Milioni kao motiv - Evo koliko bi Partizan zaradio plasmanom u Ligu Evrope!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 07. jun 2016.

  • 11:37

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Prvi put posle devet godina FK Partizan neće igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali u Humskoj i pored toga nemaju razloga za nezadovoljstvo jer se od plasmana u Ligu Evrope može zaraditi ozbiljan novac.

Milioni kao motiv - Evo koliko bi Partizan zaradio plasmanom u Ligu Evrope!
Foto: uefa.com
Vicešampion Srbije u sredu počinje pripreme za novu sezonu u kojoj će prvi put posle devet godina izostati učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona pošto je šampionsku titulu osvojila Crvena zvezda.

Partizan neće biti u prilici da se bori za plasman u najkvalitetnije klupsko takmičenje u Evropi, ali daleko od toga da igranje u Ligi Evrope predstavlja "utešnu nagradu", posebno zbog toga što je UEFA prošle godine povećala bonuse za igranje u Ligi Evrope.

Pre nepunih mesec dana pisali smo da bi Partizan samo od plasmana u grupnu fazu Lige Evrope zaradio gotovo 3 miliona evra, a tačne podatke o bonusima možete pogledati OVDE!

Pored pomenute svote od oko 3 miliona evra Partizan bi plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope dodatno zaradio jer u navedene bonuse nije uračunat prihod iz marketinškog pula UEFA.

Dovoljno je reći da je u odnosu na sezonu 2014/2015 UEFA za 30% uvećala fond marketinškog pula koji će za sezonu pred nama iznositi oko 153.000.000 evra!

Pomenuta svota novca ne deli se učesnicima grupne faze Lige Evrope na jednake delove već UEFA mnogo veće sume izdvaja za TV prava u zemljama poput Engleske, Nemačke, Španije, Italije i Francuske u odnosu na ostatak Evrope.

Uprkos toj "nepravdi", Partizan bi plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope inkasirao iz marketinškog pula oko 1.000.000 evra, a toj svoti novca bila bi pridodata suma od oko 500.000 evra koje UEFA deli učesnicima Lige Evrope iz "kaznenog fonda".

Kada se podvuče crta, Partizan bi samo od plasmana u grupnu fazu Lige Evrope zaradio gotovo 4.500.000 evra što je suma koja bi kasnije mogla da bude uvećana dobrim rezultatim u grupnoj fazi ili eventualnim plasmanom u eliminacioni deo takmičenja.

Podrazumeva se da oni koji prezime u Ligi Evrope kasnije dobijaju dodatne bonuse i da iz marketinškog pula povlače još veće sume, a najbolje od svega je to što u čitavu priču o zaradi nije uračunat "deo kolača" od prodaje ulaznica.

Posle svega navedenog slobodno možemo da kažemo da u Humskoj imaju više miliona razloga da se posvete kvalifikacijama za Ligu Evrope jer zarada od učešča u ovom takmičenju nimalo nije zanemarljiva.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari