zaintetesovan, a i njegovo vreme je proslo, a Grof - covek je mnoogo los trener jer igra kakvu forsira je katastrofa.

avatar
NemanjaVidic No1.
Thursday, 07.02.2019
18:27

+32 Bilo sa tim sto je imao bolje nije moglo

avatar
Čeki
Friday, 08.02.2019
04:30

Pazi ovako ta sezona nije bila losa, a i Partizan je dosta kiksao, a vidis kakva mu je bila sledeca sezona, katastrofa.

avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 07.02.2019
16:04

Milojević je dete sreće,Krasnodar,Salcburg,a na to sve neverovatna logistika(finansijska,politička,sudijska),ali on je to znao da iskoristi.Dovode mu se igrači vagonima i on od 40 skupih profesionalaca satavlja tim.Za naše uslove tu može svako biti trener.Da je Božović ovo imao bio bi prvak Evrope.

avatar
Toledo
Thursday, 07.02.2019
15:44

Kakav crni Stramaconi pa to je rupa od trenera teska.Nama ako Miloje kojim slucajem ode treba neki bivsi as poput Mihajlovica,Stojkovica ili Dekija Stankovica!

avatar
Sasha_Voj
Thursday, 07.02.2019
14:26

Miloja zadržati koliko god da je moguće. Da nam dodje murinjo, garantujem da nebi radio bolji posao

avatar
Südkurve München
Thursday, 07.02.2019
14:02

Ako bi otisao Miloje, voleo bih da dodje +32.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 07.02.2019
13:47

Ako Miloje ode njega moze zameniti samo Pixi Stojkovic, Bozovic ili Lalatovic.

avatar
Brajkoo
Thursday, 07.02.2019
20:01

Grof od Mojkovac i Tralalatovic bi se odmah uklopili u sistem dr Ofkana ali da velikom Draganu Stojkovicu Piksiju, najboljem fudbaleru Crvene svih vremena jedan kriminalac, lice sa poternice bude predsednik?!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 07.02.2019
21:37

Tako je nedaj nasu Zvezdu.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 07.02.2019
13:28

Svi smo svesni da ce otici jednog dana ali nadamo se da to nece skoro da se desi.Inace Milan Rastavac jako zanimljiv trener.

avatar
Old_school
Thursday, 07.02.2019
13:00

Samo Miloju pojacati platu iz godine u god. Ne mozemo da se poredimo sa Arapima, al nece od nas ni trasiti toliko. Jer menjanje trenera u razradjenom sistemu nam je u KK pokazalo da nije pametan potez. Ovako, dobar trener ce ti doneti mnogo vise nego bilo koji igrac kojeg mozemo da priustimo.

avatar
paok
Thursday, 07.02.2019
13:27

Mogu mu povećati platu nije do toga. Problem je kad dodje do zasićenja da igas ovu nasu ligu.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 07.02.2019
14:39

Tako je, sa Benom ili bez njega, sa Marinom ili bez, ali Miloje mora ostati ako zelimo da napredujemo. Jednostavno, nema takvih trenera vise, on nije pravilo nego izuzetak i to veoma rijedak. Pogledajte Djukica, trenirao spanske prvoligase, ogromno iskustvno - nije uspio nista od toga da prenese u Partizan, nista zrelije nisu igrali nego prije. To kako Zvezda igra sada, bez obzira ko istrcao na teren, to je cudo jedno, ja jos ne mogu vjerovati sta smo sve postigli u tako kratkom vremenu. Sve planove bazirati na to da Miloje ostane, ako ode - u problemu smo, bilo ko da (pokusa da) ga zamijeni.