Milinkoviću, sad se pokaži!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.04.2015.
10:33
Izvor: Sportske.net

Posle dve utakmice koje su mu poslužile kao uvod u ono što ga čeka do kraja sezone, novi trener Partizana Zoran Milinković od ponedeljka će tek biti na pravim iskušenjima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Moglo bi se reći da Zoran Milinković nije mogao da poželi bolji start na klupi Partizana, iako je došao u nezgodnoj situaciji, u vreme kada se jesenja prednost crno-belih na vrhu tabele maltene već istopila.

Debitovao je u prvenstvenom meču u Humskoj protiv ''fenjeraša'' u Superligi, ekipe kragujevačkog Radničkog, crno-beli nisu blistali, gosti su ih prilično namučili, ali je Partizan na kraju ipak uspeo da slavi sa 2-1.

A da sve bude lepše po Milinkovića i crno-bele, potrudili su se fudbaleri Novog Pazara, koji su na svom terenu savladali Crvenu zvezdu i tako je novi šef struke crno-belih ''ni kriv, ni dužan'' odmah uvećao prednost na pet bodova razlike.

Ima komentara da bi Partizan i sa Markom Nikolićem na klupi savladao Kragujevčane i ponovo pobegao Zvezdi i da, prema tome, smena na klupi nije ni bila neophodna.

Usledio je revanš meč polufinala Kupa u Jagodini, gde su crno-beli otišli sa kapitalnih 3-0, stečenih za Nikolićevog mandata, pa njegovom nasledniku nije bilo teško da overi plasman u finale, doduše, uz još jedan trijumf od 2-0.

Sve je to, dakle, bila lepa uvertira za ono što crno-bele očekuje već od sutra. Jer, od sutrašnjeg meča na Vračaru i gostovanja OFK Beogradu, Zoran Milinković treba da pokaže i dokaže da li je uprava kluba iz Humske napravila pravi potez njegovim angažovanjem i da li je baš on pravo, možda i dugoročno rešenje za klupu Partizana.

Njegov tim će se nameriti na mladu, poletnu i pre svega, izuzetno motivisanu ekipu sasvim solidnog kvaliteta, što će, uz ''tradicionalno'' loš teren na Vračaru, učiniti da Partizan ima znatno teži posao nego u prethodna dva susreta.

Ono što navijače Partizana hrabri, a za šta ujedno i hvale Milinkovića, jeste činjenica da talentovani napadač Ivan Šaponjić već dobija znatno veću minutažu u odnosu na prethodni period, a u Jagodini je potvrdio da je i zaslužuje.

Takođe, Milinković ne kalkuliše sa minutažom kapitena Saše Ilića, svestan je koliko legenda crno-belih znači ovom timu i to želi da maksimalno iskoristi.

Sve u svemu, Milinkoviću za sada ide možda i bolje nego što se sam nadao po preuzimanju dužnosti, ali za Partizan je veoma važno da u tom stilu i nastavi. Jer, posle OFK-a, a onda i Mladosti, tek slede ključni dueli sa Zvezdom, Vojvodinom...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke